Автор: ivodam
Дата: 04-05-11 15:30
Има много безсмислени огранчения, напълно съм съгласен, като човек който доста пътува и поради рода на занятията ми съм минавал поне по един път по почти всички основни и не толкоз основни пътища в страната. Има адски много ненужни ограничения от сорта на 40, лепнати на някое място, защото там е станал някакъв инцидент някога. И защото на местните органи така им е по-лесно, вместо да дадат пари за оправяне на настилката, или по-добра видимост, и т.н. Изчислено е, че ако се пътува от София до Варна и се спазят всички ограничения, пътуването ще трае от порядъка на 15-16 часа!
Аз съм за това, да има драконовски наказания за неспазване на ограниченията, но и ограниченията да бъдат сведени до минимум. Излишните ограничения изнервят водачите, намаляват много средната скорост и така пак стават причина за произшествия. Когато пътувате навън, дори не по Европа, ами и в една Гърция, веднага прави впечатление, как дори карайки със 110 примерно, но без да се налага през 10 минути за отнемате крака, и се поддържа наистина стабилна висока средна скорост, и километрите се отмятат бързо, човек не се уморява толкова, и т.н. И просто не му се налага да прави глупости.
|
|