Автор: didesignbg
Дата: 05-11-10 10:28
Темата не е за и против четците на електрони книги. Знам че си четете за без пари на смартфона/ипада/лаптопа/монитора. Това е ваш избор.
Аз ползвам Sony PRS-505, кирилизирал съм го по този метод - http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=7155
Най-добре се държат книгите в .LRF, с тях четеца е най-бърз и всичко е коректно.
Поддръжката на пдф не е лоша, но не е и нещо феноменално, ако държите да четете пдфи, по-добре е да премахнете полетата предварително. Четеца маха само част.
Софтуера който ползвам за организация на книгите и бързи конверсии е Calibre. Приятен и удобен интерфейс с достатъчно опции.
Когато се налага по-сложна конверсия, или пък искам всичко да е перфектно прибягвам към тежката артилерия BookDesigner. Програмката е сложна с много опции, но резултата си заслужава. Истински DTP софтуер за електронни четци.
Някои общи впечатления. Рийдъра е с много добра сглобка, тялото е от парче алуминий с две тапи от края. Идва с калъфче, изработката е на много високо ниво. Няма включено зарядно в комплекта, трябва да се купи отделно. Хубавото е, че е еднакво с това на PSP. Като цяло това за мен е един от истинските продукти на Сони, наред с Тринитроните, нищо общо с някои от полвинчатите им решения.
|
|