Автор: kaiser.soze
Дата: 05-06-09 02:28
az гласувах вече
за първи път гласувам в кралството.
баси колко простичко беше всичко,
избирателната секция беше в махалата, разположена в една кабина, на няколко метра от нея имаше генератор за ток (мммммммммм ама колко вкусен шоколад си хапвам установявам, че 35% какао е идеално са рецепторите ми )
вътре имаше двама души със списъците. най шантавото нещо е, че не искат никакъв документ за идентификация. влизаш, питат за адрес, после питат кой от записаните на адреса си и толкоз странно. аз бяхвзел шоф.книжки де, щото не знаех . липсва така наречената тъмна стаичка. има маса разделена на 3 с прегради,т.е. на тази маса могат да гласуват трима наведнъж, което едва ли би се случило.
няма наблюдатели, няма сеирджии, няма сини рози , няма червени балони, няма музика и манифестации, няма костюми и вратовръзки.. неща които съм виждал обратно в българия.
другото интересно нещо беше, че има само ЕДНА бюлетина с имената на всички кандидати от района. срещу всяко име има квадратче което се отбелязва с молив (знам какво си мислите сега )ами мислят хората. спестяват производство на тонове хартия по този начин.
естествено, заприказвах се с хората които бяха там. питах ги как така не искат ID. единият от тях ми вика "Ник, ами по стечение на обстоятелствата аз те познавам" (от фото клуба който посещавах )казах му , че предполагам ,че не познава 90% от избирателите. "верно , че има възможност за злоупотреба, но не мисля, че някой ще го направи" ми каза. ходих не толкова заради самото гласуване, а за да видя "как става"
отдавна не се изненадвам на нещо, но този път успяха да ме леко с опростената си система на гласуване . ей такива ралти из британско
ай лека
|
|