Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ловците на балъци са навсякъде...
Автор: mladenov   
Дата:   02-12-10 19:59

Пресен пример, от преди няколко часа.[smile]
Във всеки по-голям град в САЩ има един сайт наречен "craigslist" където всеки може да предложи за продажба или да си купи най-различни неща, както и да намери или предложи най-различни услуги, или да потърси или предложи работа. Пример
Характерното за този сайт е че всичко което се предлага като стоки или услуги е на местна почва, например ако искаш да купиш нещо което си харесал се обаждаш по телефона или пишеш е-майл, срещате се с продавача,виждаш стоката и ако ти хареса даваш парите на ръка и пито-платено.С големи букви на сайта е написано че всяко предложение за изпращане по пощата на вещ която продаваш, както и плащането по каквто и да е друг начин освен в брой, е 100% опит за измама.

Онзи ден пуснах един апарат за продажба и вчера ми писа евентуален купувач,който ми каза че иска да го вземе, и ме попита дали мога да сваля малко от цената.След като му отговорих получих следният е-майл днес:

the price you want to get the item sold is OK buy me,actually i want to purchase the item you listed for sell for my nephew who traveled outside the Country for his wild life research in West Africa

. I will be paying you through PAY PAL,Its secure and reliable and it protects the two people involved in the transaction.I will need your Pay Pal account so i can make the payment right away.

Please i also want you to wrap the package as a gift/present so it will look nice to him when he
receives it because the item is meant to be a Xmas Gift.

NOTE: I will be paying you $150USD for the shipping fee, you will mail to my nephew
through united states postal service(USPS) priority mail, . Please i need the information ASAP to enable you ship the Package fast after the payment Confirmation is received, am not in US for now,i travel led to UK for a business i will be back in 2weeks.

С две думи:
"Цената ме устройва, ама аз го купувам за племеника ми който в момента е в Африка, така че ти го опаковай като подарък,защото му го купувам за Коледа и му го изпрати , а аз ще ти плата с ПейПал веднага, ако ми дадеш акаунта си там.Плюс това ще ти платя допълнителни $150 за пощенските разходи.Аз сега не съм в САЩ, защото съм в Англия,ама ще се върна след две седмици"[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Направо не мога да повярвам че има хора които се хващат на такива очевадни опити за измама.
Наша позната , полякиня,водена от лакомията си и от тъпотата си , изгоря с $4500 защото ги изпрати така на някой си, понеже "онзи" продаваше БМВ Х5,модел 2007 за тази сума!!![smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Мошениците са много и навсякъде, балъците и те![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Ловците на балъци са навсякъде...
Автор: asahi   
Дата:   02-12-10 20:02

И Димов писа май за един такъв опит.

Автор: steeens   
Дата:   02-12-10 20:08

Добре де, ако ти плати първо 300$ с пейпал, как ще те изпързаля?
Я кажете какви са възможностите за измама с пейпал, нали уж това е сигурен начин за плащане?

Автор: diandimov   
Дата:   02-12-10 23:00

Младенов, креглиста съм го забравил от години!
Абсолютно unsafe!

Продавай в ebay - аз там засилих D300 за 1 долар, и след 3 дни се продаде за $1960.

Или в Amazon. Най- пресен пример от вчера: сутринта пуснах Spyder 2 pro и вечерта вече беше продадено.

Иначе как могат да се измамят с PayPal?
Не съм мислил, но могат да ти платят и да ти блокират плащането след като си пратил вече стоката с оправданието че не са я получили. И тъй като я пращаш в Африка, я камилата, я камиларя...

Дата:   02-12-10 23:05

diandimov ,много си е safe даже, стига да не се ловиш на такива въдици. Аз съм купил и продал десетки неща без никакви проблеми.Колко ти отдържаха от ebay за продажбата?[smile]

Автор: canonio   
Дата:   02-12-10 23:09

Не мога да схвана идеята на измамата... И как точно се случва. Някой би ли пояснил?
Нямам нищо против един човек да ми прати пари по пей-пал. А като си ги взема, ще му пратя пратката ако искам. Наистина не схващам.
От дебитна карта пейпал може да запре само дедовия...

Дата:   02-12-10 23:25

Кажете де. Дайте механизма на измамата.

