Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аксесоари
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся малка светкавица
Автор: PieroBG   
Дата:   14-11-11 23:08

Търся малка, компактна светкавица с две батерии. Колкото по-малка, толкова по-добре. Ще я ползвам за импулс да ми пали други светкавици.
 Re: Търся малка светкавица
Автор: edal   
Дата:   14-11-11 23:13

а не можеш ли да ги палиш от вградената си светкавица?
Дата:   15-11-11 00:02

Не се получава. Фотоапарата е Sony R1 и няма как да се изключи TTL-a. Само с външна светка ги пали другите. С други апарати не съм имал проблем, но с този... Или трябва да ползвам радио синхронизатори.
Автор: exo99   
Дата:   15-11-11 00:12

10 лева, в София - центъра.
0879 232170
Дата:   15-11-11 00:25

А каква е?
Автор: mihalo   
Дата:   15-11-11 02:23

Внимавайте да не си изгорите хубавото Сони с някоя светкавичка с високо напрежение на контактите за управление! Нямам представа какво може да издържи "R1" и производителите обикновено не го обявяват, но риска е голям. Ако знаете за проблема, моля извинете за спама. Ако не, мога да обясня.
Автор: pdkfoto   
Дата:   15-11-11 09:03

mihalo ----Как се разбира коя светкавица е с високо напрежение? Целта е да се предпазят доста колеги.
Автор: raffito   
Дата:   15-11-11 09:15

Много лесно:
Взимате един мултиметьр или волтметьр и измервате напрежението на крачетата на светкавицата.Японските дават ot 2V-5V.
Китайските са много опасни дават 30-40V.
Сьщо и UNOMAT-a e опасен.
Познавам хора ,които вече са пострадали от високото напрежение.
Най -интересното е, че напрежението е различно с алкални батери и зарядни батерии./Никел-кадмиеви или метал-хидридни/[smilie24]

Автор: pdkfoto   
Дата:   15-11-11 09:30

Полезна практична информация.[cool]
Автор: GenaDP   
Дата:   15-11-11 10:02

Намери си някаква, на която може да се управлява мощността. Напр. има разни стари с ключ за 1/16 мощност. Тези евтините с по 2 батерии ще има да ги чакаш да презаредят всеки път по 10-тина сек. Може и преходник към PC куплунг и кабел. Макар че предвид цените на радио-синхронизаторите не виждам що трябва да се мъчиш...
Автор: mihalo   
Дата:   17-11-11 02:54

raffito е прав за начина на измерване на напрежението. Само мога да допълня, че по-старите светкавици, независимо от производителя, тези които са разработени за филмови тела, обикновено имат високо напрежение на крачето за управление. С някои изключения за високо технологични за времето си разработки разбира се. Подкрекям съвета на GenaDP, особено в частта: "Макар че предвид цените на радио-синхронизаторите не виждам що трябва да се мъчиш..."

Малко допълнителна информация за пусковото напрежение на някои разпространени модели светкавици (дано съм се справил с препратката) - Strobe Trigger Voltages

П.П За да се измери правилно напрежението, светкавицата трябва да е с нови батерии или напълно заредени акумулаторни елементи и разбира се включена със светещ индикатор за готовност. Волтметърът трябва да е високоомен. Тези със стрелка обикновено не са пригодни, цифровите стават, ако не са някое голямо менте с огромна грешка в отчитането (не съм попадал на подобен). Напрежение до 5 волта се смята за напълно безопасно. За да довърша спама, чел съм, че особено някои по-стари модели на Canon горят над тези 5в. Старият ми Pentax *DL остана жив след една сесия със 135в преди да разбера за този проблем. Последното е само за информация на останалите които са се заинтересували от тази тема.

Публикацията е редактирана (17-11-11 03:41)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.