Автор: dedopop
Дата: 11-06-12 13:23
В една тема поповете бяха поставени на разискване. Отговорих, насреща пак отговор, обвинения, въпроси и ... после автора си заключил темата. Що така? Нямам право на отговор ли, или автора го е страх от това, дето ще го кажа?
Най-добрият начин е да се видим на маса и като преборим няколко чашки, накрая ще излезе, че говорим за едно и също, ама от различни позиции.
Емо, живея в гр. Септември. Има една църква, няма начин да я пропуснеш. Казвам се Йордан Василев. С ник dedo pop плещя глупости по всякакви форуми, само не и по "православните".
Длъжник съм на тези, които показаха на Емо, че е допуснал грешка. Тъкмо измислих нещо и Горби така го е написал, че паднах от смях. А напълно правдоподобно е описал нещата.
Когато видя, че човек влиза в олтара, просто няма време да му се обяснявам, хващам го и буквално избутвам навън. От гледна точка на човека това е намеса в личния му живот, грубо отношение и т.н. От моя гледна точка му правя услуга - няма място в олтара, защото Бог поругаван не бива! Аз в олтара извън службата влизам само в краен случай, размотаването там не се допуска.
То и сред нас има едни изцепки, не е за приказване. Сваля си одеждите и ползва престола като маса за събличане. Охх.
Ето го моя случай с мерака за обектива.
Идва венчавката. Влизат фотографа и оператора. Питам човешки следното: "Колеги, осветлението ни е малко, ще слагате ли допълнително, да ви изчакам?" Няма, казват ще се справим. Оператора попита колко продължава службата. Като разбра, че не режем нищо от нея, тръгна да сменя касетата на камерата. Лично му помогнах, щото знам как се прави. Почна венчавката. Разбрахте какво правеше фотографа. А тоя с камерата не се и видя къде застана.
Излизат вън, харесва им двора, решават да правят фотосесия. Изтъпкаха тревата, нейсе, ще я наторим, ще я полеем, за това е насята. За да радва окото де, не за газене.
И после единият решил да къса от розите, дето си ги гледаме като малки деца, за да е красив църковния двор и почнал да хвърля върху младоженците. Ама късал, та се олял. Та видяла клисарката, та му направила забележка.
Да не би той да е садил тия рози? На година дворът струва къде 600 лева, пари за тор, за поливане, за пресаждане на рози, за препарати. Трудът е за нас - тия дето сме в храма.
Значи, за да си направи човека сесията, набарал розите. Дали е имал смелост да направи същото в ресторанта? И там имат рози, ама собственика ич не си поплюва.
Вярно, поп съм, сиреч смирен, кротък по сърце, незлоблив и т.н. (да не вземете да се вържете, че съм такъв). Ама някой да унищожава труда на ръцете ми... няма да стане. Обективът отзад!
Затова настоятелството реши - фотосесии в двора на храма - 20 лева. Поддръжката да не е без пари?
Поздрави на всички. Разбрахте къде живея, служа, СНИМАМ (хехе). Добре сте дошли.
|
|