Автор: navy
Дата: 21-11-11 14:07
Разбира се съм далече от онея английски изгъзици, дето вида на порцелана имало значение и това, дали слънцето греело отдясно или отляво...
Говоря за принципни неща, които много хора не спазват. Или поне много хора съм виждал... водата ври, те мятат пакетчетата вътре... после спират котлона, слагат мед-а при висока температура, не вадят пакетчетата, онова става горчиво, меда си губи част от вкусовите качества... и още какви ли не неща...
А това дали чая е отлежал или не и т.н. зелен, черен, пимбян и так далее си има оптимално извличане за най-добър ефект, вкус, аромат и т.н.
Нещата са добра вода /не винаги от чешмата е вариант и да, усеща се/, подходяща температура и време, както и това кога и как се слагат допълнителните екстри като подсладители, ако са нужни и лимончета, млека и тем подобни.
Това е... пък нека да нямат значение
Публикацията е редактирана (21-11-11 15:13)
|
|