Автор: Knartist
Дата: 29-10-11 23:21
Еми, аз имам едно (предимно теоретично) предложение... има една идея за принципа, че "истински демократични" (разбира се, че е въпрос на лична трактовка) страни никога не са воювали помежду си.... което всъщност си е съвсем нормално... и добре, че го има НАТО и Гърция и Турция са заедно в него, че иначе не се знаеше какво щеше да става по тези земи... а това има връзка и с други неща - просперитет, гладуване и т.н.
Не особено любимият на доста хора (но все пак чувствително по-демократичен) Израел е пример за оазис сред пустинята от насилие...
И не само, разбира се... "простото" решение е - има сериозна демокрация - има законност - НЯМА банди от worlord-ове и всякакви племенни и други бабаити, които си присвояват насилствено всички блага по закона на джунглата...
И пак в тази посока - при всичките бъзици и недоволствия (включително и аз не съм особено вдъхновен от това как се развива ЕС) вижте какво се случва с любимите гръцки пройдохи и немските работяги - едните ще дойдат на помощ на другите и това е - няма да се стига до глад и войни... далече е от идеалното, но помислете си МНОГО сериозно какви са алтернативите - а те хич не са чак толкова далечни... нито във времето, нито в пространството
|
|