Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой има полза от АНТИполитическия протест...
Автор: Нереален   
Дата:   14-01-09 17:26

Кой има полза от разграничаването на протеста от политиката - УПРАВЛЯВАЩИТЕ.

Кой има полза от насочването на протеста към синдикални искания, които не включват искане за оставка на правителството - управляващите.

Кой има полза от оплюването на опозицията - УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Кой има полза от непрестанното говорене срещу ВСИЧКИ партии - УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Те си имат своите стуктури и твърд електорат. Доган си има СИГУРНИТЕ ГЛАСОВЕ и автобусите от Турция. Опозицията е тази, която се бори за всеки глас.

При положение, че тази страна се управлява от политически партии след избори, кой има полза да се разколебават гражданите да гласуват - управляващите. За тях е изгодно да има ниска избирателна активност. Купените и организирани гласове ще имат по-голяма тежест. Доган пак ще бъде фактор. Толкова ли не разбирате? Хаотичните протести "срещу всички", лумпенските простотии и битовизмите в исканията са от полза единствено за УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Антипартийността е камък в градината на опозицията и е добре дошла за УПРАВЛЯВАЩИТЕ.

Толкова ли не загравяте..?????

Отговори на това съобщение
 Re: Кой има полза от АНТИполитическия протест...
Автор: glaskeram   
Дата:   14-01-09 18:46

Абсолютно съм съгласен с Нереален. Егати, иска се смяна, е как ще стане тази смяна без избори и партии. Или да ходим на ленинска революция ? Какъв е този "деполитизиран" протест? Абсолютно безсилие. Те пък управляващите се уплашиха та докараха ихулигани и си измислиха някаква бомба. А бе за мен нещастна работа.

Re:
Автор: Radomirov   
Дата:   14-01-09 18:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: E.Stanev   
Дата:   14-01-09 19:21

[smilie24]

Автор: PolarBear   
Дата:   14-01-09 20:34

[smilie24]

Автор: arriah   
Дата:   14-01-09 20:44

уважаеми Нереален,

след като от малко повече от седмица чета вашите постове на тема как съвременната младеж/студенция/такива/онакива/незнам-какви-още не можела да организира един протест и щели да отидат 200-300 души, за всеобща изненада взеха, че се събраха малко повече и попротестираха.

Сега чета Ваш пост, как тази форма на протест не била правилна и обслужвала еди-кого си.

Моля, вземете ги оглавете тези протести, споделете безценното си ноу-хау, така че те да не бъдат безсмислени, че и на нас ни писна да мръзнем без нужда по поляни и площади.

П.С. прочее - участвах в протестите през 1997 и (цитирам Ви по памет) "видях един истински протест"

Дата:   14-01-09 20:49

Уважаеми arriah, бихте ли ме цитирали малко по-точно, че така и аз не мога да позная думите си. Моето мнение не е променено. И преди нова година казах, че исканията са хаотични и глупави и се пропуска най-същественото - искане за оствка на кабинета и парламента. Сега мнението ми не е променено. Разликата е, че тогава не предполагах, че днес ще се случат такива простотии.

arriah написа:

> уважаеми Нереален,
>
> след като от малко повече от седмица чета вашите постове на
> тема как съвременната
> младеж/студенция/такива/онакива/незнам-какви-още не можела да
> организира един протест и щели да отидат 200-300 души, за
> всеобща изненада взеха, че се събраха малко повече и
> попротестираха.
>
> Сега чета Ваш пост, как тази форма на протест не била правилна
> и обслужвала еди-кого си.
>
> Моля, вземете ги оглавете тези протести, споделете безценното
> си ноу-хау, така че те да не бъдат безсмислени, че и на нас ни
> писна да мръзнем без нужда по поляни и площади.
>
> П.С. прочее - участвах в протестите през 1997 и (цитирам Ви по
> памет) "видях един истински протест"

Автор: Lalinda   
Дата:   14-01-09 20:58

Не разбрах какво точно искат млекопроизводителите и зърнопроизводителите, а ги споменават заедно със студентите и ***.

Току-що гледах едно дете (момиченце), което обясняваше, че нямало да стане по мирен начин.

Тук също непрекъснатото се призоваваше за насилствено решаване на проблемите (може някой да се отметне, че тук пространството е виртуално, ама все пак кой ли не поиска управляващите да бъдат обезглавени, линчувани, изкормени, лустрирани и дори кастрирани...).

Ето, днес това започна да се случва, доволни ли сте, поне тези, които призовавахте за насилие?
Чувам, че имало изпочупени витрини и автомобили, от какъв зор? За да е като във Франция и Гърция ли?
И че нощес София щяла да гори...
Наистина ли?

