Автор: NeDDRaG
Дата: 18-08-10 18:13
rexnasel написа:
>
>
> The risks of microwaved food
>
>
> ??
>
> Изследвания показват не само че храната, обработвана с
> микровълни губи над 90% от полезните в нея вещества, ами и, че
> се освобождват токсични вещества, някои от тях дори и
> канцерогенни.
>
> Баси, вие вярвате ли на това? Аз не виждам как може като си
> сваряваш бистра водица за чайчето, да я направиш
> канцерогенна
>
Бе тя водицата може да е бистра, ама не е чисто H2O. Има някакво примеси. Сега, според мен хем е истина, хем не. В смисъл, ако тези токсични и канцерогенни вещества се отделят от затоплянето, то това ще стане и ако се готви на огън или електричество. Химиците и физиците да се изкажат, за възможността да се катализират химични процеси, водещи до тези резултати вследствие на електромагнитното излъчване на микровълновата, или комбинация електромагнитни вълни и температура. Известно е, че някои витамини се разпадат при високи температури, намалява се качестото на храната, но това става както при конвенционални източници на топлина, така и при микровълните.
|
|