Автор: Lalinda
Дата: 31-01-09 19:35
Досега не е случвало някой да ми е препоръчал нещо и да съм го харесала...
Проблемът с нашите храни е че няма повторяемост на параметрите им, да не говорим за вкуса им, а освен всичко останало, дори спомените за вкус се оказват нетрайни и ненадеждни...
От около година и нещо купувам един кашкавал (тип "Витоша") на име "Леново" и не съм се разочаровала.
***
Дали някой би могъл да ми обясни защо от известно време у нас никой не произвежда масло, което да можеш да намажеш с удоволствие на филията си и дори да изядеш?
От сирената купувам най-често "Дъга" (има и краве, и овче, и козе) - за съжаление напоследък ги пакетират единствено по 200 г.
Колбасите, общо взето, преценявам по цвета им. Дали някой от вас е попадал на нещо вкусно, което обаче да е виолетово, пембяно или пък зеленикаво? Едва ли.
***
Най-вкусния мед съм яла в Русия (бе татарски), после във Франция, но с Танчо сме леко увредени на тема френска кухня, тъй че едва ли ни имате доверие...
Меда баща ми го ядеше с луканка! Ние - също. На каквото те научат в детството - това е. И това си остава най-вкусното.
***
Исках да ви питам как ядете макароните? Със сирене, със захар, със сол, или едновременно със сирене и захар?
Ние ги ядем със сирене, захар и масло едновременно!
Чувала съм много сериозни пререкания и конфликти по този повод. Споделете опит, любопитно ми е.
|
|