Автор: exo99   
Дата:   02-12-10 23:34

Ти като си се регистрирал в ПейПал, кое име и адрес си дал и коя карта си регистрирал?
Предполагам твоите, защото нормалния човек като се регистрира в такива системи, няма за цел да върши измами.
И ако не доставиш стоката или не върнеш парите, ще имаш ядове после - ще те изхвърлят от системата като измамник, нищо чудно и да ти търсят и идруга отговорност.

По-вероятно е купувачът да ти спретне измама. Ще ти плати с ПейПал, след 2 седмици ще отвори диспут, че не е получена стоката и понеже е американец, ще си получи парите обратно.
А ти си пратил нещо незнайно къде.
И си се набутал с пощенските разходи допълнително.

Дата:   02-12-10 23:36

Това не е ибей. Няма диспут. Това си е чисто платежно нареждане без уговорки и без покритие.
Спокойно мога да не му пратя апарата без последствия за мен....

Измамата с БМВ-то е ОК, защото аз пращам пари и чакам стока, за която нямам никаква официална уговорка.
В другия случай обаче аз съм човека, който дава БМВ-то. Как ме измамват да ми го вземат и него, че да си върнат и парите?

Публикацията е редактирана (02-12-10 23:39)

Дата:   02-12-10 23:45

Protection for your Purchases

--------------------------------------------------------------------------------

We can help protect your purchases anywhere you shop and pay with PayPal. Just in case your item doesn’t arrive or if it’s significantly different from its description, we can help get all your money back.

How It Works
If you run into a problem with your purchase, here's what you should do:

•Step 1: Go to our Resolution Centre and open a dispute. (Note: Your dispute must be raised within 45 days of the payment date).
•Step 2: Communicate directly with the seller and try to resolve the dispute amicably. If you're not satisfied with the seller's response, you can escalate the dispute into a claim. (Note: Your claim must be filed within 20 days of raising the dispute).
•Step 3: We’ll review the claim, and if we decide in your favour, we’ll refund the full value of your payment, including original postage costs*.
Tip: If your purchase was made from a seller outside of your country, it may take longer for your item to arrive. Before you file a dispute or a claim, make sure you've left adequate time for delivery which could take several weeks, depending on where the seller is located.
How do I qualify?
•Claims made must be for physical goods that can be shipped
•Purchase was made with PayPal as a payment method
•Full price of item was paid in one single amount via PayPal
•Your PayPal account must be in "good standing"
What's not covered?
•All vehicles
•Intangibles
•Licenses and access to digital content
•Airline flight tickets
•Real estate
•Businesses for sale
•Prohibited items on the "PayPal Acceptable Use Policy"
Other eligibility requirements and exclusions apply. See terms and conditions.

Дата:   02-12-10 23:47

Това горното е за покупки / не само от иБей/ и плащане чрез ПейПал.

Та е възможно връщането на парите.

Дата:   02-12-10 23:52

Искам само да ми обясниш, от къде пейпал ще имат документ, който ме задължава да изпратя някаква стока някъде. В този документ да има цена на стоката и на транспорта...
Човекът иска от мен един мейл адрес. Давам му го и ми праща пари. Какво ще пише в диспута после?

Автор: mano   
Дата:   02-12-10 23:53

Когато изпраща парите пише за какво ги праща.

Дата:   02-12-10 23:59

ОК.
Явно в Щатите хората са много наивни и разчитат само на честната дума. За тях може и да работи системата...

Автор: neuromancer   
Дата:   03-12-10 00:06

Не знам за вас, ама аз ако ще пращам нещо скъпо, винаги със tracking number и застраховка. Така не може да се измъкне със "нищо не съм получил". Пейпал трябва да ги взимат под внимание тези неща, ако искат да им работи системата.

Дата:   03-12-10 00:07

Това е от сайта за който говоря, хората си го казват сами:

You can sidestep would-be scammers by following these common-sense rules:

* DEAL LOCALLY WITH FOLKS YOU CAN MEET IN PERSON - follow this one simple rule and you will avoid 99% of the scam attempts on craigslist.
* NEVER WIRE FUNDS VIA WESTERN UNION, MONEYGRAM or any other wire service - anyone who asks you to do so is a scammer.
* FAKE CASHIER CHECKS & MONEY ORDERS ARE COMMON, and BANKS WILL CASH THEM AND THEN HOLD YOU RESPONSIBLE when the fake is discovered weeks later.
* CRAIGSLIST IS NOT INVOLVED IN ANY TRANSACTION, and does not handle payments, guarantee transactions, provide escrow services, or offer "buyer protection" or "seller certification"
* NEVER GIVE OUT FINANCIAL INFORMATION (bank account number, social security number, eBay/PayPal info, etc.)
* AVOID DEALS INVOLVING SHIPPING OR ESCROW SERVICES and know that ONLY A SCAMMER WILL "GUARANTEE" YOUR TRANSACTION.

