Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Триста роми нападат медицински екип в Русенско
Автор: exo99   
Дата:   30-12-11 12:35

!
 Re: !
Автор: slivenski   

? [smilie18] [smilie18]
Автор: S.Paskalev   

?
Автор: exo99   

Триста роми нападат медицински екип в Русенско

Двама роми загинали, двама са ранени при челен удар на автомобил в електрически стълб в центъра на село Малко Враново, където бил нападнат екипът на "Спешна помощ", защото пристигнал за 18 минути

Според тълпата реанимобилът дошъл "чак след половин час", а би трябвало да вземе разстоянието от Сливо поле до Малко Враново - 18 км, за не повече от 10 минути...

Снимка: Емил Димитров / БГНЕС
Около 300 роми от село Малко Враново, Русенско, нападнаха снощи линейка, дошла да окаже помощ на пострадалите при катастрофа в селото, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Лек автомобил с четирима младежи се забил вечерта в електрически стълб в центъра на Малко Враново. При удара двама души са загинали, а двама са ранени.

Веднага на мястото на инцидента е изпратен екип на "Спешна помощ" от Сливо поле, който обаче се сблъскал с агресивната тълпа от роднини и съседи на младежите. Наложило се да бъдат извикани допълнително полицаи, за да не се стигне до саморазправа. Разярените роми заплашвали с камъни медицинските фелдшери, но всичко се разминало с уплаха на екипа и със счупено огледало на линейката.

Четиримата в катастрофиралия автомобил били братовчеди. Според чичото на двамата загинали - Елемен Манасиев, който е баща и на едното от ранените момчета, причината за недоволството на тълпата била забавянето на линейката.

По думите му, реанимобилът дошъл "чак след половин час", а би трябвало да вземе разстоянието от Сливо поле до Малко Враново - 18 км, за не повече от 10 минути.

Фелдшерът Рафи Османов е категоричен, че са пристигнали за десетина минути. Пострадалите са били вече извадени от колата и положени на земята. Двете момчета вече са били мъртви и екипът се е заел да помогне на оцелелите, като е извикал още една линейка от Русе.

Публикацията е редактирана (30-12-11 12:36)
 Re: Триста роми нападат медицински екип в Русенско
Автор: S.Paskalev   
Дата:   30-12-11 12:42

Преди малко го казаха по новоните. Вече лекарските екипи трябва да ходят в ма'алата с БТР- и и тежки картечници, белким оцелеят и си свършат работата. [smilie2]
Добре, че нищо не зависи от мен, защото аз бих забранил да се пращат линейки в тези райони. [smilie9]
Автор: мара   
Дата:   30-12-11 12:52

сега е интересно какво ще се случи и дали циганите, нападнали докторите, ще идат в затвора за хулиганство и опит за убийство?
щото требе таман тва да се случи.
Автор: Miro__Slav   
Дата:   30-12-11 12:54

Марооо това нема се случи, защото е на етническа основа и трябва да се запази социалния мир
Автор: mun4o   
Дата:   30-12-11 13:01

Пръво на пръво, в Малко Враново нема роми. Там освен турци, татари, българи и цигани - други етнически общности не живеят.

Автор: asahi   
Дата:   30-12-11 13:02

Социалният мир и различно от етническия мир.
Ноо газ дават братчедите бе! Фърка със 150 и со мисли, че и линейката вдига толкова. Е, чат-пат нацелва некое дръво, ама то така е в живота - бързо караш - бързо гризваш дървото. Язък за Калибрата - сигурно е била натокана на макс [smilie2]
Дата:   30-12-11 13:11

ми ако няма цигани, значи тези, дето ги е имало. мене ми е все тая. който си е крив - да си понася последствията. е, да се вземе предвид, че е в състояние на афект, все пак не е без значение.
Дата:   30-12-11 13:19

asahi благодаря за поправката [smilie24] А за калибрата нищо не са загубили, ще вземат някой лв от нея за скраб [smilie3]
Автор: ivanov.10   
Дата:   30-12-11 13:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: pif   
Дата:   30-12-11 13:29

По едно време си мислеш що не им раздадът на докторите пищови ама после се сетих, че трябва линейките да ги направят с по 2-3 носилки вътре...
Те докато спасяват единия и се наложи да гръмнат още двама - така става, че трябва да спасяват трима. Сложна работа. По скоро да монтират струйник като на пожарната със студена вода и да разгонват тълпата.
В този конкретен случай със сигурност няма дори да глобят нападателите. Дори и да ги "открият".
Автор: mun4o   
Дата:   30-12-11 13:30

Аз пък от неколко дни съм засънувал Мара, ма де да видим ...

Автор: ogimag   
Дата:   30-12-11 13:47

И по-лошо ще става. И за едните и за другите.
Дата:   30-12-11 13:51

мунчо, пиши ми на лични, бе [smilie18]
Дата:   30-12-11 13:53

mun4o има оферта [smilie21] [smilie25] [smilie21] [beer]

Автор: bleuetoile   
Дата:   30-12-11 13:55

Не е много ясно доФорите ли, манго-тата ли -> кой казва истината... Не съм била там, не съм им светила... Ни на едните, ни на другите...

От личния ми опит мога да кажа, че не веднъж съм чакала линейка за спешности по повече от час. И -> ако съм разполагала с мощта, многобройността и импулсивността на въпросните "300 роми"=> най-вероятно по-дивни погроми биха ми се удали да сътворя на баниците на подобни доФтори и линейките им...[smilie7]
Автор: Славов   
Дата:   30-12-11 14:03

Циганска държава .... [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   30-12-11 14:11

циганията скоро няма да се оправи, за нова година на всяко циганче подарък от министерството - златен биберон. https://photo-forum.net/joro/emoticons/057.gif
Автор: pif   
Дата:   30-12-11 14:16

Блутойли за пореден път се изкара от другата страна на барикадата. Ами ако случайо тая линейка е била заета да вози друг пострадал? Какво е виновен доктора, че е спасявал друг живот. Или е лекувал поредното цигане с грип щото родителите му нямат пари за лекарства и за билетче до болницата (както е масовото явление в София)
Проблма е от министерството и от ЦСМП а не от доктора който е там да спаси живот и да си вземе заплатата. Не зависи от него колко линейки да има и къде да бъдат разположени.
Ама нали за по лесно да набием доктора, щото не можем да набием министъра. И е по важно да ни мине на нас яда отколкото да протестираме за повече линейки и по добро обслужване. Ами така де, ние ще си набием докторите пък те нека си протестират и да им дадът повече линейки - за да не ги бием.
Автор: imitev   
Дата:   30-12-11 14:20

Линейките в Русенско са с фелдшери, не с доктори.

аз лично предпочитам да преценявам на статистически принцип, ако нямам факти достатъчно. което не пречи при поява на факти да си променя становището. статистическият модел някак обяснява приказката "лъже като циганин"
Автор: ivanov.10   

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Gruyu   
Дата:   30-12-11 14:23

за електрическия стълб нищо не казват...дано да е здрав!.....лятото един цигани се бяха шибнали в една череша по пътя, бяха я разцепили на две
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена