Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Препоръчайте разработчик на приложения за iOS?
Автор: shtukov   
Дата:   25-12-11 21:52

Днес не е ден да се говори за работа, ама ако някой е работил с такъв специалист, ще очаквам препоръка. [beer]
 Re: Препоръчайте разработчик на приложения за iOS?
Автор: ntonev   
Дата:   25-12-11 22:35

мога да препоръчам, но не е в България. Ако те интересува - казвай. Аи все пак зависи от проекта.
Дата:   25-12-11 22:46

Благодаря за отзива, но предпочитам човек от БГ.
Автор: ntonev   
Дата:   25-12-11 23:01

[smilie24]
Автор: pif   
Дата:   26-12-11 09:12

Трябва ти за нещо малко, трябва ти за нещо голямо, трябва ти за нещо много конкретно и специфично или ти трябва да ти реализира идеите и да те направи богат ?
Дата:   26-12-11 09:40

Голямо, малко и забогатяване са относителни понятия. Това са неща, които ще обсъдим с търсения човек, когато и ако открия такъв.

Автор: asahi   
Дата:   26-12-11 12:19

В Пакистан и Индия има програмисти. Цъкни

Автор: georgivelev   
Дата:   26-12-11 12:24

Ами то, колега, опитът е важен. И аз съм специалист програмист, но се уча на iOS-a от скоро (днес сглобих първата си програма, очарован съм!) и не се наемам да ти върша работа. Ако до 6 месеца не си намериш, може да говорим.
Автор: gbdesign   
Дата:   26-12-11 13:29

Познавам няколко такива... в същност са ми колеги, но преди да ти дам координати, ще трябва да обясниш за какво са ти, че не е хубаво просто е така да се раздават телефони или Скайп-ове.
Дата:   26-12-11 13:30

Наш човек си търся бе Асахи. До Индия и Пакистан може да ида само на екскурзия, че съм пропуснал този район.
Дата:   26-12-11 18:06

gbdesign
Вече съм обяснил за какво ми трябва човек. А какво точно ще се прави, смятам за нормално да обясня на този, който има такива способности. Да, не е хубаво просто така да се раздават телефони и скайпове, но това важи в не по-малка степен и за идеите.

Автор: Vinsent   
Дата:   26-12-11 18:10

shtukov написа:

> ...Да, не е хубаво просто
> така да се раздават телефони и
> скайпове, но това важи в не
> по-малка степен и за идеите.
>

Баси, аз съм пълен с идеи, само да има кой да работи.
Всъщност от идеята до резултата има много-много-много труд.[smile]

Дата:   26-12-11 18:16

Оп, някой си представи, че всички идеи на света са голи..[smilie18] Моята не е.

Дата:   26-12-11 19:00

Такива с идеи и то грандиозни под път и над път. И повечето ще си платят - ама като стане. Имаше един период по 2-3-ма такива седмично ми се обаждаха да им правя нещо. Сега се кротнаха малко нещата. Обаче и баламите свършиха.
Тея които могат - няма да се хванат а тея които не могат - и да се хванат нищо няма да нарпавят. За да се реализира една идея не е достатъчно само добър програмист а и добър системен инженер. Кадърните и програмисти и системни инженери си имат отдавна работа за по 4-5000 лв/месец и по никакъв начин не можеш да ги излъжеш да ти свършат нещо.
Ако идеята е толкова грандиозна - теглиш кредит от банката, подписваш ЕнДиЕй с някоя фирма, патентоваш си идеята и го продаваш. Ако си мислиш, че ще дадеш на някои 2-3-5 бона и той за 1 месец ще ти нацвъка грандиозното творение и ти ще забогатееш си доста в грешка.
При този начин на поставяне на нещата от теб категорично не бих те насочил към човек или фирма още по малко да дам препоръки да ти свършат работа.
Успех с търсенето.
Автор: asahi   
Дата:   26-12-11 19:34

Няма да стане, викаш?
Автор: aeobs   
Дата:   26-12-11 19:41

Да пуснеш тема и да очакваш да намериш някой така е наивно. Малко по-различно стават тези неща. Иначе идеята можеш и да си я имаш, не е невъзможно.
Автор: Djogata   
Дата:   26-12-11 20:05

Хаха, като пуснеш тема, и споделиш нещо, на което си способен (в случая идеи), веднага можеш да преброиш броят на хората, които ги е яд, че те не са способни на това, или чисто и просто завиждат [smilie5]

Какво ви пречи да му кажете? Ако той сбърка някъде, рискът си е чисто негов (най-много да загуби някой лев като инвестиции, или пък програмистът да се окаже Марк Зукърбърг, и да му открадне идеята и да стане милиардер). Ама вие се правите на важни "това така не може да стане".

