Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Какво да направя? Моля за съвет...
Автор: SsLubo   
Дата:   18-08-09 20:16

Та накратко казано: Кучето ни (немска овчарка) ме нахапа адски злобно. Имам три рани на краката, със шевове.
Проблемът е, че този случай не е първият подобен. Преди три месеца се разигра аналогична случка- без причина кучето нападна дядо ми, който в този момент му е чистил...нещата обаче се уталожиха и не сме махали кучето. След днес обаче, е вече наложително това да стане и във връзка с това искам да помоля за съвет (предполагам някой за жалост е изпадал в подобна ситуация).
Кучето е злобно и не знам какво да правим? Сърце не ми дава проблема да се реши с пушката..

Приемам всякакви идей и съвет!

(съжелявам за допуснатите грешки, но още съм в шок, подобен ужас не бях изпитвал)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   18-08-09 20:19

бой, бой, бой ...
като си починеш пак бой, бой, бой ...
и така докато се оправи ...

Казват, че боят не е средство но в случай с кучетата много помага.

Според разбиращи, при някои кучета само това е начина ...

Публикацията е редактирана (18-08-09 20:20)

Re:
Дата:   18-08-09 20:21

... потърси и съвет в специализиран форум!

Re:
Автор: Tekumze   
Дата:   18-08-09 20:24

https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/aghr5479.JPG
http://sotisbg.com/shop/images/norica_mavic_gold.JPG

Re:
Автор: sasi   
Дата:   18-08-09 20:30

Аз нямам опит с кучета, но в семейството на мъжа ми имат доста опит и те казват, че с едно такова куче идва един момент в който кучето иска да стане доминиращо и ако тогава стопанина покаже слабост - е загубен. Важното е да покажеш кой е шефа, независимо по какъв начин, иначе лошо

Re:
Автор: mrtn   
Дата:   18-08-09 20:34

Кучето не е виновно, че сте го докарали до това състояние!!!
Сигурно го държите завързано в някое малко дворче в двора ви на село?[smilie9]

Някакво внимание обръщате ли му освен да му чистите?

Предполагам голяма немска овчарка, най-вероятно мъжка, некастрирана, от бебе вързана на синджир? Познах ли?

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-08-09 20:40

Oчисти го преди да ти е видяло сметката. Следващият път може да те ръфне директно за гръцмуля! Немските овчарки са уравновесени кучета , а ако не са- без тях!

Re:
Автор: dinkoff   
Дата:   18-08-09 20:42

Бой по чутурата да му дойде акъла [smilie19]

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   18-08-09 20:48

Толкова е немска овчарка значи.....

По-добре го дайте на лекаря да го приспи, отколкото да го пускате по улиците...

Re:
Автор: chavdarpg   
Дата:   18-08-09 20:48

Перефразирайки да кажа,
Едно куче научи ли се да яде лайна,остава за цял живот.

Трябва да се консултираш със специалист,зависи на каква възраст е кучето,може и да ти помогнат да го поозаптят.
Но ще ти струва доста стотинки,пък и май гаранцията не е 100%. По-добре да го приспат,абстрахирай се от факта,че ти е домашен любимец,и помисли ако на твое место,или на местото на дядо ти беше някое дете ?

Re:
Дата:   18-08-09 20:54

mrtn,не!
В грешка сте! Кучето стои вързано, но се разхожда с намордник, винаги обезпаразитено, ваксинирано и обгрижвано. Гладно не е оставало, както и без внимание. Явно родът му е такъв, говорихме с човека, който ни го даде...дядото и бащата на кучето не са били по-добри. В колега на майка ми е една от сестрите на нашето куче, и в тях е хапала бащата на този мъж.
Явно по дефолт си е такова, не знам.
Много съм объркан, а може би и малко уплашен.

Re:
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   18-08-09 21:02

В такива случай се търси помощ от специалист - ветеринарен лекар. Той най-добре може да помогне.

Re:
Дата:   18-08-09 21:04

CanoniO, никога не бих го пуснал на улицата! Това не е вариант, то просто е немислимо и неописуемо безотговорно!
[smilie2] [smilie2] [smilie2]
Ако не се намери друг вариант освен приспиване, животното няма да усети болка, нали?

Иначе искам да благодаря за съветите ви, ще се посъветваме със специалист, това не може да продължава... [smilie23]

Re:
Автор: lumix   
Дата:   18-08-09 21:12

....а защо не пробваш със глад? Дресьорите с какво мислиш дресират? [smilie5]

Re:
Дата:   18-08-09 21:18

кучето трябва да разбере, че не то командва
трябва да те приеме и теб и домашните ти за по-силните

да убиеш кучето не е вариант

бой за доказване на превъзходството е решението

добро куче също може да ухапе стипанина си, ако се почувства застрашено /при мен се случи така/
Потроших го от бой докато не каза квик, щото мълчеше като ремсист

сега сме приятели повече от всякога ...
ръката ми често е пред и в устата му, но не ме е ухапало повече ...

Re:
Автор: georgi969   
Дата:   18-08-09 21:22

Кво е това приспиване????
И като се събуди какво ще го правите?????
Стига с тези ефимизми.

Без да съм специалист -това куче не трябва да живее.Жалко за животното,ама хората са по важни.Следващият път може да е дете.