Дата:   14-01-09 21:05

Уважаеми Нереален,

Моля за извинение за неточния цитат - не мога да намеря в коя от старите теми беше въпросното мнение, но изказването звучеше като "едно време знаехме как да правим протести, а сега..." - може само на мен така да ми е прозвучало, ако простите докачливостта ми.

Исканията наистина са хаотични.

За съжаление в момента действащият изборен закон е така написан, че не дава възможност за отрицателен (ако щете наказателен вот) - ако ще един единствен човек да гласува - изборите биха били легитимни, и би се избрал парламент, който би съставил правителство и т.н.

Протестът в случая няма за цел постигане на стратегически цели като промяна на общественото устройство - при сега съществуващото законодателство и статукво (което се самоподдържа) това е невъзможно.

При провеждане на избори в момента или след няколко месеца единствената разлика е, че ако такива бъдат предизвикани сега, на българското общество ще бъде спестена една доста интересна компроматна война (основно - поради липса на време).

Това, което лично на мен ми липсва е ясна алтернатива - тя ще продължи да липсва и по време на следващите избори - това, което се опитвам да кажа е, че политическата битка е изгубена, единственото, за което може да се води борба са ясни... нека ги наречем "синдикални" искания - те са по-лесни, най-малкото защото пряко засягат някои от нас.

Да вземем за пример проблема с царските имоти - никой не се е запънал да се бори срещу тази несправедливост (връщането им на Симеон фон Заксен Кобург унд Гота) - защото никой не ги е чувствал свои в достатъчна степен.

За разлика от това - исканията за 100% повишение на заплатата (учителската стачка) - бяха много ясни, тъй като на всеки от участниците му беше ясно, че това са два пъти повече средства всеки месец.

И така - от борбата за фундаментални идеи спечелиха, печелят и ще печелят хора, които успяват да убедят някого, че именно те са средството такива цели да бъдат постигнати. Обратно - ясно поставени цели могат и да бъдат наложени (макар срещу тях да има ясна и целенасочена съпротива).

В този ред на мисли - ако смятате, че на сегашния протест може да бъде придадена по-смислена форма - моля, заемете се. Още преди години осъзнах, че не мога да направя "добро за всички", поради което се старая да избягвам генерализациите и да давам насоки, които могат да бъдат грешно разбрани.

Постингът ми е пълен с контрапримери на последното твърдение, но леката Ви непоследователност в отношението (а не към целите на) към протеста леко ме издрази.

Поздрави!

Дата:   14-01-09 21:23

Вижте arriah, да, тогава наистина знаехме, какво правим и го направихме. Тогава не сме спорили какви да ни бъдат исканията. Всичко беше ясно - не искахме второ правителство на БСП и искахме разпускане на парламента и насрочване на нови избори. Така и стана. Сега, относно днешния протест. За какво ви е в избирателния закон, да има "отрицателен вот"? Какъв е смисълът? Какво ще постигнете с този вот? Според мен, проблемът не е в това, че няма "отрицателен вот". Проблемът е в качеството на избирателите, които гласуват и НЕ гласуват. Изборният резултат на НДСВ през 2001 г. е пример за изключителна инфантилност и незрялост. Как аз и хората около мен знаехме, че НДСВ е бутафорен и фалшив проект, а множеството българи не го разбраха? Как през 2005 г. знаех, че НДСВ ще се коалира с БСП след изборите, а толкова хора гласуваха за тях, за да "спрат БСП по пътя към властта"? Как става така? Имаме голям проблем с човешкия ресурс. И за съжаление си мисля, че този проблем е вече късно да се реши. Според мен възможните сценарии са няколко.

1. След изборите ГЕРБ може да заяви, че "българският избирател е решил така" и да направи коалиция с БСП. Тайничко в себе си се надявам, че ББ в рамките на ЕНП е поел ангажименти към ЕС и бизнес среди, които не са руски и се надявам това да не се случи.
2. Подобна коалиция може да не се направи явно, но може да се пробута под формата на "експертен кабинет" с мандата на трета политическа сила - защо не и Атака?
3. Възможно е да бъде създадена "президентска партия" по примера на "Единна Русия", за чиято реклама да бъде впрегнат целият медиен ресурс и държавен апарат и тази партия да заработи с БСП и ДПС.

Дайте и други прогнози....

arriah написа:

> За съжаление в момента действащият изборен закон е така
> написан, че не дава възможност за отрицателен (ако щете
> наказателен вот) - ако ще един единствен човек да гласува -
> изборите биха били легитимни, и би се избрал парламент, който
> би съставил правителство и т.н.
>
> Протестът в случая няма за цел постигане на стратегически цели
> като промяна на общественото устройство - при сега
> съществуващото законодателство и статукво (което се
> самоподдържа) това е невъзможно.
>
> При провеждане на избори в момента или след няколко месеца
> единствената разлика е, че ако такива бъдат предизвикани сега,
> на българското общество ще бъде спестена една доста интересна
> компроматна война (основно - поради липса на време).
>
> Това, което лично на мен ми липсва е ясна алтернатива - тя ще
> продължи да липсва и по време на следващите избори - това,
> което се опитвам да кажа е, че политическата битка е изгубена,
> единственото, за което може да се води борба са ясни... нека ги
> наречем "синдикални" искания - те са по-лесни, най-малкото
> защото пряко засягат някои от нас.
>
> Да вземем за пример проблема с царските имоти - никой не се е
> запънал да се бори срещу тази несправедливост (връщането им на
> Симеон фон Заксен Кобург унд Гота) - защото никой не ги е
> чувствал свои в достатъчна степен.
>
> За разлика от това - исканията за 100% повишение на заплатата
> (учителската стачка) - бяха много ясни, тъй като на всеки от
> участниците му беше ясно, че това са два пъти повече средства
> всеки месец.
>
> И така - от борбата за фундаментални идеи спечелиха, печелят и
> ще печелят хора, които успяват да убедят някого, че именно те
> са средството такива цели да бъдат постигнати. Обратно - ясно
> поставени цели могат и да бъдат наложени (макар срещу тях да
> има ясна и целенасочена съпротива).
>
> В този ред на мисли - ако смятате, че на сегашния протест може
> да бъде придадена по-смислена форма - моля, заемете се. Още
> преди години осъзнах, че не мога да направя "добро за всички",
> поради което се старая да избягвам генерализациите и да давам
> насоки, които могат да бъдат грешно разбрани.
>
> Постингът ми е пълен с контрапримери на последното твърдение,
> но леката Ви непоследователност в отношението (а не към целите
> на) към протеста леко ме издрази.
>
> Поздрави!

Дата:   14-01-09 22:12

За съжаление нито един от сценариите, които ми се струват поне малко вероятни не ми харесва - именно за това казвам, че няма исканията на такъв протест да бъдат политически смислени.

Сегашната опозиция е смехотворна - не мисля, че дори те имат някаква представа какво да правят с властта, ако такава им бъде дадена, камо ли да въплатят нечии стремежи, желания, воля или каквото и да е друго.

Поради ред причини (обсъждани многократно, не смятам, че е нужно да ги повтаряме) никой от сега управляващите не е желан като политически субект.

Дата:   14-01-09 22:17

Изобщо не съм съгласен с теб. Смехотворната опозиция е такава, защото "народът" предпочита да го "оправят" други и всички медии се втурнаха да помагат. Е след като опозицията е смехотворна, какъв ли е българският избирател, който сам си настъпва мотиката вече толкова пъти?

arriah написа:

> За съжаление нито един от сценариите, които ми се струват поне
> малко вероятни не ми харесва - именно за това казвам, че няма
> исканията на такъв протест да бъдат политически смислени.
>
> Сегашната опозиция е смехотворна - не мисля, че дори те имат
> някаква представа какво да правят с властта, ако такава им бъде
> дадена, камо ли да въплатят нечии стремежи, желания, воля или
> каквото и да е друго.
>
> Поради ред причини (обсъждани многократно, не смятам, че е
> нужно да ги повтаряме) никой от сега управляващите не е желан
> като политически субект.

Автор: explorer   
Дата:   14-01-09 22:23

Разбира се, има значение кой ще дойде на власт, но не по-малко важно е този, който управлява, да знае, че народа му диша във врата и следи всяка негова стъпка! Затова - протести до дупка!

Re:
Дата:   14-01-09 22:37

Добре, Нереален, не си съгласен с мен...

За кое:
1. че опозицията е смехотворна?
2. че никой от сегашните управляващи не е желан за бъдещ такъв?

В конкретния случай смятам, че е по-смислено да се поставят изпълними искания. Кой ще ги изпълни не е толкова важно. Тези, които са на власт в момента, нямат желанието или капацитета да ги изпълнят.
Тези които са в опозиция, според мен, нямат капацитета да вземат и използват властта за такива цели.

ГЕРБ използва за мотивация за съществуването си "недопускането на А.Доган във властта". Волен Сидеров е направил от Атака семейна фирма, на другите, които имат потенциала да управляват или сме им гледали възможностите или ги гледаме в момента.

Обясни ми с няколко прости думи - какъв според теб би трябвало да бъде протестът и какво трябва да цели.

Ако е сваляне на сегашното правителство - с какво да бъде заменено (такова, че да работи, имам предвид - другото ще го видим да става)?

Ако "синдикалните" искания не са уместни - кои са?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.