Автор: djogata
Дата: 17-08-11 23:11
Хаха, имало 4500 молби за слагане на перки... И кой ви каза, че всичките са по Балкана, че гледам си вадите някакви такива заключения? Ама филмът не бил шведски, и т.н... - нито някой е тръгнал да ги инсталира всичките тези генератори, нито пък всичките те са по Балкана. По-полека с истериите, гледайте на нещата рационално.
Иначе това се очакваше - истината е, че билото на Стара Планина е общо взето единственото място в България с достатъчно силен и постоянен вятър, за да може да се произвежда икономически изгодна вятърна енергия. Така че може да се очакват още опити за слагане на генератори по билото. Природозащитниците да се готвят отсега.
Иначе аз също съм против слагането на генератори на неподходящи от екологична и естетична гледна точка места. Но около връх Шипка май няма нито национални паркове, нито Натура2000, нито каквато и да била форма на защитени територии. Така че не знам дали евентуален протест за поставянето на генератори на такива места би имал какъвто и да било юридически смисъл.
|
|