Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Полюции!
Автор: borissov   
Дата:   28-11-04 13:36

Мамка му и прасе, докога с тия полюции в албума?? Не, сериозно - днес разгледах 4-5 страници и имаше най-много 3-4 снимки, които имаха нещо общо с фотографията. Останалото - снапшоти и бълвочи. Знам, че много пъти се е коментирало туй нещо, ама не може повече така...Тия, хм, "снимки" в повечето случаи не са на хора, които тепърва прохождат във фотографията и имат нужда от съвет - хич даже! Някой си снимал котката/колегата/задника, етц, и решил да си покаже "творбата" на всеослушание...

Затуй, според мен, се налагат две радикални промени:
1. Създаването на нова галерия "Начинаещи", или нещо подобно, където снимките няма да получават оценки, а само коментари.
2. Всяка снимка, качена в албума, която до 24 часа от качването си не натрупа някакъв минимум точки (15-20), отива автоматично в галерия "Баласт", "Скрап", и т.н.

Знам пределно добре, че лайт-мотивът на този сайт е свобода, правда, равенство между всички, и прочее, но това не означава, че трябва да затънем в кафявото до шия, както става сега.

Re: Полюции!
Автор: boni   
Дата:   28-11-04 13:43

То ти стига ,че ще задръсти албума в първите 24 часа,после няма смисъл - и да я триеш ,все тая.
Затова има рейтин - 24ч,3 дни,30 дни ,за да се отсее по-стойностното,няма начин иначе.
Дата:   28-11-04 13:47

Е, да...Ама нали за да се добере до рейтинга, някой трябва да я види тая снимка и да я оцени? Според мен е много по-трудно да забележиш някой стойностен кадър сега...
А и не би било зле да се измисли някаква система с 2-3 модератора, които да могат да трият плявата, но само ако и тримата са съгласни, нещо такова...
Дата:   28-11-04 13:49

Я виж дали ще намериш поне един стойностен кадър ,който да не е влезнал поне в първите 3 страници на дневен рейтинг и да е останал съвсем незабелязан :))
Дата:   28-11-04 13:54

О, със сигурност ще се намери :-)А и ако всички браузват директно по рейтинг, без да гледат албума, докъде ще стигнем, губи се смисълът, все пак не е състезание това:-) Честно казано, досега най-много 2-3 пъти да съм гледал рейтинга, най-малкото защото в доста случаи мнението ми се разминава с това, което виждам там :-)
Дата:   28-11-04 13:57

Ами затова и изкарахме последно качените отстрани на форума ,за да не пропуснете някой готин кадър докато пишете тука.
Ще има и още екстри в тая насока скоро
Автор: thor   
Дата:   28-11-04 13:57

правилно boni [smilie5]
трябва да се отвори един нов отдел за сноби [smilie5] ... Уона-би-КартиеБресон дето ше си съзерцават цапаниците с часове и ще си ги оценяват колкото си искат ,да не се мешат с народа ..амаха я ..требе тука да цъфти от иСкуство [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Автор: joy04   
Дата:   28-11-04 14:00

borissov , ти ли се предлагаш за модератор , отсяващ плявата - ами тогава нека аз съм вторият - леле, колко т.н. профита ще освободят място .
Който е за нас с борисов - моля да гласува[smilie9]

[smilie19]

Споко,хора ,да не се караме за глупости.
Работим в насока да се даде възможност на доброто да изплува ,аз също искам да е така и мисля по този въпрос постоянно,но така че да не се ограничават правата на никой .
Моля да не се карате по тая тема,няма смисъл
Дата:   28-11-04 14:03

Ааа, айде ся, на сноби ли ше си говориме...
joy04, безкрайно съм далеч от идеята аз да съм модератор, най-малкото а) нямам време и б) не ми се гледат гадости по цял ден и в) не се имам за достатъчно компетентен:-)
boni, знам, че е така, и че работите непрекъснато по усъвършенстването на сайта, но просто не може да се качва ВСИЧКО, трябва да има някаква цедка...

Публикацията е редактирана (28-11-04 14:04)
Дата:   28-11-04 14:08

ми ..[smilie19] аман от такива дето искат да ми настройват часовника ,ценителите на изкуството да се ровят и да го търсят ..така ще им е по сладко съзерцаването ...[smilie6] все пак аз си казвам мнението..тука има интереси и докато те не са задоволени ще е така ,а пък после пак ще е така ..мдааам [smilie5] [smilie5]
който има излишни кинти да си направи един сайт ..а ла масонска ложа и ще си приема само свои хора ..ахам ..[smilie6]
Дата:   28-11-04 14:12

Тц, говорим за различни неща :-)
Автор: joy04   
Дата:   28-11-04 14:13

thor
[smilie24]
Автор: murnau   
Дата:   28-11-04 14:16

bati pomislih si che stava vupros za sex ili pone za neshto takova, to za kvo se e otvorila tema[smilie5]
Автор: stoevmobile   
Дата:   28-11-04 14:18

[shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak]
Автор: jumbo   
Дата:   28-11-04 14:18

