Автор: 12356joro
Дата: 07-07-10 21:44
ffwd - Много ти благодаря, още утре като се прибера, ще го прочета.Сега ще отнасям в дълбоките сънища, че утре ще пътувам.Сигурен съм, че много съм изпуснал от онова време, но сега ще си го наваксам.
Все пак искам да споделя това което ме боли страшно много от онова време.
1969 година, дойде писмо в което се нареждаше на баща ми да освободи родната си къща и двора, защото щяло да се строи блок на това място.Баща ми тръгна по етажите на съвета да се моли за имота си.Тогава един изруд, казваше се Димитров, се изправи и каза:
- До като аз съм тук в тази община, на това място ще се строи.
Да след месец дойдоха цяла армия.Кварталният, партииният секретар на квартала, ОФ председателя, този изруд за когото вече казах и съдия изпълнител.Дадоха на баща ми писмена заповед с която ние трябваше в срок от 24 часа да си напуснем имота.Това бяха две къщи и 526 квадрата двор в един от най - хубавите райони на Плевен.Гътнаха къщите и направиха блока.В него се настаниха предимно бъдещите граждани от селски произход.Няма да обяснявам как се подиграваха на нас гражданите, живяли някога по тези места. От тогава много ги заобичах, че с кеф чаках 10 Ноември, но той много късно дойде, а и като дойде, какво стана?
|
|