Автор: 798099
Дата: 02-12-09 21:27
Не съм ходил, взеха ме! Точно две години без една седмица. Предишният набор от бъдещи студенти се уволни на 15.07.1973 г. Познай защо?! Татьовото синче беше в този набор - на бая ти Тодор Живков мъжкото отроче. Само си представи какво очакване падна за нашия набор. Ха днес, ха утре, ха...ХА-ХА-ХА. Да ама не - заповедта беше със срок на действие само една година. Иначе, добрите момчета ги пуснаха на 15.09. Мен - две седмици по-късно...
Иначе, какво да ти кажа - в казармата е като в живота - каквото сам си направиш, цяло село не може да ти го направи. Едно е сигурно, обаче, научават те да се подчиняваш! Това си има и добрите страни - редът е ред, независимо дали е добър или не! Германците си го имат заложено от рождение, затова след загуба на две световни войни са пак в челото на колоната.
Имах "удоволствието" да служа в подразделение, близко до турската граница. И...за разлика от нормалния случай, бях новобранец през втората година -1973. Тогава се сбиха израелците и арабите и ние бяхме в режим "постоянна бойна готовност". Спяхме с дрехите, обувките с навити партенки - до леглото, пирамидата с оръжието отворена и т. н. да не издавам "военна тайна".
Абе, с една дума - КУПОН.
Публикацията е редактирана (02-12-09 21:28)
|
|