Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 канон г5 спешъл дефект
Автор: kkm   
Дата:   19-11-04 16:22

http://www.netinfo.bg/photo/IMG_3037.jpg
ексиф

според мен това е недопустимо но... (

това от лупите ли е или от матрицата ??

как да се справя с подобен проблем ?

ясно е че при по-тясна диафрагма не се получава ама другата кучета ли да я ядат ! [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: канон г5 спешъл дефект
Автор: boni   
Дата:   19-11-04 16:26

Това е голямата болест на модела Г5
Не ти остава друго освен да се примириш :))
Проблемът е общ на системата обектив-матрица.
Най-добре в това отношение е Г2

Дата:   19-11-04 16:40

ако единственото с което г5 превъзхожда г2 и г3 е резолюцията, тогава можеби е изгоден бартер (г5 за г2 или3) чисто хипотетично пфу! не гие срам
чудя се дали са го пуснали в серийно с чиста съвест

а случайно да знаете каквото и да е за Pro90 IS

имах такъв отдавна за няколко месеца и адски ми хареса въпреки че тогава пък съвсем неразбирах.. и не че сега ми е попаднал просто ми идва да го намеря под дърво и камък и да го разменя тайно за пустия "подобрен г3"

Дата:   19-11-04 16:47

И аз казвам че не ги е срам:))
Про90 имах отдавна .Хубав апарат е ,на базата на Г1 е ,но с 10х зум и стабилизатор
Но е само 2.6мп

Автор: thor   
Дата:   19-11-04 16:55

ако само това ти е проблема ,оправя се лесно в RAW конвертора на Photoshop CS/8 ,отиди на LENS и си поиграй с CHROMATIC ABERRATION R/C и B/Y естествено когато имаш проблеми с хроматичните аберации - като тази която си показал ...[smilie7]

Автор: cyberdelic   
Дата:   19-11-04 16:55

a pri G6 ima li go?

Дата:   19-11-04 16:56

Thor ,hich ne e tolkova lesno,osobeno v takiva razmeri ....

Дата:   19-11-04 17:08

може аз ..съм имал но по малки от това което той показва ,когато съм пробвал/тествал обективи които нямат мулти/коат-обработки на лещите ,и рядко ,но особенно когато съм снимал срещу слънцето се появяват такива аберации и като си поиграя в RAW конвертора ,изчезват и изобщо не си личи след това ,а иначе от такива случайни аберации според как са попаднали слънчевите лъчи никой обектив не е застрахован ....е при тези които имат и ED стъкла в конструкцията си риска може да е намален ,но и при тях може да се получи ,а пък и мен ме съмнява , този проблем да се получава при всяка снимка ,просто стечение на светлината/обстоятелствата ,а и вече като знае че има по голям риск ,да се получи при него ,просто да тества и да избягва условията при които има риск да се получат трудно отстраними в RAW конвертора аберации ,лично аз бих така постъпил на първо време и не бих се притеснявал толкова .. [smilie6]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   19-11-04 17:22

Гати "фларето"! А аз си мислех, че прехвалените "Г" не могат да бъдат като учебни примери за такъв евтин ефект, и толкова яко изразен!! Много съм разочарован..жалко.
Ефекта е преди всичко на матрицата, но зависи и от системата обектив - матрица.
Със смях се сещам времето, когато виден клубар ми го даваше за пример на "хроматична аберация (CA) на обективи като Цайс-Дистагон" например:)) Поставени на кропфакторка:)).

Дата:   19-11-04 17:43

аз се опасявам нетолкова че неможе да се избегне а от това че дори и когато няма толкова изразени контрастни ръбове то цялата снимка някакси лилавее (можеби от хилядите милиони мънички контрастни ръбчета )))))

и всепак в резюме май наистина снимките от едни диг апарати изглеждат по-дигитално а от други по-лентово

благодаря за разбирането

"ЕС ЕЛ АР за коледа" ! )))))

Дата:   19-11-04 17:59

Г5 има най-ужасната хроматична аберация в този клас .Направо е за чудене как е възможно

Дата:   19-11-04 18:12

поне в цедетата от комплекта да имаше някви "смарт фотошоп екшънс" )))

разбирам съвета на thor но това каточели е направено да компенсира т нар аберации произлезли от лещата а не когато са и в комбинация с матрицата (просто предположение )

а и ако разполагаш само джпег

Автор: Junior   
Дата:   19-11-04 18:15

мдааа... аберира ма'амуде*ба....
има разни плъгини дето чистат аберация... мъъъ ...

Дата:   19-11-04 19:01

ами ,честно казано нямам идея ,просто не съм ,имал проблем с хроматични аберации до момента в който правих снимки с един 40год обектив от 300mm и само при определени ситуации и именно когато снимах сгради и слънцето срещу мен и в гръб към сградите ,тогава се получиха тези аберации и не винаги а само когато снимката беше под определен ъгъл в него случай , след това правих същите снимки като избрах и почти същите условия ,но и с още един обектив този път от 200mm пак на/около същата възраст както и с един 135mm също толкова стар и един 105mm на 35год възраст и в краен случай се оказа че хроматични аберации ( ясни и добре видими ) се получаваха само при 300mm-вия обектив - който същия този 300mm обектив е известен с това ,че има силни хроматични аберации ,които дори и с интегрирането на ED стъкла в новата оптическа формула на обектива не са разрешили напълно проблема ,та от опита който давам за пример ,ясно си личи че аберациите си бяха проблем идващ от обектива или точно в тази комбинация на мойта дигиталка с точно този обектив ,но пък този обектив е известен с хроматичните си аберации ,така че всеки да си вади сам извода ,естествено хроматичните аберации не се разрешават от обработката на лещите на обектива ,а по точно от оптическата формула ,но все пак обработката на лещите играе роля до-някъде ...[smilie6]
а ако е само с JPG нямам идея и аз се чудех ,.... сигурно някой запознат добре с Photoshop или някоя друга програмка за премахването им може да има идея ,какво може да се направи в случая за да се отървем от тях ..[smilie6]

Автор: stoevmobile   
Дата:   19-11-04 22:53

kkm,
как успя да го докараш това на снимката?
Още не съм видял такова нещо у мои, хем сапунерата ми S1 май се води по-долен клас.......

Автор: jumbo   
Дата:   19-11-04 22:58

боже днес гледах обектив за 20 000 евро с такава хроматична аберация (е по-малка де )
но причината се оказа в инициализирането му с камерата
направи останах като гръмнат [smilie10]

Дата:   19-11-04 23:03

jumbo,
какво точно си гледал? И такива ли има?
[smilie11]

Дата:   19-11-04 23:04

обектив канон на камера сони

Дата:   20-11-04 00:17

jumbo,
нещо професионално за снимане на филми ли гледа?
дай за обектива малко инфо де [smilie24]
баси и цената, загризва ме любопитството:)

Автор: asklep   
Дата:   20-11-04 05:02

ЗАТОВА СИ КУПУВАЙТЕ NIKON,хората правят само фотоапарати и оптика а не като канон всичко за всеки [smilie6] [smilie6] [smilie6] [shtrak]

Дата:   20-11-04 12:27

аз се опитвам да втълпя на хората че никон са оптична фирма ама никой не поема :-) всеки вика фотографска е [smilie18]

стоев става въпрос за професионална техника от най-висок клас за снимане на филми на видео и прехвърлянето им на лента после (например епизод 2)

Автор: volokin   
Дата:   20-11-04 20:22

njakoga Nikon sa praweli optikata na Canon (goworja za wremenata predi SLR-aparatite, kogato Canon a i wsi4ki ostanali japonski marki prosto sa kopirali edno kum edno nemskite Leic-i, Voighlaender-i i t.n. Ta Nikon si e bila firma za optika, dori e proizwejdala za Voennite (koeto ne nepremenno ja prawi po-dobra) no e fakt!![smilie24] [shtrak] [beer]

Дата:   20-11-04 20:55

а пък аз си имам вече това
https://photo-forum.net/static/forum/2012-03/egpv0291.JPG
http://www.nikonusa.com/images/products/7218_360.jpg

оптика просто перфектна [smilie19]
само че моя е със зелени лещички [smilie8]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-11-04 20:57

volokin - от Никон по-големи копирачи на немска техника не съм виждал. Това лично на мен ми говори много зле и винаги ще ме дразни.
Апаратите и обективите им десетилетия са 1:1 с немските модели от няколко десетилетия назад, чак след 10-ина модела SLR са взели да творят нещо различно, но и досега повечето им обективи /тези които правят сега/ са по немските схеми.
Иначе японците се копират и един друг, а мисля, че някои обективи ги правят в общи фабрики - имам 3 такива, като братя близнаци, от различни марки.
Още нещо. Никонус подводен с обектив Никор, о ужас! На бледна 2.8 една байрета е по-добре, а това е фотоапарат, който няма алтернатива (от апаратите без подводен бокс). Е това на какво прилича!! И обектива не е за SLR при това /конструктивно предполага да е по-качествен/.
Никон, Канон са марки, които са символ за комерсиализация на фототехниката, а не легенди - за второто са още доста млади, по млади от доста фотографи дори[smilie5] . Те ще ти направят номер точно когато най-малко го очакваш. Който иска невярна напудрена булка - да се влюбва в тях. Аз просто ги ползвам, както ме използват и те./подобна е ситуацията с другите не толко популярни японски марки, които не винаги са по-зле от тези два гранда, но добрите им неща остават като , че незабелязани - изборът на байонет и пазарното предлагане е доста голям монопол:))/ Японската фототехника в последните две десетилетия вкараха в оптиката!! и механиката пластмасата, смениха призмата в SLR, набухаха камерите със всевъзможна нужна или обременяваща електроника. Снижиха цикъла за смяна на фотокамера до месеци. Изобщо и във фототехниката налагат своя начин на живот - масовка,еднократност и бизнес - все неща, заради които аз не снимам за кеф. Приятно им е така да си живеят, но на мен не. Техния начин на живот ми е антипод.
Когато "си чеша крастата" то е с Цайс или Лайка /има и много други стари марки, отдавна изтласкани и умрели...но човек не може да опита от всичко, може би някога/.

Дата:   20-11-04 20:59

моби скоро май не си лъскал торпедото [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна