Автор: NikolOB
Дата: 16-05-12 10:16
Продавам:
1 Само тяло с калъф Exakta RTL1000 ,самоснимачката ,транспорта и брояча работят.Скоростите също ,но колко са верни не се знае.
Апарата с изключение на капачето на шахтата е в състояние 9/10.Никакви ожулвания и надрасквания.Калъфа също е в много добро състояние.Капачето на шахтата е надраскано там където е пластинката за заключването.Ако имате запазена шахта или я смените с призма апарата става перфектен за колекция. Забележките са че апарата е пълен с едни червени власинки от калъфа но не искам аз да го чистя,понеже нямам опит с такъв тип апарати.
2 Обектив Pentacon auto 50/1.8 N5752250 Резба М42 Бленда 6 ламела
Само със скачаща бленда ,която е застопорена по познатия начин с пълнител от химикалка и блендата работи в ръчен режим.
Единствената забележка е леко нараняване на резбата за навиване на филтри.Нямам такъв размер филтър за да проверя дали се навива.
Извън тази забележка обектива е в състояние 8/10 , никакви ожулвания, надрасквания и повреди по боята.Плавно движение на фокусния ринг и този на блендата.Никакви забележки по лещите.Най вероятно има някоя друга прашинка вътре , но нищо което да се забелязва с просто око.Няма капачки за момента.
3 Обектив Auto Revuenon MC 50/1.8 M42 Няма номер на него. Бленда 6 ламела и положения А и М. Никакви забележки ,като нов.Даже оксидацията отзад на резбата още не е изтъркана от навиване и развиване.
Плавно движение на механиката и оптика без забележки.
Единственото което видях е ,че при позатворена бленда шестостена който образува не е перфектно симетричен.Без капачки към момента.Според мен е пройзводство на Пентакон ,понеже съм виждал едно към едно с него но с надпис Пентакон.
3 Обектив Auto Revuenon 28/2.8 N956774 M42 Бленда с 6ламела и положение М и А. Никакви забележки като нов.
Плавно движение на механиката и никакви забележки по оптиката.Според мен е някакво японско пройзводство заради гумирания пръстен на фокусния ринг.Без капачки към момента.
4 Обектив Pentacon 200/4 N8574880 M42 PRESET Бленда с 15 ламела без никакво омасляване.Има сенник на него .Перфектно движение на гривните и оптика без забележки.Състояние 8,5/10. Единствената забележка е две точки свалена боя по сенника.Има кожен тубус.
5 Обектив Ensinor 400/6.3 PRESET M42 Бленда с 13 ламела.
По тялото на обектива няма забележки.Те са по челната леща която има люспа в края (не пречи на кроп 1,6) и по ринга с надписа "енсинор".
Има гривна за статив на него.Хубаво е да се види на живо първо и тогава да се прецени.
|
|