Автор: Amigo
Дата: 08-09-10 22:37
България не е нормална държава - това ви е добре известно. Ограбвана 45 години от комуняги и впоследствие още 20 години засега пак от комуняги и всевъзможни тарикати. Държава, в която хората не си търсят правата. Вчера във Франция пак 2.5 млн. са изскочили по улиците, защото от правителството решили да вдигат пенсионната възраст с 2 години. А тука?! Преди няколко месеца майка ми я изхвърлиха посред нощ като мръсно коте от Трета градска болница. Това нормално ли е?! Дори и лекар да си, няма да получиш адекватна здравна почощ, ако нямаш съответните близки приятели или познати, освен може би по изключение. НЗОК се точи по различни направления, освен това, както посочи Импето, много двукраки изобщо не се осигуряват, а системата ги дондурка. Нивото на медицинското обучение е спаднало, много свестни лекари напуснаха местата, където работят и станаха представители на фирми или заминаха за чужбина. Лично имам няколко такива приятели. Защото няма нормален човек, който се е бъхтал 10 години да учи и после да вземе специалност и да работи за 400 лв. после, дори и за 1000, подложен на огромно психическо напрежение. Здравните осигуровки в чужбина са много високи. мои приятели в Германия например всеки месец плащат по неколкостотин евро. И там касите се точат и има много неподготвени и бездарни лекари. Имам пациенти от Холандия, Германия и Австрия например, които редовно ги консултирам по телефона.
Днес си говорехме с една жена, която беше живяла известно време в провинцията до един голям град, няма да къзвам къде, и ми разправяше, че там няма къде да се обърне, за да разчита на здравна помощ. Няма кардиолог, няма онколог, едно джипи на огромен брой хора, без болница и база... А защо е така?!
Публикацията е редактирана (08-09-10 22:39)
|
|