Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 13:14

Преди два дни купих един пакет кус-кус - френски, био и т.н.

Бих замолил да споделите рецепти за приготвяне (пък може и за други да е полезна темата).

Предварително благодаря на всички, вкл. и на спамерите (към които скромно се причислявам и аз) ... [smile]

След изяждането на кус-куса ще споделя вчепетления ... [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tnt   
Дата:   04-02-11 13:15

а русалката ще почерпиш ли?
пу първа!

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tnt   
Дата:   04-02-11 13:16

сега по темата: ако не се лъжа Мара и Тан4о готвеха такива щуротии, хем вкусно... Та те ще ти кажат [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: borovinka   
Дата:   04-02-11 13:19

Отлична тема [smilie24]
Ако може накой да каже нещо за Дюран Дюран и Баден Баден... [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 13:21

Автор: borovinka
Дата: 04-02-11 13:19

Отлична тема [smilie24]
Ако може накой да каже нещо за Дюран Дюран и Баден Баден... [smilie21]


а Нгоро-Нгоро? [smilie8]

(ама не става за ядене) [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: PeterPAN   
Дата:   04-02-11 13:23

Кади Кадир ходил на коценрта на Дюран Дюран в Баден Баден

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: n1x0n   
Дата:   04-02-11 13:29

Какъв е кускуса? За европейски или за африкански домакини? [smile]
Т.е. дали е вече бланширан или е суров?


Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tnt   
Дата:   04-02-11 13:32

Никсъне, ама ти пак си по темата, бе човек [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 13:32

Мисля, че е суров, защото в пакета изглежда бая сух.

Предполагам, че е за европейски домакини, защото африканските по всяка вероятност си го приготвят сами.

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: Marillion   
Дата:   04-02-11 13:37

Добре де, снимай го тоя кус-кус. То в БГ продават кус-кус, ама си е обикновени макарони.

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: slivenski   
Дата:   04-02-11 13:40

Кус-кус много върви в компанията на Кадир Кадир, докато слушате Дюран Дюран на концерт в Баден Баден и танцувате Кан-кан, преди да се изнесете за Бора-Бора... [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 13:41

не ща да го снимам - искам да го хапна [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tan4o   
Дата:   04-02-11 13:41

такъв ли ти е couscous ?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ejko   
Дата:   04-02-11 13:42

става за салатка с кисели краставички и малко майонеза..., примерно..

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: slivenski   
Дата:   04-02-11 13:47

Кус-кус с нарязани на ситно кубчета пресни краставици, подправен с лимонов сок, зехтин, чесън и малко магданоз...

[smilie24]

Мале, що мастика изпива тваааа... [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie6]


Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: Todd   
Дата:   04-02-11 13:49

Чудомир беше писал за него - Американса леща !!!

Иначе аз го варя кога одим за риба. А и аз го апвам бая.

[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 13:51

Автор: tan4o
Дата: 04-02-11 13:41

такъв ли ти е couscous ?


да,

сега ша процесирам нефовете и ще го покажа ... коускоус-а [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tnt   
Дата:   04-02-11 13:53

Ивенчефф кус-кус си се чете. Ама Адашът пише на френски. [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tan4o   
Дата:   04-02-11 13:56

има два варианта, първия е да го направиш на салата: краставица-почистена от семките, домат, много пресен босилек или магданоз, чушка, зехтин и балсамико. Предварително си накиснал кускуса в топла вода( на кутията пише съотношението), важно е да не го вариш, само го накисваш, той си набъбва.Може да се добави някоя друга скарида,или пък стафиди...най-различни вариации има на така наречената салата табуле!
Вторият вариант е да го направиш на манджа, там подвариантите са много[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tnt   
Дата:   04-02-11 13:57

аз съм за салатата [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tan4o   
Дата:   04-02-11 13:59

ето ти вариант за манджа, снимки още няма, защото ще го приготвям другата седмица[smilie25]

тук

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tantris   
Дата:   04-02-11 14:02

Абе аз по принцип съм човекът, който трябва да знае най-много за кус-куса (живея в Мароко), ама като не ми е любимо ястие.
Та надявам се да е истински кус-кус - семул, т.е едро смляно жито.
По принцип има само с зеленчуци или с зеленчуци и месо.

Зеленчуците са тиквички, домати, тиква, праз, моркови, лук, краставици. Може да се добави и поашиш (не знам как е на български - май е леблебия).
Също така ти трябва подсолено масло, олио, оцветител (жълт, имитиращ сафран), черен пипер и джинджифил.

Та трябва да имаш специялен съд за правене на кус-кус. Представлява алуминиев висок съд над който се слага друг с перфорирано дъно и капак. Кус-кусът се вари на пара.

Та технологията е следната. В големият съд се слягят зеленчуцитем без доматите м тиквата и тиквичките, нарязани като на картинката с вода, която да ги покрива. Във водата се слагат подправките.
Кус-кусът се омазнява леко с олио в отделен съд и след това се изсипва в перфорираният съд. Пускаш печката и когато почне да се образува пара вдигаш кускуса и го връщащ в отделния съд като му добавяш макло вода. Разбъркваш го с ръде да не слепне.
Пак го връщаш в перфорираният и 10 мину
ти го оставяш на пара. После пак го вадиш и му добавяш още вода + сол и олио. Във високият съд се добавят доматите, тиквичйите и тиквата. Слагащ за трети последен път кус-куса върху парата и го държиш докато се свари.
После спираш огъня, изсипваш кус-куса в тава, гарнираш със зеленчуците и посипваш със соса.
Ако ще го правиш с месо - просто го слагаш със зеленчуците в началото.

Рецептата ми я каза току-що една колежка - мароканка.

https://photo-forum.net/static/forum/2011-02/pqle4479.JPG

Bon appétit[beer]



Публикацията е редактирана (04-02-11 14:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: tan4o   
Дата:   04-02-11 14:04

не е леблебия, нахут е въпросния поашиш или каквото там беше[smile] [smilie24] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 14:05

аре,

на живо, за който не е виждал ... [ezik]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-02/nfzp6814.JPG
http://photo-zona.net/images/user64009/album22803/large/1296820888_asnk5141_couscous_1.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2011-02/uuef8621.JPG
http://photo-zona.net/images/user64009/album22803/large/1296820920_iyob6024_couscous_2.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2011-02/wvkb7597.JPG
http://photo-zona.net/images/user64009/album22803/large/1296820882_ygtv9558_couscous_3.jpg


[smilie5]

В този пост няма (ама наистина няма) продуктово позициониране [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за кус-кус
Автор: ivenchev   
Дата:   04-02-11 14:07

Автор: tantris
Дата: 04-02-11 14:02

Абе ...

...

Рецептата ми я каза току-що една колежка - мароканка.



Bon appétit[beer]



Публикацията е редактирана (04-02-11 14:04)


[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.