Автор: n1x0n
Дата: 13-01-05 22:44
"та, според вас, как работят тези раб'ти, за какво служат и какво представлявят?"
"n1x0n, ако съм те оставил с погрешното впечатление, че питам, що е то цветен профил..."
Честно казано с грешно впечатление си ме оставил, наистина реших че за това питаш ;-), както и да е поне някои хора се запознаха с темата върху която ще се вихрим.
Колкото до мъглата - не е така. Просто color management-а е нещо доста многопосочно и всеки си избира начини на работа с него, които му вършат работа в конкретната му дейност.
Категорично няма една истина в тази сфера и няма един начин за боравене с "тези раб'ти" ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
За мен Adobe RGB е чудесна среда за работа, започваща от дигиталната камера, минаваща през обработката и завършваща с конверсията в CMYK на изходните файлове.
За някой друг sRGB е перфектна, защото той до повече от публикуване на снимки в нет-а не стига и т.н.
Схемата е много проста, щом и свикнеш - няма нищо сложно. Няма никакви тайни, никакви конспирации... всеки може да работи по такава схема.
|
|