Автор: gorbi
Дата: 20-04-12 08:52
от пичите има и евтини и не толкоз, зависи къде мърсуваш... :)
На въпроса - в България Димов е чудесно ! Малко сме в по-продължил преход все още, но се развиват нещата. Прекрасна природа - в почивните дни обиколих южна България - е няма толкова красота на едно място събрана, честно ти казвам... Макар да съм обикалял само по Европа и малко Турция в азиатската част - България е потресаващо красива територия. За съжаление - нещата в исторически план са много пообъркани и по инфраструктурата има много още какво да се направи. Затова пък е интересно всеки път като минеш през някое място колко е различно и колко много напредък има.
Като работа и възможности - възможности има, работа - колкото искаш. Народът обаче се е изпедерастил, в трудовия смисъл на думата, от гледане на телевизия и не му се работи, ами иска да има поне две хубави коли, вила на морето и на планината и четиристаен апартамент с красив изглед и бъкан с глезотии, да почива три месеца от дванайсе и децата му да учат най-малко в Англия. Обаче не иска да работи за това. Иска да краде, да мами, да трупа бързо, лесно и неморално. Ама и това навярно е преходен проблем... Предполагам във всички държави го е имало, има го и ще го има.
Ще минат години, нашите деца ще бъдат много по-добре възпитани от нас самите, ще им оставим трудови навици и капитал с който да продължат да работят и те така.
Знаеш ли Димов - в Америка е много хубаво, в Австралия също, аз лично съм фен на Канада.... Обаче аз живея на брега на варненското езеро, имам потресаващ изглед от втория етаж на четириетажната си нова къща, пия си кафето на терасата сутрин и си мисля че по-хубаво от това просто няма как да се чувствам където и да съм по света. Родителите ми са наблизо, децата са ми с мен всеки ден, не се убивам от работа, макар че в сравнение с наетите от мен хора работя повечко. Обикалям си из стара Европа, Турция, Украйна, мисля за експедиция с джип до Хималаите след 5-6 години и умирам да поснимам поне седмица в Ню Йорк.
Синът ми иска да замине още на 18 в щатите - ще го пусна, ще му дам пари, ще преживявам всеки ден как се чувства и дали успява, но ще го пусна, защото всеки сам трябва да гради съдбата си по начин по който намери за добре и се чувства щастлив. Аз за сега се чувствам щастлив тук, макар докато си пия кафето на терасата да кацат мухи от кокошарника на комшиите...
Ай, че много се разписах а трябва да започвам работа...
|
|