Автор: mladenov
Дата: 02-12-10 19:59
Пресен пример, от преди няколко часа.
Във всеки по-голям град в САЩ има един сайт наречен "craigslist" където всеки може да предложи за продажба или да си купи най-различни неща, както и да намери или предложи най-различни услуги, или да потърси или предложи работа. Пример
Характерното за този сайт е че всичко което се предлага като стоки или услуги е на местна почва, например ако искаш да купиш нещо което си харесал се обаждаш по телефона или пишеш е-майл, срещате се с продавача,виждаш стоката и ако ти хареса даваш парите на ръка и пито-платено.С големи букви на сайта е написано че всяко предложение за изпращане по пощата на вещ която продаваш, както и плащането по каквто и да е друг начин освен в брой, е 100% опит за измама.
Онзи ден пуснах един апарат за продажба и вчера ми писа евентуален купувач,който ми каза че иска да го вземе, и ме попита дали мога да сваля малко от цената.След като му отговорих получих следният е-майл днес:
the price you want to get the item sold is OK buy me,actually i want to purchase the item you listed for sell for my nephew who traveled outside the Country for his wild life research in West Africa
. I will be paying you through PAY PAL,Its secure and reliable and it protects the two people involved in the transaction.I will need your Pay Pal account so i can make the payment right away.
Please i also want you to wrap the package as a gift/present so it will look nice to him when he
receives it because the item is meant to be a Xmas Gift.
NOTE: I will be paying you $150USD for the shipping fee, you will mail to my nephew
through united states postal service(USPS) priority mail, . Please i need the information ASAP to enable you ship the Package fast after the payment Confirmation is received, am not in US for now,i travel led to UK for a business i will be back in 2weeks.
С две думи:
"Цената ме устройва, ама аз го купувам за племеника ми който в момента е в Африка, така че ти го опаковай като подарък,защото му го купувам за Коледа и му го изпрати , а аз ще ти плата с ПейПал веднага, ако ми дадеш акаунта си там.Плюс това ще ти платя допълнителни $150 за пощенските разходи.Аз сега не съм в САЩ, защото съм в Англия,ама ще се върна след две седмици"
Направо не мога да повярвам че има хора които се хващат на такива очевадни опити за измама.
Наша позната , полякиня,водена от лакомията си и от тъпотата си , изгоря с $4500 защото ги изпрати така на някой си, понеже "онзи" продаваше БМВ Х5,модел 2007 за тази сума!!!
Мошениците са много и навсякъде, балъците и те!
|
|