Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Намобилчиха ги!
Автор: boreto   
Дата:   02-01-12 12:22

ХА ТАКА!

"От новата година мобилните оператори трябва да прекратят практиката да подновяват автоматично договорите на своите абонати. От днес в сила влизат приетите промени в Закона за електронните съобщения, предаде БНР.

От тази година мобилният ви оператор няма право да подновява автоматично договора ви, с което ви прави свой длъжник за неустойки, ако междувременно искате да се откажете от него.

Месец преди изтичане на договора мобилният оператор трябва да ви уведоми и да получи съгласието ви, че искате да ползвате същите услуги и тарифи. Иначе договорът ви трябва да остане безсрочен.

Безпрецедентно е в телекомуникациите, по думите на вносителите, е и другата мярка.

Договорите с мобилните оператори ще влизат в сила след седмица от подписването. Така, ако искате да се откажете от условията и договора, няма да плащате неустойки. Ако поискате да смените оператора, но да запазите номера си, това ще става за 8 часа, а не за месеци, както се случваше до сега с отделни потребители. Ако операторът не направи това за 8 часа, глобата достига до 60 000 лева.

На мобилните оператори вече е забранено да изпращат нежелани SMS-и и търговски обаждания, както и мейли. Мярката беше записана в закона за електронните съобщения заради оплакванията от постоянно приканване за участие в телевизионни игри."

Телекомите вече нямат право да подновяват автоматично договори

Доволен съм. Крайно време беше.
[smilie24] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Намобилчиха ги!
Автор: pif   
Дата:   02-01-12 12:28

Абе винаги има вратички. Сигурен съм, че в новите договори ще е записано, че доброволно се съгласявате да получавате рекламни съобщения и тази клауза не можете да я махнете. Ако не искате - не подписвате. Това, че го има в закона не значи, че ще се спазва. После за пред комисиите - ами кой клиента е съгласен с договора - подписал го е.
Както и - ами тези цени ти ги даваме на едногодишен договор. Ако не го подпишеш - вече ще ти струва повече от утре.

Автор: djfroggy   
Дата:   02-01-12 12:44

В Гърция например Космоте /Глобул, демек/ дава допълнителни минути в мрежата си и някакви мегабайти /около 100/ ако в договора потвърдиш желанието си да получаваш "поща и предложения от Оператора".
Е,там рекламите са малко агресивнички-пристигат по 3-4 пъти на ден с анимиран ММС.

Публикацията е редактирана (02-01-12 12:45)

Автор: asahi   
Дата:   02-01-12 12:45

Не става така, Пифе. Договор или клауза, която противоречи на законодателството, е нищожна. Пада в съда веднага.

Дата:   02-01-12 13:22

Да, ако договора стигне до съд. И докато стигне до съд и се докаже .. хората са си направили кинтите и са здраво на печалба след като си платят обезщетенията. Така работят много неща в милата ни родина напук на неверниците.

Автор: aeobs   
Дата:   02-01-12 13:23

Че пък кой оператор подновява автоматично? Като ти изтече срока автоматично ти подновяват договора, но винаги можеш да се откажеш без неустойки. Примерно подписал си за една година, ако искащ да се откажеш през първите 12 месеца плащаш неустойки, след като изтече срокът договорът продължава да е активен но няма неустойки при прекратяване.

Автор: papadok   
Дата:   02-01-12 13:27

"Не става така, Пифе." - Не става ама друг път! [smilie3]

Има ли значение какво пада в съда ако за конкретното нарушение не е предвидена глоба. За неустойки не е логично да говорим.
Подобни клаузи и допълнения към договорите винаги ще има. Или подписваш, или не се възползваш от услугата.

Дата:   02-01-12 13:29

Аеобс: да, но ако ти си подписал едногодишен на 10 стотинки на минута. След като изтече цената ти става вече 20 стотинки на минута и договора ти е безсрочен. Веднага ще се оправдаят, че 10-те стотинки са били промоция за периода на договора. Ако икаш - подпиши нов срочен договор с неустойки и пак ще ти дадът 10 стотинки.
Никой няма да прецака тези огромни машини за пари. Те имат пари и имат власт да си пишат закони в свой интерес, макар и обществото да си мисли точно обратното.

Дата:   02-01-12 13:31

aeobs, незнаеш какви ги говориш. Спи спокийно и се радвай на живота.

Дата:   02-01-12 13:39

Пифе, примерът ти съвсем не е коректен. Не съм чувал през последните години за подобен случай.

Автор: aeobs   
Дата:   02-01-12 13:42

Вие сте като бабите на пейката в парка.
pap, откъде да знам. Не е като да работя регулиране и контрол на мобилни телекомуникации вече 10 години. [smilie8]

Дата:   02-01-12 13:59

Кво работиш!??
Какво "регулиране и контрол", та ти не правиш разлика между "Договор" и "Абонаментен план". Я си погледни постинга по-горе.

Моят договор с мобилния оператор изтече преди 4 години. Като погледна назад, разбирам, че приблизително на всеки 8 месеца си сменям мобилния план. Това само с едно обаждане по телефона.
Доколкото разбирам и при теб трябва да е така. Само че ние сме щастливците, в договорите, на които не е записано автоматично подновяване.

Затова ти казах - спи спокойно и се радвай!

Автор: atin   
Дата:   02-01-12 14:04

Сменил съм всички оператори, планове, врътки, промоции-всуе. 30-40 камъка си им ги давам константно като поп на първо число. Докато не станат пак държавни комуникациите, енергетиката и бардаците нема оправия[smilie3]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   02-01-12 14:11

aeobs, не те зная какво работиш, но позволи ми да ти цитирам официално становище на М-Тел. По-точно на Андреас Майерхофер, който миналата година в края на март написа ни повече, ни по-малко следното в прессъобщение:

"Ако договорът на клиент изтича след 5 април 2011 г., той ще може да подпише нов, който няма да съдържа клауза за автоматично подновяване". Например, ако договорът изтича на 7 април, абонатът трябва да заяви, че го преподписва, за да се възползва от клаузата. Ако не посочи обаче изрично, че иска да подпише отново договора или да го прекрати, той ще се поднови автоматично със старите условия.

Тоест - ако клиентът на М-Тел не отиде в офиса им да заяви изрично, че не иска да преподпише заедно с тъпата клауза за автоматично продължаване, то тя си се запазват и автоматичното преподписване си продължава. С други думи, за да се отървеш от него трябва изрично да отидеш и да си заявиш желанието. Ако обаче то само по себе си е забранено със закон, работата би била друга. Сега следва да бъде обратно - преди изтичането на срока на договора операторът ще се обажда да иска изрично съгласието на клиента си за продължаване на договора.

От друга страна мога да кажа, че за стационарния телефон, който си поддържам от Виваком вече трета година си се обаждат изрично. В М-Тел винаги е било по друг начин - "Ами Вие защо не сте дошли на датата на изтичане на договора си???"

Автор: Vinsent   
Дата:   02-01-12 14:30

aeobs написа:

> Че пък кой оператор подновява
> автоматично? Като ти изтече срока
> автоматично ти подновяват
> договора, но винаги можеш да се
> откажеш без неустойки. Примерно
> подписал си за една година, ако
> искащ да се откажеш през първите 12
> месеца плащаш неустойки, след като
> изтече срокът договорът
> продължава да е активен но няма
> неустойки при прекратяване.

aeobs, на луната живота весел ли е?
Щото тука на земята е друго, но слава богу ще има развитие!

