Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Бърза помощ...
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   03-07-11 00:41

Тази вечер 15 минути не мога да се свържа с бърза помощ..."всички оператори в момента са заети"... това в продължение на 15 минути. Накрая си хванахме такси. Представям си, ако бяха вдигнали, колко ли щяхме да чакаме линейка...[smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърза помощ...
Автор: diandimov   
Дата:   03-07-11 00:43

На дядо ми пък му отговориха че не били транспортна фирма, да си отишел сам в болницата.

30 минути след това дядо ми почина...

Автор: asahi   
Дата:   03-07-11 00:45

Ползвайте телефон 112.

Автор: pif   
Дата:   03-07-11 00:45

Ти на 112 ли звъня или на 150 ?
Обикновенно идват за 20-ина минути ако имат свободен екип. 3-4 минути минават само докато предадът съобщението по радиостанцията, щото им е по лесно да пишат на ръка отколкото на клавиатурата на компютъра им дето я предава директно към ГПС-а на линейката.
Ако е нещо дете блъснато - веднага търчат и пренасочват екипи, но ако е за възрастен човек особенно към 7-8 вечерта - се чака с часове. Хем си сменят смените тогава и най много хора се сещат да се разболяват. Циганорите почват малко по късно - като се стъмни.

Автор: simeon_simeonov   
Дата:   03-07-11 00:52

112, 150 никой няма... добре, че не беше животозастрашаваща ситуация, а и домашната аптечка е добре заредена. В спешния кабинет бяха любезни, но жал да ти стане, оплакаха се, че почти никакви налични медикаменти нямат...

Дата:   03-07-11 00:58

Виж сега. Не само в БГ е така.

Аз съм чакал 4 часа в Emergency докато ме приемат. При положение че имаше само 3-4 човека в чакалнята!

18 секунден преглед, вика нищо ти нема, дай $990.

Дата:   03-07-11 00:58

Тогава си взимаш радиостанция. 146.950 приемаш и на 151.725 предаваш. Така директно и линейките ще те чуят. Но е странно 112 да не работи. Дори да е претоварен тука - те пранасочва към друг град. Може и от варна да ти вдигнат и пак да свършат работа.
Интересно. А ГСМ-а ти дори да е без сим карта можеш да набираш 112 и пак ще се свържеш.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   03-07-11 01:04

... Бързата Помощ ..... трябва да я прекръстят на - CORONER .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

... Не чакай да пиеш вода , от там де не тече ....

Имаш ли възможност - действай сам и това е .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: aeobs   
Дата:   03-07-11 03:21

Замислете се и за това, че всеки път, когато има възможност да се предвижи пациента с кола или такси е добра идея да се направи.
Така се дава предимство на хора, които наистина се нуждаят от спешна помощ на място.

Автор: ogimag   
Дата:   03-07-11 08:14

Ще става и по-зле. И не само в БП.

Дата:   03-07-11 08:26

aeobs, ти се замисли пък за това:
че екипите на бърза помощ са специализирани именно в това да се отзовават на спешни обаждания.

Не знам как е в БГ, но тук имат някакви класове по неотложна помощ, не всеки може да стане ей така линейкаджия и да кара возило със специален режим на действие.

Това означава, че те са отговорни.

В много проблемни ситуации човек може да е не толкова зле в момента и да иска да ходи с кола или такси. Да се праи на мъш.
И какво става ако изпадне в криза по пътя?
Въобще си ги представяш нещата като в дивата индия малко...

Автор: danvan16   
Дата:   03-07-11 10:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-07-11 12:17

аеобс: а знаеш ли, че почти половината повиквания са или фалшиви или цигани дето нямат пари за нормален доктор? Може би едно на 10 или на 20 позвънявания е наистина спешно. И за това едно спешно позвъняване няма свободни екипи защото докторите са или на фалшив адрес или чакат пред някоя къща в циганската махала циганката да им отвори за да прегледат мъжа и на който от гъза му стърчат глисти (случай от преди месец). Може би 40 минути чакаха циганката да се върне за да им отвори да прегедат циганина а тя викнала бърза помощ и отишла на центъра на махалата да напазарува и го заключила в къщата да не избяга. Нашата бърза помощ не е бърза помощ ами домашно посещение. Освен това екипи редовно се разкарват и да дават талон за изтрезвител полицаите като намерят някой пиян. Данеби да е болен и да му има нещо.
Недай си боже да има катастрофа и да трябва дефибрилатор ... забрави. Човека си умря. А и полицаите да не са луди да се цапат да му правят сърдечен масаж. То това е работа на доктора. Добре, че поне сега измислиха моторизирани парамедици да търчат по катастрофите с дефибрилатори и инджекции та да имат малко по голям шанс блъснатите. Видях 2-3 такива мотора да карат из СФ но не знам дали вече работят ефективно или само си обикалят да горят бензина.
Като цяло технологията е сбъркана щото ЦСМП трябва да се прекръсти в БДПДЗБЦ - безплатен доктор по домовете за бедни цигани.
Един ден диспечерката каза: да свършим някаква работа и за българин, само цигани обслужваме - по повод, че са закарали до дома и болна жена паднала на улицата ама не била за болница.

