Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Човек и добре да живее, един ден решава да заживее по-добре...
Автор: Lalinda   
Дата:   10-03-09 15:58

...и започва да ремонтира жилището си...

Забелязвам, че темите, свързани с домашното огнище предизвикват небивал интерес и участие, пък и имайки предвид, че мнозина от вас са новозадомени или новодомци, бих искала да ви попитам имате ли много добри впечатления от някои производители или доставчици на кухненска мебел по индивидуални проекти?

Натрупахме доста впечатления, но повечето програми, както им викат, ми приличат просто на библиотеки (при това, при пълното отсъствие на библиотеки от пазара на мебели!) от наблъскани един до друг шкафове, независимо от цената, която достига и 28 000 лева, и не създават впечатление за уют.

Похвалете нещо, от което сте особено доволни и е достатъчно раздвижено, пък и не изглежда тромаво...

(Сещам се сега, че на дискусията за "Властелина на пръстените" една девойка в късните тридесет, облечена в розовко и с голо пъпче зададе въпрос дали водещите предпочитали кухните Метрон или Аристон (но те бяха на мода преди 20 години!) или пък библиотека, но те, макар и жени, не откликнаха на провокацията й, оттласквайки въпроса й като глупав - човек можело да е роб и на кухня, и на библиотека, както и да е...)

А, да, струва ми се и че програмите се свеждат просто до някакъв набор от вратички за шкафчета, които могат и да са от масивно дърво, но останалото май е просто пдч? Някой да ме светне и какво е мдф и достатъчно водоустойчиво ли е, не че ще плуваме в кухнята, просто любопитство?

Избрали сме си вече нещо приятно, но може пък да има и нещо по-добро.

А да, без какво не може една кухня (без стелажи за винени бутилки, разбира се, но може да има и нещо друго)? Да не пропуснем нещо важно? Привърженици ли сте на идеята с масата за работа с шкафове и чекмеджета в средата на кухнята?

Каква е идеята на наклонените аспиратори?

Очаквам включване, може дори и със снимки!

Отговори на това съобщение
 Re: Човек и добре да живее, един ден решава да заживее по-добре...
Автор: Todd   
Дата:   10-03-09 16:00

Офф , недей че майсторите вчера се завърнаха след зимният сън ...

[smilie7]

Автор: mantara   
Дата:   10-03-09 16:24

;Ф Кухнята за мен е място за готвене - тоест кухненската маса е маса за рязане, кълцане, обезглавяване и обезкостяване. Миялна(!), хладилник, пералня(!), шкафове за тенджери и тигани - туй то. Ай и ено телевизорче. Печката ми е на остъклена тераска - тей че за аспираторите съм пасивен.

Обаче за хола си имам други планове. Искам си напрая клубче в стил центъра на Малага(тясно, малко и опушено, със малки плотчета по стените със дупки за бирени бутилки и чаши за уйски. [smilie5] Кръчмарска душа нося май. Ши тряа си проверя за родословното дърво за грешки в ДНК-то :Ф
[beer] [beer] [beer]

Автор: mantara   
Дата:   10-03-09 16:27

За спалнята май пропуснах.. Всъщност там може би ми тряа аспиратор, че понякога има оплаквания от оставащи без дъх ( айц [smilie5] ) Може и пералня, маса и секс люлка. Ако остане място и за легло ще е супер :Ф
[smilie10] [ezik] [smilie18]
[beer]

Автор: exile   
Дата:   10-03-09 16:31

а не може ли секс люлка в кухнята?

или най-добре и в хола и в кухнята и в спалнята?

и това с пералните в кухнята винаги ми е било странно. що не до банята.

или в малкото мазе на имението на баронеса Лалинда, защото аз съм останал с впечатлението, че въпросната обитава нещо подобно на лувъра, ама с по-добър изглед и по-гадни съседи? [smilie11]

[smilie21]

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   10-03-09 16:44

Кухня:
1. Печка
1. Хладилник
1. Маса
5. Каси бира

Автор: Todd   
Дата:   10-03-09 16:44

Пък на мене помещението за живеене е 65 квадрата .....кухня, хол, дневна ,ебалня ...кой каквото иска му казва [smilie19]

Спалните са отделно ...кухнеският плот е талпи 8 см дебели...
холната маса е от същият материал и е непосилна работа за сам човек да я премести [smilie5]

Да бе - забравих да кажа ...само дърво и камик [smilie19] нема други материали.

