Автор: Lalinda
Дата: 17-03-11 20:44
Какво можете да направите ли?
Просто не позволявайте на околните да умрат насред собствените си л****.
Българинът много иска на другите да им зле, само че в престараването си да не направи нищо, за да не се мине, се докарва дотам и на него да му е зле.
За пет години ежедневно чистене на зелените площи никой, ама никой - или никоя - не се спря да вдигне поне един боклук от земята, или поне да свали един найлон от храстите... Виж, да теоризират какви селяни били цапащите има доста желаещи. Като ги послушам малко, докато продължавам да чистя, ги прекъсвам и им казвам, че за това време, ако ми бяха помогнали, щеше да е станало по-чисто.
Преди седмица-две се връщам от езерото в един страшен студ, по тъмно, вдигам някакъв плик от земята, тъкмо покрай общината, и някакво семейство възрастни и вероятно възпитани софиянци, поне според изказа и говора, ми вика: АХ, ТОЛКОВА СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ ВИ ИМА И ЧЕ ЧИСТИТЕ...
Е, какво да им кажеш на тия освен да им покажеш белоснежната си усмивка?
Понякога казвам на тия, дето само ме поучават, че щом не чистят е все едно те да цапат... Само че те не го схващат...
Не мисля, че българинът е прост.
САМО Е МНОГО, АМА МНОГО МЪРЗЕЛИВ.
И ГНУСЛИВ.
Ей го на, свали презерватива си от оная си работа, па отвори прозореца или балконската врата, или пък вратата на колата си, и хоп презерватива навън... Че и кърпите, с които се е забърсвал...
Чудя се на жените, пардон кифлите, дето спят с такива... чистофайници, или може би те ги учат да хвърлят навън?
Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака...
|
|