Автор: netLady   
Дата:   04-07-11 16:41

За Бърза помощ [thankyou]. Само веднъж пратиха една докторка, дето като видя раната - отиде да драйфа, ама другите са много печени - не е имало случай да не се оправят. Благодарности.

Автор: mihajlov2   
Дата:   04-07-11 17:03

Викал съм няколко пъти Бърза помощ за възрастен човек със сърдечни и инсултни проблеми. Самите доктори от Бърза помощ препоръчват тел. 150, а не 112, поне засега. След приемане на обаждането, обяснения по телефона, обяснения колко е кръвното, пулса, има ли аритмия, реагира ли, може ли да си движи крайниците, може ли да следи с поглед и т.н. линейката идва в рамките на 30 мин. до 1 час. Говоря за центъра на София. Така че за аналогични ситуации - запасете се с нитроглицерин (но в никакъв случай при инсултни състояния!) и с търпение...

Автор: fizo   
Дата:   04-07-11 17:04

На мен КФС-то ми идва за 15 минути. Таксито за 1-2 е пред нас. Дано не ми се наложи линейка.

Дата:   04-07-11 17:07

Дребно уточнение - при прединфактни и прединсултни състояния никак не е за препоръчване самодейност - местене на болния и каране с такси или автомобил. Най-добре линейка, доктор и носилка.

Автор: fizo   
Дата:   04-07-11 17:11

Най-добре е разбира се ама ако не вдигат или не идват или ги чакаш 30 мин, какво ти остава ?

Автор: kaiser.soze   
Дата:   04-07-11 17:14

при прединфаркти състояние докато дойде помощ е НАЙ-ДОБРЕ да се изпият 30-50 мл уиски!

това спасява животи, да знаете [smilie21]

Автор: mike74   
Дата:   04-07-11 17:16

Бе то хубаво "линейка, доктор и носилка" ама има и една подробност - че доктора е сам ( с шофьора) и РЕАЛНО няма кой да носи пациента с носилката.
От личен опит, на възрастен съсед му прилоша посред нощ, линейка с доктор дойде, но нямаше кой да го свали до линейката. Жена му тръгна да тропа по съседите, с още един съсед го свалихме до линейката - добре, но ако просто нямаше кой? Какво се прави тогава ми интересно?

Дата:   04-07-11 17:18

При прединфактни състояния - остри болки зад гръдната кост, или отзад в гърба, след проверка на кръвното и пулса, ако примерно кръвното налягане е много високо - един нитроглицерин под езика. Ако не настъпи облекчение до няколко минути - още един нитроглицерин. И продължаваш да чакаш линейката.

Дата:   04-07-11 17:21

Докторът ВИНАГИ е сам. И той, и шофьорът не искат да свалят болни по стълбите. Единственото спасение е няколко съседи. Понякога става и със съседки. Преди няколко години един комшия получава сърдечна криза посред бял ден в къщи. И няколко съседки (включително и жена ми) са го мъкнали по стълбите надолу от четвъртия етаж...

Автор: asahi   
Дата:   04-07-11 17:35

И аспиринът помагал ако няма нитроглицерин, съм чувал.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   04-07-11 18:13

... Може и да помага аспиринът , но аз ще се доверя на Кайзера .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

... даже ще увелича дозата ..... за ефикасно помагане .... [cool] [cool] [cool]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-07-11 19:46

Майка ми бе лекар.

Една сутрин се почувства много зле, аз се обадих в "Бърза помощ", но те не дойдоха, въпреки че бе лекар.

Съседите ни, беше сутринта на Стефановден, които са с коли, също отказаха да помогнат, нищо че майка ми ги лекуваше, от бебета до престарели баби и дядовци.

Тежки махмурлуци или просто не са искали да си развалят кефа? И в Бърза помощ, и съседите?

Повикахме такси.
Дорде стигнем до Пирогов в мъгливото софийско утро, й стана съвсем зле, и докато лекарят ме разпитваше какво й е, почина.

В смъртния акт ДОРИ НЕ НАПИСАХА, ЧЕ Е ПОЧИНАЛА В ПИРОГОВ, та се наложи да го впишем сами. Иначе не погребват.

Няма добро, което да не е останало ненаказано.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.