Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Статив?
Автор: SKY   
Дата:   22-12-04 20:50

Моля, за съвет!
Искам да си взема стабилен статив за Д70, чийто крака да се движат самостоятелно да е с quick-realease head, да е достатъчно лек за носене и да може да ляга почти до земята с максималко разтворени крака. Нещо като Slik ABLE 300DX. Този статив съм го пробвал и единствено не ми харесв, че краката са с винтове и също така би могъл да бъде по-лек и евтин. Амии... Надявам се, че ви стана ясно какво търся[smile] Някакви други предложения и мнения? Някои ползвал ли е Slik 330?

Отговори на това съобщение
 Re: Статив?
Автор: stoevmobile   
Дата:   22-12-04 20:55

ми моето стативче [smilie5]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=49604&t=46449&phorum_uriauth=_49604

Автор: jumbo   
Дата:   22-12-04 20:55

лек и евтин = боклук
за моя д70 съм взел китайски тежък и на прилична цена (над 200 лв) не ляга до земята но мъ се обръща главата межди краката и може да снима на 1см от земята
а ако искаш марков - манфрото 190про с глава 141РЦ - 360 лв

моя китаец е копие (перфектно) на този

евтиния статив издава аматьора
аз нося лек статъв само когато ходя на планина и то защото съм дебел и се задъхвам
като не бях толкова си ходех с тежък статив при който знам че няма мърдане [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   22-12-04 20:57

До земята не ляга, ама централната колонка се обръща ако ще снимаш бубучки. А за евтин... ми ти си прецени...

Дата:   22-12-04 20:58

я па този jumbo [beer]

Дата:   22-12-04 21:53

Ами то е ясно, че няма да е много евтин, но ми се ще да става за носене. Този Слик 300ДХ, става макар, че е 2,5кг. Jumbo аз смятам да го ползвам предимно навън и да го мъкна. Затова ми се иска нещо средно - хем стабилен и здрав, хем достатъчно лек за мъкнене[smilie5] (хем вълка сит...[smilie18] ) Ти твоя откъде го взе? Дай някой линк да го погледна, pls!

Дата:   22-12-04 22:03

моя го взех от клубар но той в момента не е внесъл
http://www.club-nikon.org/forum/read.php?f=2&i=526&t=526
ето тоз бастун тук също продава такива
правете разлика между 3 позиционна фотоглава и двупозиционна флуидна видео глава [smilie8]
но всичко е въпрос на вкус

Дата:   22-12-04 22:06

SKY,
ти май не попрегледа линка, дето ти постнах по-горе. [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Отговаря на изискванията на професионален, лек, малък, висок, .......
може би с изключение на евтин...

Дата:   22-12-04 22:22

Ами Стоев, погледнах линка, звучи добре, само се чудя някой ден да не ми се окаже слабичък с тези 2,5 кг макс.[smilie21] Знаеш ли утре какво може да ти се наложи да сложиш отгоре[smilie8] Ще ми се да си купувам нещата по-веднъж[smile] И аз не знам още[smilie11]

Автор: vadin   
Дата:   22-12-04 23:08

Аз купих MANFROTO 190PROB - 258лв и глава 141RC - 129лв - общо 387лв. Носи 5кг и тежи към 2.9кг. Много е добър.

Дата:   22-12-04 23:14

ха поскъпнал е [smilie9]
със здраве да си го плзваш :-) перфектен избор

някой ден и аз ще си взема обещавам (даже с ябълковидна основа на главата че ми омръзна от нивели) [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   22-12-04 23:25

SKY,
правилно!!!
Опитах се да се изкатеря на статива, при натиск от около 20-25кг на око, напълно изпънат, краката се огъват пружиниращо. Не посмях да се яхна отгоре. Експеримента не е документиран. Няма поддаване от закопчалките. При опита еластичното осево изкривяване на краката достигна близо 5 сантиметра. Никакви вредни последици няма.
Тук у форума има много тестове на обективи, ама за стативи нъц. Ако намеря стандартни тежести ще пробвам. Не знам, как производителят дава указания и по какъв стандарт замерва. Може би не е за статичен товар, а за вятър или нещо друго.