тор мислех те за фотограф....
Автор: ntonev   
Дата:   28-11-04 14:19

Thor - [smilie24] това с часовника ми хареса [smile]
Borisov - това твоето е повече каприз отколкото полезно предложение!
Да, съгласен съм, че има плява ( даже за съжаление и аз съм пущал ), но ти просто я подминавай и гледай само това това което ти харесва...!
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-11-04 14:22

borissov - [smilie24] [smilie24] [smilie24]
boni - [smilie23] не действа, а примери колкото щеш, сам ги намери[smile]

Автор: jumbo   
Дата:   28-11-04 14:23

с риск някой пак да му излезе пяна на устата аз подкрепям борисов (макар да му казах какво ще е отношението и за съжаление познах[smilie2] )
Дата:   28-11-04 14:28

jumbo,[smilie6]
фотографията даже не ми е хоби ,а занимавка и съм далеч да се категоризирам като фотограф дори и любител,харесват ми добре изпипаните машинки ..е да не са много скъпи ,както си падам по фотоапаратчета ,така и по ножчета ,химикалки ,порцеланви чашки и т.н. е фотографията е с няколко плюса че човек може да запечата миговете в които е бил щастлив ,както и тези в които е бил тъжен и да си ги припомня когато му се прииска ,а това ми харесва много да си ги запечатвам тези мигове и да си ги спомням и така гледам на фотографията средство за запомняне на миналото ,на настроенията ,на желанията в даден момент ..та за теб може и да е друго ,всеки спомен значи за този който си го е откраднал от миналото си нещо .... едни гледат на него като на изкуство други като част от живота им ..така че ,за мен всички снимки имат стойност ......[smilie6]
Дата:   28-11-04 14:37

ntonev - как да я подмина? Сега връзката ми е бавна, успях да разгледам 4 страници и от тях гласувах за 4-ири снимки. Може нещо от тях и да съм упуснал, ако не съм го преценил добре от банера. Повече няма да разгледам днес. И тези ги разгледах по рейтинга...а другите ще останат неоценени, а съм сигурен, че там има и по-добри неща.
Боза пред погледа ми се точи на бавен трафик. Така и удоволствието се разваля.Картоизпразване.

Автор: yanee   
Дата:   28-11-04 14:37

ааа, borissov, недей така, моля те[smilie10]
както наскоро, собствениците на ФФ отбелязаха, сайта се отли4ава от останалите подобни с демократи4ност и толерантност към всеки и в тази връзка масовостта ги радва...[smilie5]

ти сега, май се опитва6 да промени6 изцяло концепцията на идеята им...помисли върху това[smilie3]

доколко е справедливо да разделя6 хората според възможностите им във фотографията - крайно субективно и хлъзгаво ми се струва т'ва...да не гожорим 4е ФФ е саит И за непрофита

не изкам да истъквам своите снимки, но за себе си съм преценил, 4е не желая да се гласува за тях[smilie5]
какви са при4ините не е толкова важно в слу4ая...нека приемем, 4е е ли4ен избор, който не влиза в противоре4ия с правилата на ФФ

не търси логика в избора ми така да постъпя с фотовете си, но се съобрази с правото ми снимките да не отиват "на боклука" след 24 4асово присъствие в албума, pls...

сърде4ни поздрави [shtrak]

Дата:   28-11-04 16:05

Аз подкрепям идеята ,че трябва на сайта да се толерира хубавата фотография и както казах се работи по въпроса.
Моби Дик ,системата до момента работи добре.То се вижда .Не говоря ,че най-доброто е винаги на първо място,напротив ,далече съм от тази мисъл,НО ! Доброто е винаги напред и наистина доброто не остава пропуснато и коментирано.
Не е важно ,че снимката "х" която не е много добра е излязла на първо място в някакво гласуване.Важно е ,че снимката "У" ,която е много добра ,е забелязана от хората ,коментирана и обсъждана .
Важното е ,не че някоя снимка е отишла на първо,второ или трето място ,а че хубавата фотография не остава незабелязана.Това е целта на рейтингите ,да се види доброто от всички и ако това е станало няма значение ,че някой си си е избутал нагоре снимката по един или друг начин.
Така е и в живота ,на върха са понякога не толкова достойните,но пък наистина достойните не остават забравени :))
Пак ви казвам ако някой може да ми покаже една снимка - шедьовър ,останала незабелязана,нека да пробва.НО НЕ МОЖЕ :)))
Дата:   28-11-04 17:10

boni - не е уместно да давам примери, защото ще засегна неправомерно автори, които нямат вина за това /аудиторията вервай ми, ще скочи - я за неправомерна реклама, я за нещо друго/.
Ще ти го докажа по пътя на логиката, използвайки собствените ти изводи.
Не говоря ,че най-доброто е винаги на първо място,напротив ,далече съм от тази мисъл,НО ! - щом най-доброто не винаги е отпред, това означава, че е изместено от мястото си от друго. Виж например челните страници на "Моят свят", и продължи назад да разглеждаш. Указа се, че аудиторията имаща право да гласува за конкурси не заслужава това право. По-добре освободете гласуването от другия конкурс. Избраните за арбитри не блестят със знания и неутралност, нито с голяма обективност. Рядко превръщат дори 1-2 страници назад. Ударният старт само е от значение за този конкурс.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена