Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Шофьорски курс
Автор: n1x0n   
Дата:   12-04-11 23:05

Преди няколко години за 3-ти път реших да изкарам книжка, въпреки дискретните намеци на съдбата... изкарах листовките и после инструктора ми почина.

Бях отписал цялата работа, защото не ми се почваше още веднъж отначало, но скоро един таксиджия ми каза, че изпитните резултати и това, че съм изкарал курса до кормуване - се пазело някъде в КАТ.

Някой има ли идея дали това е вярно, има ли как да се провери и т.н.?

Отговори на това съобщение
 Re: Шофьорски курс
Автор: jingov   
Дата:   13-04-11 00:09

Вярно е,е трябва да провериш ,да зададеш в КАт въпроса,те си знаят как ...и ако си ОК ,няма проблем.Може само практика да ти искат наново...

Автор: ejko   
Дата:   13-04-11 00:12

Би трябвало да се пазят. Аз изкарах листовките и взех книжка година и половина след това... Не помня как ставаше... Някак взех само опреснителни уроци и после направо на кормуването...

Автор: the_psycho   
Дата:   13-04-11 00:59

sled takiva slu4ki za kakvo ti e? 6e zeme se prebie6 nqkade

Автор: princess_Lia   
Дата:   13-04-11 01:44

Пазят се...седем години или осем. Аз карах курсовете и листовките и полигона през 1991 и изкарах книжка през 1998. Бях на границата да си загубя правата. Отидох на мястото, където бях карала курса и те ме намериха в някакви архиви, и нямаше проблеми. Междувременно бяха премахнали полигона.

Автор: Diandimov   
Дата:   13-04-11 05:30

Що за ситуация?!?

Аз взех книжка от раз, Веднага след казармата.
Четох една книжка, около 300 страници, правила разни.
Не видях някъде в процеса да има какъвто и да е проблем...

Жена ми взе книжката си във Вегас, без да е карала кола в БГ, без почти никакъв англииски, и прочее. Само въз основа на това което аз съм я учил, честна дума!

Да чукна на дърво, вече години наред няма нито една глоба или катастрофа.

Не, не искам да намекна че нещо не е наред с теб.
Само знай, че в твоя случай ако не вземеш книжка би могъл да запазиш нечий човешки живот!

Автор: lumix   
Дата:   13-04-11 07:50

...пазят се, аз преди 20г. изкарах курса, но ме взеха в казармата ....и след 2г се явих и взех книжка!

Автор: tofo   
Дата:   13-04-11 09:11

А причината инструкторът ти да почине имаше ли общо с твоето шофиране? [smilie8] Пазят се. Ако имаш номера на протокола от листовките е най-добре, ама се съмнявам... Имам приятел инструктор и мога да го питам.[smilie24]

Автор: ivodam   
Дата:   13-04-11 09:18

n1x0n: инструкторът ми почина, подлог

Имам познати в КАТ, мога веднага да проверя как стоят нещата, ако искаш, пусни ми трите имена и ЕГН на лични. Ти реално караш ли кола, само искаш да си вземеш книжка, или сега ше се учиш да караш?

[smilie7]

Автор: alsash   
Дата:   13-04-11 09:36

....не вземай книжка - спаси инструктор !

Автор: мина   
Дата:   13-04-11 10:08

пазят се ама май не важат, моя инструктор (тази година) ми беше казал, че резултатите от теорията важали само една година.. може и да греша разбира се [smilie8]

Дата:   13-04-11 11:18

Само знай, че в твоя случай ако не вземеш книжка би могъл да запазиш нечий човешки живот!

А причината инструкторът ти да почине имаше ли общо с твоето шофиране?

[smilie18] [smilie18]

Не, случи се 5-6 месеца по-късно...

Всъщност съм нелош шофьор, с 4 години каране на мотор зад гърба си в този град без нито един инцидент.

Но не мога да отрека, че има нещо с моите шофьорски курсове, което ме кара да мисля, че може би съдбата се пробва да ме предупреди:
- на първият ми опит инструктора реши, че може да ме плесне през ръцете заради някаква грешка - аз го пляснах през неговите и му супих китката и кутрето... провал.
- на вторият - изпитваният преди мен удари учебната кола в бензиностанция и я размаза, след което инструктора стана таксиджия... провал.
- на последният шофьорски курс ме скъсаха на надлез Надежда, престроих се с оглед на трафика, а не на знаците... [smilie5]

От 93-та досега съм започвал курсовете от нула и съм се явявал на листовки 3 пъти - малко взе да ми писва [smile]

Решил съм да направя един последен опит...