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   18-08-09 21:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   18-08-09 21:30

Абе не знам защо винаги обвинявате стопаните, а понякога просто самото куче не е в ред![cool] Преди години взех за приятелка от един приятел каракачанка - мъжка. Майката си е съвсем редовна, както и всички останали кучета от котилото. Но нямате на представя какъв звяр взех! [cool] Още докато пътувахме към София той се опитваше да показва характер и гледаше кофти, а беше на около 2 месеца. [cool] Закарах го на приятелката, а тя ми се обажда в ужас след 2 дена да ходя и да забирам псето, защото ги гони нея и децата й като империалисти, а нея я захапало зверски по ръката. [smilie8] [smilie5] Аз не повярвах, но когато отидох у тях, го видях със собствените си очи. [smilie10] Изведнъж като че ли му ставаше нещо на псето, започваше да гледа странно и като лудо се юрваше и почваше да ги гони и дъвче по краката.[smilie5] [smilie5] Нямаше начин, взех си го. То наистина се оказа някакъв як мъжкар, който се опитваше да се наложи, но имаше определено някакъв дефект. Трябваше да го гледам вкъщи 2-3 месеца докато порасне за вилата, защото там имаше 2 други големи псета - мъжко и женско. Да ви кажа таък добитък не бях виждал! [cool] Наистина на моменти този дзвер просто издивяваше! И в един момент реъгнах да го респектирам с една тояга, която е дебела 2 пръста, а добичето ме гледа адски злобно и ме цели в гърлото със зъби! [smilie10] [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18] Както и да е, държах го под контрол около 3-4 месеца и след това го закарах на вилата. Там им разказа играта на нашите и на двете псета. Постави всички под контрол, другото мъжко псе едва не беше убито на няколко пъти, баща ми и баба ми бяха зверски нахапани. [cool] Добитъкът в определени моменти гледаше с ужасно тежък поглед - имаш усещането, че пред теб е гризли! [smilie10] [smilie5] [smilie5] И в такива моменти дори и аз не смеех да го закачам като беше станал вече на година и нещо. Аз веднага щях да го застрелям след втория инцидент с нахапването, но баща ми не даде. Минаха 7-8 години и куъчето се поочовечи, но и сега винаги сме нащрек с него, а вече дъртичко и накуцва. [smilie8] [smilie8]
А другото мъжко псе - ами такова куче също не съм виждал да има! [smilie5] [smilie5] Когато някой от нас отидеше на вилата, той идваше и му носеше храната си! [smilie10] Ако щете вярвайте. [smilie5] [smilie5] Никога не е помисляло да захапе някого, а беше голямо колкото каракачанеца. Тоя последният напроаво го изтормози и щях да го гръмна, но му се размина заради баща ми. [smilie8] [smilie8] Така че не винаги е до стоманин, може и псето да е дефектно. [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: Grandpa   
Дата:   18-08-09 21:41

Приятел имаше голям черен къдрокос ретривър. Кучето беше с родословие. Скопено.
Първият жълт картон явно е бил, когато още сравнително младо се сбило със стария му боксер...и го убило.
Беше ходило на професионално обучение и е ритривър (ама тия къдрокосите са редки и имат някакъв пудел някъде из дядовците си, не са лабрадори), не питбул, ротвайлер или доберман-пинчер.
Ама си го теглеше мамка му.
Скочило на роднина, после нахапало и колега.

И червен картон - ветеринаря, инжекцията и дотам.

Re:
Дата:   18-08-09 21:45

the_drug, кучето е мъжко, на три години.

Амиго, явно и нашето е от този тип "гризли", за който ти говориш.
Ужасно много обичам това куче, но и вие сте прави, че можеше някой друг да е на мое място...

Публикацията е редактирана (18-08-09 21:47)

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   18-08-09 21:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: mrtn   
Дата:   18-08-09 21:53

Кастрирайте го, дайте го на професионално обучение . . . такива работи, най-тъпото, което можете да направите е да го евтанизирате, още повече казвате : Ужасно много обичам това куче

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   18-08-09 21:59

https://photo-forum.net/forum/read.php?

f=48&i=1194632&t=1194577&offset=all&&phorum_u

riauth=#reply_1194632

Ето, сглоби си този линк и ще видиш постът на един човек, дето разказва за други две полудели овчарки.

Няма го нещо джийзъскрайстсуперстар, май са го баннали, иначе щеше да получиш ценен съвет... Или поне как да си избереш следващото куче.

Re:
Автор: cameraman   
Дата:   18-08-09 22:04

Малко си го бил;.... Ако е до 2 години може и да му въздействаш.... То просто си мисли, че кара влака и контролира положението у вас.... Най вероятно нещо е предизвикало ситуацията/ посегнал си да му вземеш купичката или си имал дълъг предмет в ръката.. Системата за обучение включва наказания и поощрения... Много важно е да бъдат правилно използвани.... Май не му говориш на това куче.... Защо си взимате овчарски кучета, като не гледате овце???? Ако ще го държиш вързано и ще чакаш само да се възпитава- откажи се....

Re:
Дата:   18-08-09 22:04

От малък, да. Беше на 45 дни, когато го взехме. (каква радост беше тогава...)
Но се е случвало и друг път да напада, особено когато има храна около него, и винаги сме го отдавали натова. Имам предвид- скачал е на баба ми и на братовчедка ми, но не е успявал да ги ухапе.
Сещам се и за друг момент- стройхме къщата от основи и един от мъжете решил да се закача, при изрично предупреждение да не ходи при кучето, та отишъл въпросният човек с лопата да дразни кучето. Лопал и тропал с лопатата, кучето скочило, не го стигнало и въпросният тип продължил да го дразни, тогава синджира се откъснал и кучето го захапало за ръката.
Разбира се претенции после нямаше никави, тове беше преди година и половина може би.
Оттогава не е имало проблем, но се знае, че когато храната му е там не се ходи, от мерки за сигурност, до преди три месеца...
Тогава дядо ми отива да му очисти и както мете кучето го захапа за ръката, яде бой и случката отмина...до днес.
Беше легнал на земята, аз цял ден обикалях около него, на моменти дори му говорех (шантава история), после отидох при него, посегнах да го погаля и той скочи..

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.