Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: Amigo   
Дата:   19-08-10 01:02

[smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: asahi   
Дата:   19-08-10 01:12

Ако я употребяваш като обикновена фурна така се случва.
В микровълновата на готварски език се получава варене на продукта. Ако има вероятност бързо да загуби водата си се слага в йенска тенджера, примерно. Трябва да се съобразява количеството вода в гозбата с мощността на излъчването. Не правете аналогия между мощността на микровълните и температурата на обикновената фурна. Няма нищо общо едното с другото.

Прости трикове:
- стопляне на стар хляб - завива се в хартия или заедно с целофановата опаковка се пуска на 600 вата за 30 секунди.
- избират се еднакви пресни картофи, нарязват се на 2 или 4 и с малко зехтин се слагат в захлупена йенска тенджера за 15 минути на пълна мощност. Стават задушени.
- измива се тиква, отваря се, махат се семките и се нарязва на едри парчета с кората. Поставя се в затворена йенска тенджера с един пръст прясно мляко на дъното. Може и малко захар, но обикновено тиквата е сладка. Обработва се 20-30 минути на пълна мощност.
- чаена чаша с вода завира за две минути при 6-700 вата.
- в чаена чаша се сипва 150 милилитра вода и за минута и половина се кипва. Прибавя се лъжичка захар, разбърква се и се прибавя лъжичка кафе. Слага се в микровълновата и се наблюдава. За около 20 секунди кипва и се изключва. След това се оставя за минута-две да се утаи и е готово за пиене.

Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: Onakava   
Дата:   19-08-10 01:23

Продукт, замразен от производителя, трябва да стигне до камерата на консуматора замразен. Ако се размрази някъде по веригата, става ох боли. При замразяването, се замразяват и микроорганизмите в него, а при размразяването, се размразяват и те и в буквалния смисъл почват да се размножават, в пъти по – бързо, провокирани от водата, която се отделя.

Продуктите се делят на групи, и не всички реагират по един и същи начин (примерно, сладоледът най – много да ти се кристализира), пилето може да се размразява на стайна температура, а зеленчуците – да се готвят директно. Най – опасни са рибата и месото. При тях не бива да се допуска повторно замразяване. Clostridium botulinum, която е в пъти по – токсична от цианида, и всякакви други бактерийки почват да градят колонийки, в пъти по – бързо. Повечето хранителни натравяния се получават именно от късане на въпросната студена верига.
Месо и риба се размразяват само в хладилник, замразените храни се слагат в една торба и носят веднага в къщи в камерата, а един път размразено, трябва да се сготви и тогава чак, може пак да се замрази. Има много инфо в нета по въпроса.

Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: sunnyshot   
Дата:   19-08-10 01:42

Апропо, Lalinda, ето какво чета за СССР (този път няма да превеждам) [smilie5]

Exposure to microwave also has a negative effects upon the general biological welfare of humans. This was not discovered until the Russians experimented with highly sophisticated equipment and discovered that humans can be adversly affected without even ingesting the food that have been subjected to microwave radiation.

Merely entering the energy fields of the food causes such harmful side effects that the Soviets outlawed all much microwave apparatus in 1976.

Вярно ли е [smilie11]


Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: asahi   
Дата:   19-08-10 01:49

Че кой е говорил за повторно замразяване? Няма смисъл никакъв.
При размразяване не се отделя вода. Тя си е там. На гадинките им е студено и затова жизнените им функции са минимизирани. Ако бързо рзмразиш и сготвиш храната поовечето измират от високата температура. Подобна е пастьоризацията на млякото.

При размразяване на месо и риба не трябва да се превишава определен температурен градиент - скорост на нарастване на температурата. Можеш да го размразиш в микровълновата като ползваш по-ниска мощност за по-дълго време. Defrost програмата обикновено върши работа. За 20 минути е добре да си привършик с размразяването и да пристъпваш към следващите операции.

Хитрите домакини, както казваш, вечерта преместват месото от камерата за дълбоко замразяване в нормалния хладилник и така стопяват 10-15 градуса разлика безопасно.

Универсални рецепти, обаче, няма.

Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: Onakava   
Дата:   19-08-10 11:08

Питаш ме какво е студена верига, казвам ти, доколкото общата ми култура ми позволява, повторното замразяване влиза в обяснението. Ако въпросът е бил ироничен, жалко, загубила съм няколко минути.
Не съм микробиолог, нито бактериолог и подробно не мога да обясня, но нещата не опират до хитростта на домакинята.

Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: the_shooter   
Дата:   19-08-10 11:28

Автор: tnt
Дата: 18-08-10 18:09

"Водата има памет, може да не и е приятно да я пържиш с микровълни "

Ами да къде - къде по - приятно и е да я вариш на газовия котлон.[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: да изхвърляме микровълновите ???
Автор: rexnasel   
Дата:   19-08-10 11:35

ооо, отсега нататък ще си варя водата с ядрена енергия[ezik] [smilie18] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.