Автор: Amigo
Дата: 18-08-09 21:30
Абе не знам защо винаги обвинявате стопаните, а понякога просто самото куче не е в ред! Преди години взех за приятелка от един приятел каракачанка - мъжка. Майката си е съвсем редовна, както и всички останали кучета от котилото. Но нямате на представя какъв звяр взех! Още докато пътувахме към София той се опитваше да показва характер и гледаше кофти, а беше на около 2 месеца. Закарах го на приятелката, а тя ми се обажда в ужас след 2 дена да ходя и да забирам псето, защото ги гони нея и децата й като империалисти, а нея я захапало зверски по ръката. Аз не повярвах, но когато отидох у тях, го видях със собствените си очи. Изведнъж като че ли му ставаше нещо на псето, започваше да гледа странно и като лудо се юрваше и почваше да ги гони и дъвче по краката. Нямаше начин, взех си го. То наистина се оказа някакъв як мъжкар, който се опитваше да се наложи, но имаше определено някакъв дефект. Трябваше да го гледам вкъщи 2-3 месеца докато порасне за вилата, защото там имаше 2 други големи псета - мъжко и женско. Да ви кажа таък добитък не бях виждал! Наистина на моменти този дзвер просто издивяваше! И в един момент реъгнах да го респектирам с една тояга, която е дебела 2 пръста, а добичето ме гледа адски злобно и ме цели в гърлото със зъби! Както и да е, държах го под контрол около 3-4 месеца и след това го закарах на вилата. Там им разказа играта на нашите и на двете псета. Постави всички под контрол, другото мъжко псе едва не беше убито на няколко пъти, баща ми и баба ми бяха зверски нахапани. Добитъкът в определени моменти гледаше с ужасно тежък поглед - имаш усещането, че пред теб е гризли! И в такива моменти дори и аз не смеех да го закачам като беше станал вече на година и нещо. Аз веднага щях да го застрелям след втория инцидент с нахапването, но баща ми не даде. Минаха 7-8 години и куъчето се поочовечи, но и сега винаги сме нащрек с него, а вече дъртичко и накуцва.
А другото мъжко псе - ами такова куче също не съм виждал да има! Когато някой от нас отидеше на вилата, той идваше и му носеше храната си! Ако щете вярвайте. Никога не е помисляло да захапе някого, а беше голямо колкото каракачанеца. Тоя последният напроаво го изтормози и щях да го гръмна, но му се размина заради баща ми. Така че не винаги е до стоманин, може и псето да е дефектно.
|
|