Автор: diandimov   
Дата:   13-04-11 11:39

Баааааси, каква съдба!

[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: pmartinov   
Дата:   13-04-11 11:47

Съвсем сериозно !

Когато една работа не тръгне още от начало на добре не я пренапъвай защото ще стане още по-зле.

Автор: princess_Lia   
Дата:   13-04-11 11:50

Питай, както ти казах, няма нужда да караш всичко отново...

Дата:   13-04-11 11:51

Няма да се отказваш! Само, че май няма да ти препоръчвам моя човек за инструктор, щото я си му счупил пръст, я куту-виж след някой месец...[smilie8]

Дата:   13-04-11 12:06

Съвсем сериозно !

Когато една работа не тръгне още от начало на добре не я пренапъвай защото ще стане още по-зле.

Съвсем сериозно... и аз така мисля.
От друга страна - всичко в живота ми в момента ме тласка към необходимостта към мобилност/независимост. Та явно съдбата има конфликт на интереси.

Автор: krist   
Дата:   13-04-11 12:09

Абе и аз все се чудя в такива ситуации - това знак, че не трябва да направиш т'ва дето си замислил ли е, или напротив - изпитва ти се волята да го постигнеш?[smile] Има ли разлика между двата вида знаци? Или всичко т'ва са пълни глупости?[smilie8]

Иначе успех с взимането на книжката и по-леко с интрукторите[smilie3]

Автор: evelinster   
Дата:   13-04-11 12:10

offtopic:

Не е ли трудно без кола? Да си зависим постоянно от обществен транспорт/таксита ми се вижда малко натоварващо.

Автор: zahar4e   
Дата:   13-04-11 12:21

Пазят се, естесвено - там където се водиш на отчет.

Дата:   13-04-11 12:21

Ами аз винаги съм имал гадже с кола и винаги фирмата ми е имала служебен автомобил - тоест винаги е имало кой да ме метне насам-натам, когато се налага да се свърши работа.
За другото има таксита.
На това, до голяма степен, се дължи факта, че не съм си давал зор с книжката.

Проблемът в момента е, че този град ме уморява адски и редовно имам нуждата да отпраша на някъде из планините за 2-3 дни, да спя в колата, да се движа когато и накъдето искам без да се съобразявам с никой.
Това няма как да стане, ако нямам книжка...

Автор: svi25   
Дата:   13-04-11 12:33

Отпрашването хубаво, ама гаджето с колата да не си помисли нещо лошо... [smilie3]

Автор: Gruyu   
Дата:   13-04-11 12:34

естествено че трябва да имаш книжка, колата трябва и за работа и за почивка.. взимай я, купи си кола.....а това съдби/мадби в 21 век

Автор: Стефан   
Дата:   13-04-11 12:49

Хм, че аз нали затова се отказах, защото мина 1 година от как бях взел теоретичния изпит, листовките и за да продължа да се явявам на практически трябваше пак да минавам теоретичния, все едно наново почвам [smilie8] Т.е. навремето може да е можело години по-късно да си вземете книжката, но сега има други правила [smilie8]

diandimov, да те питам наистина ли в Щатите са толкова разпространени автоматичните скоростни кутии? Какво е съотношението по твоя преценка?
Щото аз като програмист недоумявам, искрено съм изумен как може толкова години, десетилетия чак пък толкова да не помислят за удобството на потребителя на продукта наречен лека кола и да го карат да натиска няколко педала едновременно с точно определена сила. Баси, има хора дето просто нямат нужната ловкост на краката и това им е голям проблем!
Аз ако направя програма, дето за да тръгне потребителя трябва да натисне няколко бутона едновременно с точно определена сила направо ще ме изселят от бизнеса![smilie10] А те си карат така, какви ли не други джаджи измислят ама автоматичните скорости си остават екзотика поне в Европа [smilie8] Не става въпрос за нещо сложно по дяволите, не примерно колата сама да се движи по пътя (което според футуристичните предвиждания от средата на миналия век трябваше да е вече факт), за една елементарна автоматична скоростна кутия става въпрос![smilie8]

Дата:   13-04-11 13:37

Глей ся! Питах.
Срокът на валидността на листовките е 2 год. След този срок пак отиваш на изпит. Ако отидеш на мястото където си бил преди /трябва да пазят документите/ или ако си извадиш от КАТ удостоверение за изкаран курс, отиваш на изпитите без да си карал пак курс. Иначе- отначало. [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.