Автор: Coincidentia
Дата: 24-04-09 19:07
Покрай казуса с Георги се почувствах, че имам моралното задължение да споделя опита си на човек, който с години е врял и кипял в битката срещу депресията.
Искам веднага да кажа, че тази тема и статията, която спретнах по случая, разбира се, не са предназначени за хората, на които не им пука особено. Който си е съвсем ОК – чудесно, да продължава в същия дух! ;)
Но бих посъветвал онези, при които ножът вече е опрял до кокала или нещата са тръгнали в такава посока, както и техните близки, приятели и познати да хвърлят едно око, най-малкото поне колкото да видят по-съществените моменти и от личния ми опит от съвсем баш първа ръка, и да разберат за фактите, на които наблягат специалистите. В статията ми се преплитат и комбинират точно тези два елемента, защото това е начинът да се види максимално пълно истинската жива картинка -
Антидепресантите спасиха моя живот!
Искам да благодаря на naik, който в другата тема сподели линк към статията на един психолог, на когото и аз често се позовавам!
И да поздравя тези съфорумци, които се постараха да напомнят, че светът не е черно-бял!
Би трябвало да е ясно, че към темата си заслужава да се подхожда максимално сериозно, т.е. не просто си заслужава, а ТРЯБВА такова да бъде отношението.
Защото не става въпрос за лека настинка и съответно за краткото и ясно “ами, пий аспирин и витамин C”, а за ЧОВЕШКИ ЖИВОТ и за качеството на този живот!
Затова се надявам, че форумците ще проявят достатъчно адекватно уважение към сериозността на темата и ще се постараят да се въздържат от елементарни изказвания, а също и да не го раздават в стил дяволът чете Евангелието.
Ако на някого му идва само от заглавието на статията ми да си вади изводи, то това би било толкова уместно, колкото само на базата на заглавието на някоя снимка да оценява фотографската й стойност, без дори да я е видял.
Както казва споменатият и по-горе, и на много места в статията ми психолог,
депресията “отнема не просто живота, а смисъла на съществуването ни.”
Аз искам да споделя как си ги спечелих обратно.
|
|