Автор: ejko
Дата: 13-10-09 15:20
Темата не трябва да се казва "Анти футбол...", а анти "БГ" :)))
Виж ако сте против футбола попринцип, това вече е друг въпрос. Аз разбирам хората, който не обичат да гледат футбол, но не разбирам тези, който отричат футбола като социално явление.
За мен този спорт и неговата масовост водят до два социални феномена- рязкото развитие на спорта след 1920-1930 година. И до ден днешен в децата се заразжда първо желание да играят футбол, от там отношение към спорта като цяло и после, според физическите дадености, се прави профилиране сред другите спортове.
Другия феномен е съсредоточаването на агресията на големи маси хора, което я прави от циклична, а не спорадична. И от там по лесно се контролира, предвид предвидимостта му.
Може някой да каже, че всъщност футболът инспирира агресия, но аз по скоро мисля, че тази агресия си съществува в човек по принцип и прикриването и е резултат от интелектуална намеса. При липса на интелект, агресията много често би била водеща. Така че футболното хулиганство щеше да съществува и без футбола, но нямаше да е футболно, а обикновено хулиганство. Гледал съм много статистики как намалява в глобален план броя на изнасилванията по време на световно първенство по футбол, така че...
Де да знам де! Може и да греша.
А тези с хубавите коли от втора и трета девизия, не взимат много пари от футбол, в това може да сте сигурни. То и световно безизвестни БГ борци карат джипове, при положение, че извън някое местно състезание не са стъпвали на тепих...! Но това е друга тема.
|
|