Автор: mihalo
Дата: 17-11-11 02:54
raffito е прав за начина на измерване на напрежението. Само мога да допълня, че по-старите светкавици, независимо от производителя, тези които са разработени за филмови тела, обикновено имат високо напрежение на крачето за управление. С някои изключения за високо технологични за времето си разработки разбира се. Подкрекям съвета на GenaDP, особено в частта: "Макар че предвид цените на радио-синхронизаторите не виждам що трябва да се мъчиш..."
Малко допълнителна информация за пусковото напрежение на някои разпространени модели светкавици (дано съм се справил с препратката) - Strobe Trigger Voltages
П.П За да се измери правилно напрежението, светкавицата трябва да е с нови батерии или напълно заредени акумулаторни елементи и разбира се включена със светещ индикатор за готовност. Волтметърът трябва да е високоомен. Тези със стрелка обикновено не са пригодни, цифровите стават, ако не са някое голямо менте с огромна грешка в отчитането (не съм попадал на подобен). Напрежение до 5 волта се смята за напълно безопасно. За да довърша спама, чел съм, че особено някои по-стари модели на Canon горят над тези 5в. Старият ми Pentax *DL остана жив след една сесия със 135в преди да разбера за този проблем. Последното е само за информация на останалите които са се заинтересували от тази тема.
Публикацията е редактирана (17-11-11 03:41)
|
|