Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Първата ми тема в зоната (за поповете иде реч)
Автор: dedopop   
Дата:   11-06-12 13:23

В една тема поповете бяха поставени на разискване. Отговорих, насреща пак отговор, обвинения, въпроси и ... после автора си заключил темата. Що така? Нямам право на отговор ли, или автора го е страх от това, дето ще го кажа?
Най-добрият начин е да се видим на маса и като преборим няколко чашки, накрая ще излезе, че говорим за едно и също, ама от различни позиции.
Емо, живея в гр. Септември. Има една църква, няма начин да я пропуснеш. Казвам се Йордан Василев. С ник dedo pop плещя глупости по всякакви форуми, само не и по "православните".
Длъжник съм на тези, които показаха на Емо, че е допуснал грешка. Тъкмо измислих нещо и Горби така го е написал, че паднах от смях. А напълно правдоподобно е описал нещата.
Когато видя, че човек влиза в олтара, просто няма време да му се обяснявам, хващам го и буквално избутвам навън. От гледна точка на човека това е намеса в личния му живот, грубо отношение и т.н. От моя гледна точка му правя услуга - няма място в олтара, защото Бог поругаван не бива! Аз в олтара извън службата влизам само в краен случай, размотаването там не се допуска.
То и сред нас има едни изцепки, не е за приказване. Сваля си одеждите и ползва престола като маса за събличане. Охх.

Ето го моя случай с мерака за обектива.
Идва венчавката. Влизат фотографа и оператора. Питам човешки следното: "Колеги, осветлението ни е малко, ще слагате ли допълнително, да ви изчакам?" Няма, казват ще се справим. Оператора попита колко продължава службата. Като разбра, че не режем нищо от нея, тръгна да сменя касетата на камерата. Лично му помогнах, щото знам как се прави. Почна венчавката. Разбрахте какво правеше фотографа. А тоя с камерата не се и видя къде застана.
Излизат вън, харесва им двора, решават да правят фотосесия. Изтъпкаха тревата, нейсе, ще я наторим, ще я полеем, за това е насята. За да радва окото де, не за газене.
И после единият решил да къса от розите, дето си ги гледаме като малки деца, за да е красив църковния двор и почнал да хвърля върху младоженците. Ама късал, та се олял. Та видяла клисарката, та му направила забележка.
Да не би той да е садил тия рози? На година дворът струва къде 600 лева, пари за тор, за поливане, за пресаждане на рози, за препарати. Трудът е за нас - тия дето сме в храма.
Значи, за да си направи човека сесията, набарал розите. Дали е имал смелост да направи същото в ресторанта? И там имат рози, ама собственика ич не си поплюва.
Вярно, поп съм, сиреч смирен, кротък по сърце, незлоблив и т.н. (да не вземете да се вържете, че съм такъв). Ама някой да унищожава труда на ръцете ми... няма да стане. Обективът отзад!
Затова настоятелството реши - фотосесии в двора на храма - 20 лева. Поддръжката да не е без пари?
Поздрави на всички. Разбрахте къде живея, служа, СНИМАМ (хехе). Добре сте дошли.

Отговори на това съобщение
 Re: Първата ми тема в зоната (за поповете иде реч)
Автор: Jim__Beam   
Дата:   11-06-12 13:30

.. Дедо Попе ..... бай Данчо .... [smilie24] [smilie24] [smilie24]

... [beer] [beer] [beer]

Автор: sirkhann   
Дата:   11-06-12 13:32

[smilie24] [smilie24]

Автор: burnmaster   

Дедопопе и аз съм ти фен .....и там от едни други теми [smilie24]

[beer]

Автор: CyberGene   

Винаги съм си мислил, че това ти е само никнейм [smilie10] Нали те знам още от музикантския форум [beer]

Автор: Славов   

[beer] [beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   11-06-12 13:33

Пак стигаме до таксуване на всички, заради простотиите на единици... ама явно това е начина.

Автор: taraymito   
Дата:   11-06-12 13:35

dedopop [smilie24]

[smilie21] [smilie21]

Автор: 1vo   
Дата:   11-06-12 13:44

Не съм съвсем съгласен с дедопоп. Църквата не я е строил той, не му е и бащиния. Мен напр. цветята не ме интересуват, ако искам да снимам нещо друго, за което дедопоп няма заслуги, що да му плащам хобито да си гледа китки?

В рилския манастир, без да нарушаваш нито един правилник се държат все едно си им отишъл вкъщи [smilie23]

Дата:   11-06-12 13:49

Иначе по темата. Отгледан съм в семейство на протестанти (адвентисти), водили са ме на църква бая време (предимно срещу моята воля), така че мнението ми може и да е субективно, защото се знае отношението на протестантите (които в България погрешно се се категоризират като "секти") към православните. Но тъй като аз самият съм агностик, да не кажа атеист, може и да не е чак толкова субективно, а може и да го прави още по-субективно [smilie3] Ениуей. Уважавам традициите и ролята на православната църква в историята на България, но в момента от това е останало много-много малко. Дори и да има свестни и готини хора, в това число и ти самият, дедопоп, създаваш впечатление на много точен пич, то православната църква не мога да я възприема като нещо различно от безскрупулна финансова организация. Нещата са толкова изродени, че всичко е една парлама, която разчита на наложени традиции, върху които никой не се замисля, с която се прибират пари от различните ритуали. Да, готино е да си направиш снимки в църква, с попове, одежди и т.н., изглежда някак си екозтично и интересно, но това ли е смисълът на религията??? Не мисля. А вярата - тя е нещо съвсем различно, което в общи линии няма абсолютно нищо общо с ритуали, обичаи, привички, ценоразписи и т.н.

Това е моето мнение, надявам се да не ми се обидиш [beer]

Автор: sirkhann   
Дата:   11-06-12 13:51

1vo - по тая логика и ти твоя апартамент не си строил ти и не ти е бащиния [smilie21]

Автор: Krassy   
Дата:   11-06-12 13:52

Ех... и тук ще се кажат толкова много неща...

Дата:   11-06-12 14:02

Една църквичка... в Аспарухово, Варна [smilie7]
Двама млади попа... ведри, усмихнати.
Отивам аз преди церемонията да погледна и да преценя къде ще се наредят гостите, къде "подсъдимите", къде пада светлината и къде мога да застана...
Идва единият поп и пита: - ти ли си фотографа?
- Да - отговарям...
- Не се притеснявай, ние ще я караме бавно, ще спираме на важните моменти за да може да заснемеш всичко, ако трябва казвай...

Ей... като ми стана едно такова, неудобно някак си...
Това беше преди 2 години, на първото ми сватбено/поръчково/ заснимане.
От тогава насетне не съм го забравил [smilie7]

Дата:   11-06-12 14:03

Мисля, че бъркате Православието с правилата.

Да си представим, че не беше църква, а банка или офис с помещения с ограничен достъп... Дали бихте могли да влезете да снимате в тях, без да се натъкнете на охраната, която да ви спре и върне, където ви е мястото?

В предната тема фотографът е влязъл в олтара на църквата. Там, както е обяснил дедопоп, могат да влизат само определени лица.

Какво повече има да се каже? [smilie8]

Автор: Cristinel   
Дата:   11-06-12 14:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-06-12 14:05

Да си представим, че не беше църква, а банка или офис с помещения с ограничен достъп...

Не е трудно да си го представим [smilie3]

Дата:   11-06-12 14:07

Божият храм е във всеки нас...
Църквата е мястото, което би трябвало да ни напомня този факт.

Не съм толкова набожен... колкото бих искал...

Дата:   11-06-12 14:08

В олтара на църквата могат да влизат само свещениците и някои църковни служители. Външни лица там се допускат само по изключение, след съответното разрешение. Останалото са празни приказки. [smilie25]

Дата:   11-06-12 14:15

Щом държавата плаща за поддръжката на некои храмове, сравнението с напълно частни институции не е уместно.
Колко богоугодно е, да развалиш готов, направен парк, та да построиш черква (на оборотно място, Южния парк в София)? В рилския манастир ще ме пуснат ли да карам колело?

Ако БПЦ си купуваше имотите на пазарен принцип, издържаше се само от дарения и си плащаха данъците щяха да имат право.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   11-06-12 14:17

dedopop [smilie24]

Колкото по темите.

Разбирам и свещениците. Да предположим, че това е бил н-тия фотограф "застанал не на място", хванали са ги нервите и така.[smilie3] Обяснявали са ми преди време, явно за олтара, но аз също не би се усетил ако ми е за първи път.

Това пък да накъсаш градинката за "ефект"!? Ми ако ги нямаше розите к`во правим с арта?[smilie8]

По убеждения по скоро хинтуист/будист, все пак не виждам защо трябва да се асоциира православието със съвременните свещенослужители. Едно убеждение, или идея винаги може да се съсипе от човешкия фактор, а като добавим и новото време[smilie7]

Автор: localhost   
Дата:   11-06-12 14:25

Според мен dedopop си е напълно прав. Като църковен служител той не може да променя тарифите, които се изизкват за разните служби - сватби, кръщенета и т.н. Но като пряко замесен в поддръжката на градината към църквата може да си сложи някаква такса за поддръжка. А идеята на 1vo, че щом държавата плаща за поддръжката на храмовете и едва ли не ние плащаме данъци не означава автоматично че можем да отидем там и да се изсе...м и да прецакаме всичко като стадо диви прасета. В случая "каквото повикало - такова се обадило".

А дядо попе ако имам път към Септември задължително ще дойда да си лафим за [shtrak] / [beer]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-06-12 14:32

dedopop [smilie24]

1vo, верно ли държавата издържа православните храмове? И тя плаща разходите? И тя плаща заплати на свещениците? Ти верно ли си вярваш на това?
Мисля, че не си запознат просто. Има хора, свещеници и не само, които от собствения си залък отделят за издръжката на храма. И то при положение, че не са богати. И след това идва някой и има претенции ... [smilie23]

Дата:   11-06-12 14:36

Веднъж искахме да изкараме новогодишната нощ в рилския манастир - да спим на нарове потънали в размисъл вместо в алкохолно опиянение. Обаждаме се на отдела за резервации, казваме че ни трябват две места, отсреща отговорът беше "неприятелите вън, вие сте дяволски изчадия, това не ви е кръчма или хотел има си правила, и ни затвори. А ние искахме да си спазваме правилата.

В друг пък един манастир, попа (видимо пийнал) беше заключил посред бял ден и не пускаше никой, било време за молитви не за посещения. На другия ден пак отидохме, пак не ни пусна заедно с група немци, 20-тина човека. [smilie23]

Повечето църкви и манастири, които съм обиколил, или са превърнати в китни кръчмички-мотелчета, или са кукувици, които си правят каквото си искат [smilie23]

Много приятно изключение беше манастира в Скрино (но дотам се стигаше само пеша, никакъв комерс) [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Ако накой ходи само да яде и пие по манастирите може и да не обърне внимание.

Публикацията е редактирана (11-06-12 14:38)

Автор: ilcoin   
Дата:   11-06-12 14:38

Ех, другари и другарки фотографчии. Време е да се осъзнаете.

Единия бил агностик, другия незнамкъфсистик, третия майка му и баща му били адвентисти, та сега покрай Илия намразил и свети Илия.

И един куп хора с комплекси и ментални проблеми решават, че това видиш ли е къща с шарени стени и вътре се мотат едни хора с черни дрехи, дето като ги снимаш имаш рейтиг Бъ.

Та така. Еуементарно възпитание драги. Светът не се върти около фотографията и снимките, които вие сте поканени като професионалист да отразите качествено и дискретно. А хората не се женят, за да имат сватбени снимки, колкото и невероятно да звучи това.

Дата:   11-06-12 14:40

https://photo-forum.net/static/forum/2012-06/cwgp9827.JPG
http://www.otkrivam.com/img/gallery/lesson_big_54_bg.jpg

Понеже очевидно не се знае, да обясним... [smilie5]

Олтарът е мястото зад иконостаса /стената с иконите в дъното на храма/.
В средата на олтара има две вратички, наричани Двери, през които дори и свещениците преминават само по време на служба.
Иначе в олтара се влиза през странични врати.
В олтара могат да влизат само свещениците и някои църковни служители, например клисари и иподякони, след като над тях е извършен определен църковен ритуал и са прочетени съответните молитви от страна на епископ.

[beer] [beer]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.