Автор: kaiser.soze
Дата: 26-05-10 22:39
интересно, да. няколко цитата, щото повечето едва ли биха прочели всичко.
Ето и една асоциация за България, с която се срещнах в Америка: голяма част от възрастните са израснали с един детски филм-мюзикъл на име "Чити Чити Бенг Бенг" (1968). В него покрай другото се разказва и за царството Вългария (на английски се произнася досущ като България, с променена първа съгласна) и в това царство един ужасен владетел ненавижда децата и ги хвърля в затвори. В това царство
щастието е престъпление.
Как така простите американци не били чували нищо за България!? Та ние, с нашата хилядолетна история, ехееей... Но какво, ако такъв един докачлив българин все пак преодолее за миг връхлетялата го горчивина и се сети на свой ред да попита човека пред себе си той/тя откъде е и не щеш ли - попадне на някой от Небраска, Омаха, Айова или Гуам?
За мен не е странна честната реакция на американец, който не знае нищо за България; странна е арогантността на българина, който е възмутен от този факт! Като дете моите родители ме изпращаха често да прекарвам ваканциите си "на село" при баба и дядо.
а ето и малко цитати от коментарите.
"Какво мислят американците за нас, българите?"
Мислят ни за примитиви,меко казано....Ако си на по висок пост,и си обкражен с по инитилигентни хора не ти се припомня през ден от къде си.........По някога са ми задавали въпроса ти от Европа ли си,или от Източна Европа ?Имал съм случай когато са искали да ме бият като ме чуят ,че говоря с акцент.......Статията е много девствена,повърхносттна.......Далеч не са толкова розори нещата,както ги описва говорещия..
А ИНАЧЕ ТЕ И В ЕВРОПА НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ!!!!ВИЖТЕ ПАПАТА!?!?!НИ НАРЕЧЕ МАКЕДОНЦИ КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ИСКАМЕ???
Zahari, kaktoi ti, redaktore na vesti.bg, aide da nau4ite nai-nakraq kyde adjeba se postawqt zapetaikite w bylgarskiq ezik. Mnogo negramotno e taka, a i sysipwa viziqta na hubawata statiq
Дреме ми на оная работа за това какво мислят америакнците за нас,българите.И сигурно не само на мен ми дреме.Това,че авторът си е измислил темичка съвсем не значи,че това се отнася за всеки българин.Аман от комплексари,които възхваляват Запада и сбирщината наречена американци, а се опитват да вменяват на българина, че е на светлинни години назад от тях.
амиии, нищо страшно и необичайно, съвсем в реда на нещата..
|
|