Автор: Lalinda
Дата: 11-10-08 15:06
Живях известно време в Босна, също и в Косово, в католическата махала на един град, над един водопад, и ми харесваше мюезинът да пее по 5 пъти на ден. Би могъл да пее и 50 пъти, но самият Мохамед се пазарил с Аллах молитвите да са само 5 на ден.
В Мароко също ми харесваше.
Вика му се couleur locale.
Когато живеех пък в едно от предградията на Париж, Иси-ле-Мулино, в общежитието на един семинарий, който носеще името на Йоан Павел II, пък ми харесваше да чувам звъна на камбаната, чувах го и докато работех наблизо, в един институт на CNRS...
Чела съм обаче, че немците, купили къщи по гръцките острови, се оплаквали от звъна на камбаните...
Други пък немци, в Палма де Майорка, се жалвали, че нямало немска бира.
Толерантност?
В Баня Лука за една нощ са разрушили 30 джамии, видях как от тях са останали само ГОЛЕМИ ПЛОЩАДИ... Всъщност, питах какво е имало на мястото на тези площади, така и научих...
То и тук много харесват Воленчо Сидеров. И той е бил фотограф, даже с фотографско/полиграфско образование, казват?
И във Френско си харесват Льо Пен, но не всички...
Току виж съм повярвала, че австрийците масово са харесвали Хайдер, само защото...
![[smilie10]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie10.gif)
Из македонските пък планини съм говорила с местни, които казват, че махалите никога не са се месили...
Едно време в Рим е имало Пантеон, Императорът-е! Където всеки е могъл да се моли на своя си Бог.
Някои все още го помнят.
Единствено от мюсюлмани у нас съм чувала, че Бог е един. Ходеха на поклонение из места, свети за християните. От християни такива неща не съм чувала... Нито пък да ходят по места, свети за мюсюлманите, вярвайки, че БОГ Е ЕДИН.
В Мароко забраната джамиите да се посещават от християни е въведена от маршал Лиоте (генерал-губернатор или главен резидент на Франция там), християнин, и то за да не се смущават мюсюлманите по време на молитвите им... не е приумица на местните...
|
|