Автор: NeDDRaG
Дата: 04-10-10 15:02
Insight написа:
> NeDDRaG написа:
>
> > Я кажете ползвате ли някакви други системи за автоматизация в
> > къщи, освен вградените функции в някои устройства, като
> > климатици, печки и перални? На мен наслоро ми хрумнаха някои
> > идеи, които смятам да пробвам.
>
>
> ... сподели идеите и с какво управление планираш да ги
> реализираш?
Ами за реализиране на идеите си обикновено ползвам техника на Шнайдер и Сименс. Много подходящи за такива дребни системки са Zelio Logic на Шнайдер и Siemens LOGO!. (Удивителната не е грешка. Имам вече реаизирана и работеща такава система за управление на осветлението в гаража. Идеята ми дойде една вечер, когато се бях цанил за нощно такси на брат ми. Започна да вали и въпреки, че вратата на гаража ми е с дистанционно, трябваше да сляза, за да изгася лампите. По същия начин, след като вкараш колата вечер, в гаража е тъмнца и ако стигна доединия от двата ключа да си запаля, осветлението е девиаторно, вече съм стигнал до вратата и лампа не ми е необходима. Та си рекох, за какво ми е туй осветление и тази автоматична врата, ако трябва вечер да влизам и излизам на тъмно или да слизам, та да гася лампи. Та от идеята до реализацията не мина много време. Сега съм се захванал да направя една малка система, която да сигнализира когато температурата на водата, излизаща от котела падне под определен праг през активната част от денонощието. Това ознаава, че в него няма какво да гори. Същото реле ще разрешава и включването на болерасамо в определен часови интервал, с възможност за извънредно включване по желание.
|
|