Ако пък си мислите, че този начин на работа не е добър за програмиста, то не е ли по-добре програмистът да реши това?

Знаете ли колко неща по света са станали напук на някоя важна (е, след това вече не толкова важна) особа разправяща "това така не може да стане"? [smilie18]

"Хората, твърдящи, че нещо не може да бъде направено, не трябва да досаждат на хората, които го осъществяват в момента".
Стара китайска поговорка.
Дата:   26-12-11 20:41

Джога, може да стане, ама будалите се свършиха. В тоя бизнес съм от повече от 10 години. В момента фирмите наемат и 10-токласници и наливат в тях много пари само и само да се докопат до кадър можещ нещо повече от бъркане в носа. Между тая работа и оная работа няма много прилика. Всеки хванал сапунерката и вече е фотограф. Но за да станеш разработчик се искат много години упорит труд. Едно време имаше много кадърни хора дето умираха от глад. Сега е обратното. Хората които могат си ценят труда и го продават където трябва. Аз също търся кадърни програмисти но свободните отдавна отлитнаха ако не са се набутали на подходящото място тук в БГ.
Никой не му иска идеите на автора. Да си ги реализира, да си печели. Неговата обява е като: Абе да ми кажете някой дето има 1ДСмарк3 и още 2-3 обектива от по 10-20к долара единия. Ама не ме питайте за кво ми е, аз ще си говоря с него. Имам една идея да се снима нещо. И после се оказва, че тоя дето търси апарата иска някой да му го сложи на статив, да му го настрои и той да натисне копчето и да прибере парите от авторското право а тоя дето е донесъл апарата да вземе 20 лева за таксито дето е дошъл. Затова и реакцията на такива "оферти" е подобна.
Автор: georgivelev   
Дата:   26-12-11 20:56

Абе гледай сега, аз съм от онези, дето са се подредили на добра работа, само че за нищо на света не бих отказал някоя и друга хилядарка. Както вече писах, аз съм програмист с голям опит, но специално за iOs-а съм начинаещ, затова отказах предложението.

Един курс за програмиране на iOS струва 450 лева в MMW, освен това се изисква владеене на друг език за програмиране от фамилията С. Едва ли добър специалист по iOS би си размърдал гъзо за по-малко от 5 - 6к на месец.
Автор: deltaLink   
Дата:   26-12-11 21:41

Какво ли е да си "специалист по iOS"?
Сигурно е същото като "специалист по Windows" ;)
Муахаха.

Весела Коледа!
Дата:   26-12-11 22:14

Пифе, да се чуди човек как са се пръкнали реализираните идеи, след като твърдиш, че този който може, няма да се хване, а този който не може, нищо няма да направи. И след като си в тоя бизнес от 10 години, ще ми бъде интересно да обясниш как се патентоват идеи /понеже ми даваш такъв съвет/. Ама не само на мен, а на всички, които следят темата.

Автор: Rebellious   
Дата:   26-12-11 22:20

Бих могъл да те насоча, Щуков. И то съвсем конкретно да си поговорите тет а тет. И да си решите. Че тук пак както гледам се e развилнялa говорилнята от "разбирачи" и "спецове"...

Дата:   26-12-11 22:26

Rebellious
Ще се радвам да получа повече информация на лични, за да не подклаждаме темата с излишни "разсъждения".
Автор: kaiser.soze   
Дата:   26-12-11 23:24

За всеки влак ...
Иначе, много кефи думата разработчик :)
Автор: deltaLink   
Дата:   26-12-11 23:54

>> Иначе, много кефи думата разработчик

Етимологията на думата се крие в корена "бот" ;)
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.