[smilie7]

Автор: tnt   
Дата:   10-03-09 17:05

Адара
http://www.adara.info/bg/mainbg.html В сайта няма показано всичко, но ще добиеш представа за стила им. Могат да ти направят каквото си поискаш по твои размери и дори модели. Аз съм доволна от тях, като изключим, че ме накараха да чакам месец повече от срока определен за доставка

Автор: NeDDRaG   
Дата:   10-03-09 17:21

Tnt, каква цена горе долу? Щот това показаното имем едно комшийче, много мераклийски работи също го прави.

Дата:   10-03-09 17:30

Нед, относително е.. Не са евтини, но това е масив. След много обиколко по магазини видях в пъти по-скъпи неща и то от МДФ, ПДЧ и прочее изкуствени материали.

ПП. Работят не само с чам [smilie3]

Re:
Автор: ChiTsuJo   
Дата:   10-03-09 17:33

Колежката ми каза вчера, че обзавеждането за хол цялата гарнитура е паднала на 300 лв, според мен е невъзможно, но по време на криза кой купува мебели? [smilie11]

Автор: alsash   
Дата:   10-03-09 18:55

[smilie8]

Публикацията е редактирана (12-03-09 20:07)

Автор: cocoon   
Дата:   10-03-09 19:04

http://www.coneglianobg.net/en/teak_products.php

Автор: kaiser.soze   
Дата:   10-03-09 22:16

човек и добре да живее, един ден Lalinda изскача от някой ъгъл. [smilie5] [smilie19]

Автор: princess_Lia   
Дата:   10-03-09 22:22

Кухнята и трапезария ли е?
В апартамента в София е така, и съм разделила двете части с висок бар-плот с високи столчета, хем удобен за приготвяне на храната, хем за хапване и пийване в по-непринудена атмосфера.
Трябва ли да имате маса? Моята е висока, на височината на бар-плот.
Масата/плот в средата - само ако имаш достатъчно място в кухнята и искаш да го запълниш с нещо и да създадеш уют. Не са удобни за хранене, защото обикновено имат много чекмедженца и шкафчета и няма къде да си пъхнеш краката. [smile]

Автор: CanoniO   
Дата:   10-03-09 22:23

Автор: kaiser.soze
Дата: 10-03-09 22:16

човек и добре да живее, един ден Lalinda изскача от някой ъгъл.

Ако не изскочи лалинда, изскача Иво Хаджимишев....[smilie5]

Дата:   11-03-09 11:12

Забравих да спомена, че става въпрос за кухня в къща в планината, както споменах вече някъде, къщата е възрожденска, и че няма да се обитава постоянно (от миялна и пералня машини, следователно, няма да има нужда). Не се търси и кой знае каква функционалност, идеята е човек да не се чувства притиснат вътре, но пък и да му е приятно, а не да му се струва, че е в тоалетна на аерогара или пък кухня на ресторант. Къщата има огромна тераса и отделна сграда, наречена от продавача й барбекю (така я получихме), тъй че кухнята няма да се ползва и за трапезария.

Кичове също не ми се гледат. Преди известно време попаднахме случайно на някакво тв предаване за "обзавеждане" на име "7 звезди" (така се казва предаването) и се ужасих от убогостта на мисленето на дизайнерите ни - представете си, 7 звезди, не нещо друго... Холните "гарнитури" май наистина бяха за под 300 лв., тъй като се свеждат до някакъв нисък сайдкейс, май така му се казва, ниска мебел покрай стената - няма книги, няма нищо, плюс диван за онождане...

Като казах "раздвижено", имах предвид да е на ъгъл, без горни шкафове, които създават, поне у мен, подтискащо настроение, а само лавици и рафтове...

Благодаря ви за участието и интереса. Получих ценни лични съобщения от дизайнери на мебели, на които отговорих.
[smilie24]

Дата:   11-03-09 11:23

tnt,
Благодаря за линковете на мебелен салон Адара.

Опасявам се, че кухните им са точно това, от което искаме да избягаме. Много са подтискащи, и на цвят, и като разположение.
[smilie2]

Иначе салонните шкафове са приятни, ще ги имаме предвид, търсехме и нещо подобно за едно от другите помещения.
[smilie24]

Re:
Автор: ChiTsuJo   
Дата:   11-03-09 11:23

А кои сте "ВИЕ" [smilie10] [smilie11]

Автор: asahi   
Дата:   11-03-09 11:47

Некви, дето нямат кухня.

Сайтът на домашния майстор.

МДФ - едностранно или двустранно ламинирана плоскост от дървесни частици и лепило. Като талашит, ама по-добро. Има и водо и термо-устойчиви за куненски плотове, включително със заоблен челен кант.

Наклонен абсорбатор - не знам.
Елементите за вентилация трябва да са съобразени един към друг, иначе камината захранва аспиратора и става задушена атмосфера.

Ако ще правиш кухня на майната си имай предвид, че някой ще трябва да я монтира. Твоя, като гледам, не е сръчко, щом е оставил тези въпроси на теб.

Дата:   11-03-09 11:48

www.napravisam.bg - сайтът на дом. майстор.

Автор: elrisha   
Дата:   11-03-09 12:35

Лично аз обожавам да вдъхвам живот на стари мебели..извърлени,непотребни..преобразувам ги в нещо друго,боядисвам ги и става това,което искам АЗ.

Иначе кухнята си я измислих сама,седнах и начертах всичко,с размерите..намерих фирма(в Дружба 2),която ми даде най-добра цена за изработката и ...любувам й се вече 2-ра година[smilie5]

Дата:   11-03-09 12:42

Лични нападки няма да коментирам, нито да отговарям на въпроси кои сме НИЕ.

Благодаря за техническата информация.

Когато ни обраха и полицията дойде да прави оглед направо ахна, като видя качеството на ремонта (направен е от сръчкото - това ще му хареса!), дори питаха какво е това... А полиция, правеща огледи, със сигурност е виждала какво ли не.

Не ми пишете биография, автобиографията ми е достатъчна.

Придържайте се към темата.
[beer]

asahi, като приключим, ще те поканим на гости да видиш.

Заблуждавате се някой може да остави или да не остави нещо на мен.

Вие, като питате тук за секс, примерно, трябва ли да считам, че половинката ви, или не дай Боже, сте... несръчни? Не го правя.

Приятен обед.

Впрочем, дизайнерката, изготвила проекта за кухнята, е включила и 8 % за монтаж. Казахме й да не ни лишава от удоволствието да монтираме сами.
Монтирали били чак из гръцките чукари, както и да е, не им пречело да дойдат и по нашите, но нема нужда.
[ezik] [ezik] [ezik]

Това винаги ги шокира, особено по-младите. И особено става ли дума за скъпи мебели по индивидуален проект. Винаги има изключения.

Преди време направихме дизайн и монтирахме и нова входна врата в блока. Оттогава постоянно идват хора и искат и те такава. Казват, че нямало втора такава в района. Идеята за част от монтажа дори е моя...
[ezik]

Дата:   11-03-09 12:51

Кат си толкоз напред в материята що търсиш информация и идеи в задния двор на фотографски форум?

Поздрави сръчкото с една салатка и ракийка по избор довечера [beer]

Re:
Дата:   11-03-09 12:51

Не знам за кухните, в салона на Адара ми харесаха много. Освен това, можеш всичко да си избереш и поръчаш сам от вида дърво, байца, вида обработка, до размери и прочие.
Честно казано обаче и аз не съм привърженик на затискащите горни шкафове. Моята е изцяло ниска и хоум мейд... от сръчковци [smilie5]

За такъв тип къща, който обясняваш, може би стил рюстик ще си е баш на мястото, ако го искаш разбира се... Е! Аз съм малко бъгната от разните му Ma maison, които съм гледала.

От адара имам този скрин, който не е кухненски де
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ltgs9193.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/qwft2323.JPG

http://lh4.ggpht.com/_sMS4ygRziBg/SDRRoar2WLI/AAAAAAAACIs/cHqTkNkZaeE/s640/P1130187.JPG

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.