Автор: NeDDRaG
Дата: 02-03-11 17:45
написа:
> Голям син бидон, смачкваш, слагаш, добавяш захар и вода и чакаш
> да кипне. После носиш на казана. Не че съм правил де.
Ябулките за ракия директно нищо няма да стане. Хубаво е ябълките да се сварят, даже ня пюре ако е, още по добре. Захар и вода се слагат след като изстине. Всъщност ракия от ябълки и/или дюли няй-трудно се вари. Джибрите трябва да са много рядки, щото иначе имат способността да загарят. Разреждането може да се прави и в казана де, не е нужно преди това. Общо взето ябълката пуска малко ракия. Така, че не трябва и да се прекалява със захарта, щото ще стане ракия от захар. Долята е малко по-добре, същопуска малко, но с по-висок градус.
|
|