Автор: Uve_Smotanson
Дата: 06-03-11 00:23
написа:
> Уве, позволи ми да се усъмня, че с оцветител можеш да докараш
> цвят на жълтъка. Това зависи от храната, с която храниш
> кокошките, така че и напълно чисти селски яйца може да са
> светли жълтъците им.
Зависи.
Това на теория е някаква градка легенда. Аз лично и имам поне едно 50% вяра, минимум, просто защото съм си нашенче. Съвременната химия, дори нямам наглостта да си мисля, че я познавам. Точно такъв тип оцветител, може да се забърка си мисля, дори на водна основа. Въобще не ми се струва нереално да се постигне "органик ефекта" в жълтъка. Едно време връзваха шараните по Великден с козунаци, с "истински яйца", като ефекта се постигаше с лимонада. Никак не ми се струва сложно, да се пусне някаква химия в бъркоча на животните, дори на прахообразна основа и да стане "истинско жълто". Въобще тия неща, реално ако са съм го отгледал, или купувам от очвес, за който съм сигурен. Минат ли нещата на ниво индустрия, просто збрави.
|
|