Автор: ivodam
Дата: 31-10-11 11:29
n1x0n: Чак пък толкоз ли си изненадан от вече официално потвърдената кончина на синята "десница"? Аз отдавна им бях запалил свещичката. Не мисля обаче, че причината е единствено в грешките и простотиите и безкрайните амбиции в частност на лицето Костов. Не мисля, че изобщо някога са били десница. По време на първото СДС управление - на Филип Димитров, не се приватизира нищо, само една тъпа реституция направиха, и това беше. След това пак при СДС имаше ударна приватизация, в резултат на която собствеността мина официално най-вече към червените барони. За мен лично дясното на СДС приключи през 1999 г когато видях с очите си как лично Костов разпореди водещите фармацевтични заводи да не се продават на западни инвеститори, а на една фирмичка на червени зетьове.
Защо стана всичко това? Защо и сега си гласува народът за бивши комунисти, било то в лицето на ББ или БСП? Явно колкото и да е тъжно, трябва да признаем, че това го устройва очевидно, в подавляващата част, включително младите хора. Устройва ги да ги управлява човек, не криещ авторитарния си манталитет, който вече се изживява ежечасно като баща на нацията. Още не избран новият президент, какъвто и да е, и дали ни харесва, или не, спечели си изборите - и Борисов се изцепва: "Който и да бях посочил, щяха да го изберат". Или да ти напомням ли "Откакто поех държавата", "не МИ разбивайте мантинелите на магистралата" и т.н.
Не знам защо си мислех, че българинът сега като ходи масово да работи и учи в Западна Европа, ще види най-накрая на място как живеят хората там, и ще постави ребром въпроса и тук. Нищо подобно... Българинът чевръсто избяга от свободата си и на тези избори, съвсем класически, по Ерих Фром. Въпросът е не е ли време ние да бягаме накъдето ни видят очите.
![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (31-10-11 11:39)
|
|