Автор: abyser
Дата: 09-12-10 00:14
Въпрос към знаещи и тези, запознати с нормативните разпоредби
Апартамент, ново строителство.
Грамофон свири - майка плаче. Всичко се крепи на стиропор и фасадна мазилка.
Вертикалните щрангове за топла вода са с PVC тръби за студена (фирма-подизпълнител се е издънила, инвеститорът ги е изгонил, ама се е изкръндзал да оправи проблема).
Като се пусне топлата вода ще стане купона . И т.н., ама друг ми е въпросА (за някои с пълен член - ЪТ).
Познати ме успокоиха, че има и къде-къде по зле.
Днес се загледах в бушоните в таблото в апартамента.
Главен - 32 А. Блях.
От него се захранват бушони 1х10А, 1х20А и 2х25А.
Тия от по 25 са някакви модерни и всеки от тях дава/управлява 2 бушона х16А.
Тия модерните 'ич не ми го вдигат, щото флекс под 1000 W ги изключват, нещо много чувствителни ми се виждат откъм смущения. Сигурно имат някаква идея, но на мен ми пречат като замисъл и ще ги шунтирам предполагам.
Долу в таблото - пак 32 А. Баси. Пада или главният в апартамента, или този долу, щото и двата са по 32А, който свари. На мен не ми се случвало още, щото много ще се ядосам, но на разни майстори, че и на съседа - тази вечер ми се опклака ... Трябва да се търси някакъв пазач, да му се иска ключ и т.н.
Кабелът, който идва от долу е мноого дебел - поне 10-12 мм2.
Идеята ми е си сменя долния бушон на поне 50 или 63А, щото смятам да си и барна бойлер (само той ще лапа към 15-16 А) и с тези 32А тотал направо не знам какво ще правя.
Утре ще взема ключа от споменатия пазач да видя доколко имам достъп до главното табло и ако е ОК - ще си купя един нормален (дебееееел) бушон и ще си го сменя.
Ама ако нямам достъп (пломби, заключени ел. табла и др. гадости) - какво да правя, кого да ръчкам?
Не се живее с 32А, ъпсурт.
|
|