Автор: turntablism
Дата: 04-08-11 11:28
Но с моето чудене в момента няма да бъде направено никога. става въпрос за мерене на фотоапарат и не само.
Добре, най-хубаво да разкажа за какво иде реч пък, който ще се хваща за главата.. да се хваща! :D Разполагам в момента с Зенит Автомат, закупих го от базара. Електрониката не става, но пък механиката е чистак бърсак казвам ви( по новите правила май трябва да е "Ви" ).Махнах морално остарелите чаркалъци от вътре. Затвора се управляваот два електромагнита и няколко ключета, които казват на електрониката в какво положение аджеба са пердетата. До тук няма проблем.В момента пиша програма за микроконтролер, който ще управлява цялата тая гъзария със скоростите. Това, което ме задтруднява е меренето, трябва да го вкарам с някаква схема в АЦПто на контролера и той да знае каква е светлината и да всятка лампички във визьора и да избира скоростта на затвора (когато е в "А" режим ) ( да и режими ще има ) . Мисля че с някакви ОУ ще се получи прецизно мерене, а и самите ОУ трябва да им се спира захранването чрез микроконтролера когато апарата е изключен. Т.е. Контролера управлява токовете в Зенита, упразлява затвора. Такива глупости, сигурно съм пропуснал нещо, но основното е това. А да! С два фоторезистора са го направили руснаците, мисля да използвам същите ако нямате по добри идеи. Въпросът е как ще се свърже? Благодаря че прочетохте това.
За тези които мислят че начинанието ми е безсмислено : ами нали знаете като ви хрумне идея как ви гъделичка и искате да я реализирате независимо от това, че от нея няма да има никаква реална полза (освен опит) нито на вас нито на обществото . Искам за мене си да го направя и да се кефя че аз съм го правил ( с ваша помощ де ). Моля ако някой иска да ме откаже от начинанието да не го прави, а ако някой иска да ми помогне по някакъв начин с идеи и съвети е добре дошъл!
*усеща как вече няма да има други постове*
Публикацията е редактирана (04-08-11 11:30)
|
|