Автор: ivenchev
Дата: 26-09-09 08:56
Идеята на тази тема, освен явното срамуване от наша страна по повод на тези 33%, е да се определят правилната насока и естетическите критерии на заинтересованите от ракиепиеньето. Моето схващане е такова.
Дотук в дискусията сякаш напипваме следните параметри на благородното ПИТИВО:
1. Матрял - плодове всякакви: грозде, сливи, джанки, круши ... до "екзотика" като смокини, пъпеши и дини.
2. Градуси - пример за това как повече не означава по-хубаво. Очертава се един творчески диапазон от 42 до 50 градуса, където всеки може да намери поле за изява. За любители на екстремни усещания с по-яка матрица - явно само теоретичният максимум е граница на търсенията
3. Количество - неизследвана още територия.
4. Замезване - загатнат аспект на ракиепиеньето, който изисква по-задълбочено научно-форумско изследване.
5. Тънки аспекти на благородството - майсторски елементи на дестилацията, органо-лептични свойства - въх къв мръсен термин (има се предвид вкус и аромат, вкл. послевкус и послеаромат), латентен махмурлуков потенциал, други - неизследвани дотук територии от познавачите във ФФ (изключвам себе си, сега почвам да се уча).
6. Практикуване - който си обича работата я започва рано сутрин (народна мъдрост). Очакваме принос по този аспект.
7. Връзка между ракиепиеньето, виденията и тяхното отразяване във фотографията - езотеричен аспект, по който чакам съдействие от знаещите и можещите.
8. Техника на безопасност - доколко можем да вярваме на ракията, сварена от вашата тъща. Аз вярвах безрезервно на моята тъща, но от няколко месеца спря да пие заедно с мен и сега съм в несигурност.
Ще спра дотук, че да не заприлича на нечии словоизлияния, а да си остане сбито, кратко, ясно и надявам се полезно за продължаване на тази безценна тема.
Айде наздраве
Публикацията е редактирана (26-09-09 08:57)
|
|