Автор: n1x0n
Дата: 20-11-11 23:28
Чай е само Camellia sinensis
Чай е всяка запарка, която е наричана "чай" от народите, от които сме заимствали думата - Хинди, Урду, Бенгали, Мандарин и т.н. А те в никой случай не се ограничават само с горепосоченото растение, макар то действително да доминира като разпространение.
Обратно на темата: отгледан съм с черен чай, в нашата къща кафе практически не се пиеше, докато не се прибрахме в БГ. До ден днешен го предпочитам пред другите видове.
Купувам си хубав черен чай, купил съм си и пакетчета, в които да го слагам за запарване. Купищата джаджи за запарване - лъжички, цедки, специални чайници и т.н. ги ползвам крайно рядко.
Не робувам на разни дефектни стереотипи абсолютно неподплатени в историческо отношение "не се слага захар/лимон/мляко/whatever" защото го пия за удоволствие.
|
|