Автор: ShotlandetsaWildlife
Дата: 01-02-11 00:19
aeobs, наистина програмата е невероятна.
много въпроси имам, но ще си намеря отговорите им с времето. за 30 мин цъкане и тестване придобих достатъчно впечатления. Особено яко е работата с мултитъча, което ме кара да си мисля, че дойде времето да разкарам мишката в полза на тракпада, който наскоро пуснаха като отделен продукт, т.к. на лаптопа тракпада ми е мн по удобен за работа от колкото мишка.
значи ето моя work-flaw:
свалям с кабел директно от апарата RAW кадрите за деня/снимането с любимата ми Digital Photo Professional, като спазва къстъм именуването на файловете. От там давам бач конверт на файловете в джипег.
След като са готови отварям аперчър и давам импорт на папка, като му давам опцията импортни в оригиналния фолдър и вземи неговото име.
Ще ползвам аперчър основно за преглед и сортиране. По дефолт вкарва джипег и роу файла и ги третира като едно, като джипега е мастъра, тоест това е нещото което ти показва. При сортиране мога както е локнат зума да изтрия нещо от серията което не е добро с фн+мак дел. при горните настройки заминава и ненужния РОУ, което е супер.
След като съм сортирал и изтрил ненужните снимки мога да копирам/бекъпна въпросната папка на външен хард диск. При това няма проблеми че папката се е ползвала от аперчър и мога да си я изтрия след това директно през файндъра, нали?
Ако има нещо ценно като настройки или функции би ли споделил, да не си блъскам излишно главата. мерси.
|
|