Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Задушница !!!
Автор: Todd   
Дата:   06-11-10 11:52

Да идете да си уважите покойниците ей !!!

Или поне да си спомните за тях !

Човек е жив докато има живи да го помнят !!!

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Задушница !!!
Автор: Vladimir666   
Дата:   06-11-10 11:57

Аз ги уважих миналата седмица на село. Обикновенно ходим един ден по - рано, за да избегнем навалицата.

Автор: spacewalker   
Дата:   06-11-10 12:04

Вече отидох тази сутрин. Само ме е яд на задръстването което е пред блока (аз съм до Бакърени гробища). То бива бива ама не се издържа...

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/mbvy3099.JPG
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs998.snc4/77125_1619033109403_1043644390_1716334_487285

Автор: cicomanco   
Дата:   06-11-10 12:22

Да помниш е е дно , а да се тъпчеш в гробищата съвсем друго!
Аз не бих!
Нито бих го причинил на децата си!

Автор: Kanonir   
Дата:   06-11-10 14:03

Човек е жив докато има живи да го помнят !!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Аз мойте си ги споменувам почти всеки ден, на гробищата и в църква избягвам да влизам кога има много хора, щот така го усещам/ от това имам нужда/ касае само мене си!

Автор: мара   
Дата:   06-11-10 14:07

па и аз всеки ден си ги спомням. на гробища по задушница...само ако нещо съм се затъжила за масовка.

Автор: elrisha   
Дата:   06-11-10 15:06

Аз пък си отидох на гробища..полях,сложих храница,запалих свещица, изпушихме с татко по една цигара,поговорихме си безмълвно..поплаках си..... липсва ми!..

Дата:   06-11-10 15:25

Ел[smilie24] кой както го чувства!
Аз с майка ми често пия кафе, така както и преди... Скоро има рожден ден и както обикновено ще изедям една торта вкъщи макар тя и да не ги обичаше, но за нас винаги вземаше.... аре.... мноо се разписах...

Автор: ivenchev   
Дата:   06-11-10 15:32

Току що се прибрах от гробищата.

Не е лошо човек да ходи от време на време и да постои смирено, разговаряйки наум с близки, които вече ги няма.

Бог да прости!

Автор: мара   
Дата:   06-11-10 16:29

майка ми не е там. и другите не са. те са си вкъщи.

Дата:   06-11-10 17:11

Вярно казва Иво Зафиров за мъдрата Мара!
Но и Ивенчев е прав, че трябва да се ходи на гробищата от време на време... ей тъй за собствена профилактика де се вика, особено кога се усетим че сме я подкарали кат безсмъртни... не че много, много се усещаме де....

Автор: Lalinda   
Дата:   06-11-10 19:22

Не зная дали някой от вас е гледал пиесата "Сборен пункт" на Душан Ковачевич...

Гледахме я някога, доста отдавна, в Народния театър... Сега гледам в мрежата, че се е играла неотдавна и в Шумен.

Та историята е за мъртъвците, сборният пункт са гробищата. Мъртвите излизат от гробовете, за да общуват, разказват си разни истории... Кой кога идвал да го види, поливал ли го или не, садил ли цветя и т. н.

Ако не ходите при тях, страдат, въпреки че спътникът ми, католик, казва, че ако има задгробен живот, мъртвите едва ли биха стояли все около гробовете си, но пък аз му възразявам, казвайки, че на Задушница явно са там и ни чакат...

Съботата е денят, в който се почитат мъртвите, а неделята е за живите... Затова и не бива да се кръщавате или венчавате в събота, но... ваша си работа... Елементът на мъртвите е водата, затова и се почитат с храна, която е варена, а не минала през огъня. Огънят е за живите...

Трапезите по гробовете обаче сме наследили от египтяните.

На Черешова задушница по гробовете се настила орехова шума, защото се вярва, че мъртвите излизат по-лесно по нея...

Преди много години, когато почина баща ми, трябваше да замина за Франция... Ходех често по тамошните гробища - струваше ми се, че това е начинът да не губя връзката...

Автор: NeDDRaG   
Дата:   06-11-10 19:53

Ходя почти всяка седмица, ама тази си останах в София... Така се случи. Но много често си спомням за баща ми, дето се вика, една ракия да си сипя се сещам за него, вече 10 години с брат ми си я варим сами, ама той ни е учил... Както и за много други неща, които вършим...

Автор: snoopoff   
Дата:   06-11-10 20:53

Защо се казва "задушница" ? [smilie8]

Дата:   06-11-10 20:57

на "хубавата" са и голяма каша "знанията", но защо пък да пропусне дори и такава тема та да "блесне".....

Автор: Todd   
Дата:   06-11-10 20:57

За душите !

[smilie7]

Автор: ivenchev   
Дата:   06-11-10 20:59

Предполагам, че е свързано с душите, основно на починалите, но като човек се замисли - може би и с душите на живите ...

В уикито има нелоша статия.

Задушница

Автор: zizero   
Дата:   06-11-10 22:54

http://www.youtube.com/watch?v=JLuP-4ZEhOE

Автор: otkata   
Дата:   06-11-10 23:01

по обясними причини пропускам https://photo-forum.net/joro/emoticons/40.gif

Автор: Lalinda   
Дата:   06-11-10 23:47

Ако някой се интересува от оригиналния текст на пиесата "Сборен пункт", мога да му го изпратя, на сърбохърватски.
Сигурно ще го разбере.

Мъртвите казваха, че истинската смърт на някого настъпвала тогава, когато престанели да го споменават.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.