Автор: Kuncho   
Дата:   22-12-04 23:25

А за снимане сред природата мисля, че по-удобно от един МОНОПОД май няма :)

Дата:   22-12-04 23:27

Kuncho,
скъпи пустите еднокраци..........

Дата:   22-12-04 23:31

я да те видя с тоя монопод как ще снимаш водопад примерно на 5 сек експозиция
у задника ли ще си го завреш да не мръдне кадрото
или нощно небе със звезди.....[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Kuncho   
Дата:   22-12-04 23:36

Но е леко за носене, много, ама МНОГО удобно за снимане, особено по чукари и скали, за любителите на природата дето сгъват и разгъват и псуват постоянно...
Онова ти стои хванато за апарата и като намериш място, ХОП, едно копче и онова се плъзга надолу и ти осигурява стабилна опора, после само кадрираш и онова наистина е стабилно, снимаш без проблеми с размазването...
За експозиции, които изискват секунди за снимката има си приспособление за закрепване... или някои направо го забиват в земята... ха ха ха грубо казано!
Но наистина аз лично повече го харесвам от неудобния статив... особено в пресечени райони си е направо удобство!

Дата:   22-12-04 23:39

аааа, jumbo, чети проспектите бе!!!

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/eftf9554.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/moved/manfrotto.jpg

Автор: icikonti   
Дата:   23-12-04 13:25

И аз исках да се самоподаря за Нова година с един статив , къде ги намирате вие , че и на мен да ми загърнат едно кило???????[smilie24]

Автор: sp   
Дата:   23-12-04 13:46

хаха :)
stoevmobile [smilie24] немога да повярвам че някой би тръгнал да го прави това със сядането върху статива :)

SKY виждал си го моя... май търсиш нещо по-добро но ако искаш да ти го дам да го пробваш нямаш грижи... и без туй нямам апарат ся [smilie25]

Автор: thor   
Дата:   23-12-04 13:59

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/eylm9543.JPG
http://images3.fotopic.net/?iid=ys18a2&outx=600&noresize=1&nostamp=1

аз бих препоръчал глава със сваляща се платка ,за по голямо удобство и бързина ...[smilie6]

Публикацията е редактирана (23-12-04 14:15)

Автор: sp   
Дата:   23-12-04 14:45

да определено трябва да е със сваляща се глава... много е дразнещо иначе... първия ми без... но сега новия си ми е със сваляща се https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley19.gif

[smilie21]

Дата:   23-12-04 17:59

сваляща quick release пластинка имам, даже си стои вечно на фотощрака, освен когато му зареждам батериите, ама нивелирче нямам, а го намирам за предимство в някои случаи [smilie11]

Дата:   23-12-04 18:02

ама разбира се че ще е quick release head. Аз май реших. Мисля да взема този олекотения Слик Про 330, че и без това само ще го разнасям. Дават го до 4кг макс и не е с винтове на краката като ABLE DX-a и краката му също се разпъват на 180 градуса, а и е по-евтин. Ами така ще е май[smilie21] Благодаря на всички за отзивите![beer] [shtrak]

Автор: thor   
Дата:   23-12-04 23:33

аз мисля че всичко друго ,освен манфротто от по евтините за което са похарчени пари си е все едно хвърлени пари през прозореца,най добре един манфротто 190 ако ти е скъпа глава със свалящо се плато като за начало можеш да си вземеш най евтината глава с ябълка ,дори и с нея ще имаш един що годе добър статив и невероятно стабилен в сравнение с всички други боклуци които се продават на пазара за стативи ,а и тази евтината глава с ябълка си е много здрава,удобна и солидна , хубавия статив си е инвестиция по добра от един SLR ,ако е добър ще го имаш с десетки години и ще можеш да му сменяш или купуваш нови глави с/за различно предназначение ,все едно си правиш система с обективи към SLR фотоапарата....[smilie6]

Автор: snooper   
Дата:   24-12-04 02:02

Vie se smeete za siadaneto, ama az na moia stativ na max razpanat sam pravil nabirania (az sam 75 kila, sled taz vechersnia godishen kupon sam 80[smilie7] [smilie18] ) - "kitaisko manfrotto" - kam 5 kg teji s 3pozicionna glava...
vizmal sam go ot http://www.dynaphos.com/

първа  назад  1  2     всички  напред  последна