Обещавам следващият път да се "хвана" и ще ви кажа как точно работи системата.[smilie5]
Този сайт никога не е работел или използвал Пейпал!

Обърнете внимание на този ред:

* NEVER GIVE OUT FINANCIAL INFORMATION (bank account number, social security number, eBay/PayPal info, etc.)[beer]

Дата:   03-12-10 00:11

а ти обърни внимание на това:

CRAIGSLIST IS NOT INVOLVED IN ANY TRANSACTION, and does not handle payments, guarantee transactions, provide escrow services, or offer "buyer protection" or "seller certification"

и разбери, че при диспут "онзи" няма нищо в ръцете.

Този тип измама работи с чекове, но не и с пейпал. Поне аз бих ги взел парите, а стоката изобщо не бих я пратил. После ще му мисля при диспута...

Дата:   03-12-10 00:16

А това нещо:

Автор: exo99
Дата: 02-12-10 23:45

Protection for your Purchases
--------------------------------------------------------------------------------

We can help protect your purchases anywhere you shop and pay with PayPal. Just in case your item doesn’t arrive or if it’s significantly different from its description, we can help get all your money back.

работи само за плащания в сайтове, в чийто енджин е включен пейпал и в който сайт се пазят детайлите от транзакцията. Устни уговорки и мейли не спадат към anywhere you shop and pay with PayPal

Дата:   03-12-10 00:28

Някъде около 2000 - 2001 година мой познат правеше следната измама - види в иБей, че някой продава скъп пощенски блок от Русия или Китай / примерно за 1000 - 2000 долара/, копира картинката и го пусне за продажба на по-тънка цена.
Тогава купувачите бяха предимно американци.
Та после пише, да му го платят с Мъниграм или Уестернюнион.
Получи парите и после хората чакат месец или повече да получат стоката, която никога не идва. Та така по малко се отвори на измамите и след 2 - 3 години още го опандизиха за източване на кредитни карти.
Та престъпното май трябва да ти идва отвътре.

ПП С измамите от иБей си купи кола.[smile]

Дата:   03-12-10 00:36

Удържат си ebay некви комисионни, щото са изедници! Нооо... системата работи. Предпочитам да продавам там, то е ясно че почти винаги си малко долу.

Но имам и други примери - един филмов скенер, купен за 360 долара, стигна до $780 в ebay! Продадох го двойно по- скъпо, майната им на комисионните!

За PayPal: някой ти праща пари, ти му пращаш стока. Но не си искал тракинг номер и застраховка, за да е по- тънко.
Оня отваря диспут че не е получил от теб обещаното, и ти не можеш да докажеш противното. Пазарлъка е на лична основа, но пак може да отвори диспут и да ти блокира парите. Например ще приложи кореспонденцията между вас от която си личи, че се договаряте за тая покупко- продажба...

Не знам.
Никога не съм гледал на PayPal като инструмент за измами.

Дата:   03-12-10 00:44

Като например преди години продадох чрез ebay една канонска светкавица. Купувача беше от някакво градче във северна Франция.

Пуснах колетчето с обикновена поща, и оня на другия ден ми блокира плащането!

Чак след няколко седмици ги разблокира.
Какво щеше да стане, ако не ги беше разблокирал?

Секви кретени.

Дата:   03-12-10 10:45

Как става това блокиране на плащането с Пейпал?

Автор: Myth   
Дата:   03-12-10 12:00

Да бе я кажете ще е полезно да се знае как става това блокиране, могат ли а ти блокират парите, ако е уговорка м/у двама а не през системата на сайт в която е вграден, както по-горе се писа?

Дата:   03-12-10 12:08

Някъде в опциите е.

Мълзи ме да ровя сега.

Дата:   03-12-10 12:53

Ами когато си на кеф погледни и пиши, че ми трябва да го науча как става, доста съм се ровил в опциите и не успях да се ориентирам.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.