До сега всички управляващи цицаха от мобилните оператори яко, а ние плащахме за това. [smilie9]
Един дори поиска да му предпишат собствеността на оператора и като му отказаха вкара специален, дебелашки безочлив закон! [smilie23]

Автор: CyberGene   
Дата:   02-01-12 14:33

На мен ми изтича двугодишен договор в края на този месец. Вчера се обадих да питам за всеки случай дали ще ми се преподпише и каква беше изненадата ми! Щял да се преподпише, защото всъщност забраната за преподписване важала само за абонати, сключили договор след април 2011. Става дума за Ментел. Така че ще ходя тия дни до техен център, за да пусна предизвестие, с което изрично да кажа, че не искам да ми се преподписва договорът, с което пък в бъдеще, ако искам да прекратя договора, трябва да го направя с двумесечно предизвестие [smilie23]

Бавна и мъчителна смърт за всички мобилни оператори!

Автор: TODD   
Дата:   02-01-12 14:35

Моят оператор пък ме кани 20 пъти да ида да си преподпиша договора ама пък аз не отидох !!!

Да не ме карат да плащам сега че не съм отишъл ???

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: mopt   
Дата:   02-01-12 15:39

От 14 януари няма да съм абонат на Мтел [cool]. Но още от лятото си бях вкарал аларма на 14 Декември да отида до техен офис и да се откажа писмено. На маймуни ни обръщат, но всичко ще им се върне двойно.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   02-01-12 16:07

Даааа, на маймуни ни обърнаха ... На 31 декември вечерта изпратих около 8-10 MMS съобщения. Обаче - греда. За всички ми казва - pending ... Аз по навик писах и телефона на жена ми за индикация - няма MMS, няма дявол ... Питах на *88 - след 20 минути чакане някакъв младеж ми каза, че причината е в моите настройки. Ама как така в моите настройки - нали до миналата седмица съм изпращал MMS със същите настройки? "Нямам време да се занимавам с вас", казва младежа, "трябва да си оправите настройките" ... Аз се ядосах, и му затворих... И без нищо да променям в настройките, вчера към обяд благополучно пристигна MMS-а до телефона на жена ми, по-късно вечерта гледам и на някой други е върнало статус Recieved, ама не на всички. А тези MMS-и съм си ги платил предварително - за 30 лв. месечна такса на M-Tеl Surf and Talk , която тарифа използвам заради интернет достъпа имам включени 100 MMS-а на месец. От тях се пробвам да използвам десетина на година [smile] колкото да не се ядосвам, че ги имам. Обаче - в моите настройки бил проблема ... Ама какво да ги правиш - майтап да става. Не зная как е при Глобул, служебния ми телефон е на Виваком и съм доста по-доволен от обслужването. Така че май и аз ще си сложа аларма за към пролетта ... [smilie8]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   02-01-12 16:13

кой оператор да позлвам без договор? трябва ми мобилен за 3 седмици. кой предлага най добра оферта? нещо от рода на 5ст на минута..[cool]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   02-01-12 18:33

5ст. на минута при месечен абонамент 50 кинта кайзере [smilie5]

Тука са пед*раси м*мка им телекомуникационна! Най-голямата ми мечта е да фалират всичките изведнъж...[smilie23]

Автор: ценослав   
Дата:   02-01-12 18:36

IvoZafirov от твоите уста, в Божиите уши. [smilie24] [smilie24] [beer]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   02-01-12 19:06

Е вие сте некакси ебасимус и женомразците начи[smilie18]
Как ши спрът чилифоните бе. Те ше почнат сами ад си приказват женорята, само и само да заситят липсата на реален клюкарник [smilie18]

Автор: mopt   
Дата:   02-01-12 19:06

За 3 седмици си вземи предплатена карта. По-скъпа е тарифата, но пък няма да плащаш 12 месечни такси. Другото е тия Боб ли, Боп ли, които ги рекламират, че нямало срочен договор и месечна такса.

Автор: грегари   
Дата:   02-01-12 19:15

да ви кажа какво се случва с номерата които освобождавате.
месеци и години стоят свободни, но настроени на гласова поща, която се включва веднага. няма заето, няма свободно...инкасират ти 1 минута за това че си потърсил несъществуващ абонат.
само за ментел казаха, че са напуснали 150 000 абоната. смятайте колко време след това тези номера биват избирани.......

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.