Автор: ChiTsuJo
Дата: 01-03-09 23:13
Днес май бяха разпуснали всички луди в страната, защото където и да отидех все се натъквах на такива.
Мислех да поснимам пейзажи днес и да се поразходя с кучето до 3 реки в района - р. Вит, р. Искър и р. Златна Панега.
Стигайки до Вит откъм село Дерманци в посока към Ъглен, паркирах на десетина метра от знака за края на селото. На стария извор имаше спряла каручка с впрегнат кон и двама души, които наливаха вода. Запътих се към коритото на реката със статива и апарата. Опънах го и започнах снимки. Изведнъж един от двамата, които бяха на около 100-200 метра от мен беше застанал до мен и ми оглеждаше фоточантата, едва ли мен гледаше.
Млад и дебел циганин на около 23-27 години, запретнал се с женски колан с огромна катарама и гумени ботуши оплескани с конски лайна.
Потръпнах при срещата на погледа ми с неговия. Имаше нещо сбъркано.
Поздравих с "Добър ден." Стои, мълчи, гледа ме.
Казвам му "Аз правя едни снимки на реката, че е много хубава." и продължих на 50 метра по-надалеч от него. Снимах пак, но той ходеше след мен. Нямах никакво желание да оставам повече там. Вдигнах си нещата и минах през най-голямата кал и снежни преспи, само и само да избягам от това "нещо".
Честно да си призная побиха ме тръпки и ми плъзна шибания адреналин в кръвта, а червената лампичка на инстинкта ми светкаше лудо и казваше: "Бягай!"
Тръгнах си по живо, по здраво. Слава Богу!
На връщане се отбих да пия една вода в хотела в града, а там друга луда. Пее си: "Обичам те, още те обичам, пак ще те обичам" и се смееше на нищото, а всички стояха и ѝ се смееха от персонала, черпейки я кафе.
Аз ли съм луда, всички ли са се извратили? Децата в алкохолно опиянение ли си ги правят тези хора, че да има по улиците толкова много луд народ?
За завършек на деня си казах: "Така и така ми върви на луди, ами дай да взема да ида до Карлуково до Психоболницата."
ТАМ НЯМАШЕ НИТО ЕДИН ЛУД ПО УЛИЦИТЕ
|
|