Автор: chill
Дата: 04-01-11 15:37
Извадка от горните коментари. Познавате ли авторът и стилът му?
113. анонимен - За свитите сърца...
09:44
105 - и нашите сърца и тези на родителите ни се свиваха през най-тежките години - 1996-1997 - с огромната инфлация, студът и заплахата от повсеместен глад - и късахме от и без това оскъдният си залък, за да дадема на същите такива гладни и нещастни чаавенца. Само 10 години по-късно, същите, вече порастнали чаавета размахваха брадви насреща ни с крясъци "Смърт на Българите". Същите Българи, хранили ги цял живот. Наречте ме расист, но ако имах власт, щях тогава да правя полиция, жандармерия и армия да ги избият - до крак и без милост към никого... защото тогава се убедих, че хъхряците са изроди и зверове. Да ме прощават зверовете - то и на вълк или на лъв да подадеш храна, няма да те забрави и няма да ти захапе ръката - само хъхряците сас пособни на това.
За останалите - запомнете, че гени и анатомия не правят човекът - и това, че някакво същество ходи на два крака, не го прави автоматически човек.
96 - има истина в думите ти, но интересно - как ще накараш някой насила да работи и особено да учи? Или на всяко чааве да се зачисли по един ушев, който да седи на чинът до него и да го контролира? - Не виждам как ще стане, дори и с глоби - защото в краен случай чаавето ще дреме в час, но пак нищо няма да научи.
Дрег проблем с образованието е самата изостаналост на чаавето. Влизайки в първи клас бялото дете обикновено вече познава буквите, има някакви начални познания, наченките на дисциплина и т.н., тоест то е подготвено за учениче. В същият момент хъхрячето още не може да говори членоразделно и не умее да ползва тоалетната - да, често се срещат и такива фрапиращи случаи - учителна к 1 клас ми е разказвала как малко женско чааве вдига рокличката, кляка до чинът и се изпишква най-спокойно !!! А някои се възмутиха от реакцията на родителите от Пазарджик, отказали да допуснат дечицата си да учат в класове, пълни с чаавета... че то все едно с маймуни да учат... и какво ще научат?
|
|